fbpx

Θλίψη για την Φώφη Γεννηματά

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών η Φώφη Γεννηματά μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο. Είχε επιδεινωθεί η υγεία της το βράδυ της Κυριακής.

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 57 ετών άφησε το μεσημέρι της Δευτέρας η Φώφη Γεννηματά, η οποία νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό μετά τη ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης της υγείας το βράδυ της Κυριακή.

Η γνωστοποίηση του θανάτου της ήρθε από το νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”:

“Σήμερα 25/10/2021 και ώρα 12:04 μμ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, απεβίωσε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μετά από πολυετή μάχη και παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της”.

Η γενναία μάχη με τον καρκίνο
Η άλλοτε πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, εισήχθη στον Ευαγγελισμό στις 11 Οκτωβρίου, μετά και την κρίση ειλεού, ασθένεια του λεπτού εντέρου η οποία προβλημάτισε ιδιαίτερα τους γιατρούς, ενώ μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις είχε διαπιστωθεί ότι επρόκειτο για υποτροπή της βασικής της νόσου.

Η Φώφη Γεννηματά ήρθε αντιμέτωπη για πρώτη φορά με τον καρκίνο το 2008, καθώς διαγνώστηκε με όγκο στο μαστό. Η ίδια ήταν σχετικά προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο καθώς η ασθένεια της έχει και σημαντικό κληρονομικό υπόβαθρο.

Η κα Γεννηματά διαγνώστηκε σε ιδιαίτερα νεαρή ηλικία στα 44 της χρόνια, όπως και η μητέρα της.

Η Φώφη Γεννηματά, δίνοντας θάρρος σε όλες τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα, έχει μιλήσει συχνά για το θέμα της υγείας της, όπως και στις προσπάθειες που έκανε για την απόκτηση του πρώτου της παιδιού.

Μάλιστα, σε συνέντευξή της πέρυσι, μίλησε χωρίς φόβους για το καρκίνο υπενθυμίζοντας ότι η νόσος αυτή πριν αρκετά χρόνια της στέρησε τους δύο γονείς της.

Έχοντας στο νου της ότι ήταν ιδιαίτερα πιθανό να έχει κληρονομήσει τη σχετική προδιάθεση, όταν νόσησε μπόρεσε αρκετά γρήγορα να τον αντιμετωπίσει με επιτυχία. Όπως ανέφερε η ίδια, “διαγνώστηκε Σάββατο, χειρουργήθηκε Δευτέρα” και μια εβδομάδα αργότερα ήταν και πάλι ενεργή.

Από τη δεκαετία του ’80 όταν και έχασε και τους δυο γονείς της, η ίδια δε σταμάτησε να εκφράζεται με δυναμισμό και να αναφέρει ότι “έχω μάθει να ζω την κάθε στιγμή, να χαίρομαι την οικογένειά μου, τους φίλους μου, να μην φοβάμαι να εκφράσω τα συναισθήματά μου και να δίνω ταυτόχρονα μάχες”.

Το σοβαρό πρόβλημα της υγείας της την είχε αναγκάσει να αποσυρθεί από τις επικείμενες εκλογές για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, γράφοντας:

“Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής”.

Ροή Ειδήσεων

Τον… βοήθησε να πάρει Κύπελλο, να τον βοηθήσει να πάρει και πρωτάθλημα!

Ο Ντιεμερσί Ντογκαλά είναι αν όχι ο κορυφαίος του...

«Η ζωή εν τάφω»: Επιτάφιος θρήνος με κατάνυξη στην Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ημέρα απόλυτου πένθους για τη Χριστιανοσύνη και κορύφωση του...

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΞΑΝΑ μετά από 5 χρόνια!

Το μοναδικό πράγμα που στριφογυρίζει στο μυαλό όλων στην...

Ο Βούλγαρος που πήρε φόρα Απρίλιο μήνα…

Ο Γκεόργκι Μίντσεφ πέτυχε πολλά στη μισή χρονιά που...

Δημοφιλή

Για «απερίγραπτη τραγωδία» προειδοποιεί ο ΟΗΕ αν υπάρξει επιχείρηση στη Ράφα…

Αν ο ισραηλινός στρατός προχωρήσει σε χερσαία επιχείρηση ευρείας...

«Συμφωνήσαμε προφορικά με την Ανόρθωση»! (ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΟΥΓΚΟ ΜΑΡΤΙΝΣ)

Στον Super Sport FM 104.0 μίλησε ο πρόεδρος της...

To…πορωτικό βίντεο της Ομόνοιας ενόψει «αιώνιου»!

Η Ομόνοια προετοιμάζει τον κόσμο της και τον βάζει...

Αρνήθηκε μυθική πρόταση ο Λεβαντόφσκι!

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη πως δεν...

Παυλάρας με Ελ Κααμπί, Φορτούνη, Μεντιλίμπαρ και Μαρινάκη! (ΦΩΤΟΣ)

Είναι οπ κορυφαίος στο να διοργανώνει προετοιμασίες ομάδων και...

«Η ζωή εν τάφω»: Επιτάφιος θρήνος με κατάνυξη στην Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ημέρα απόλυτου πένθους για τη Χριστιανοσύνη και κορύφωση του θείου δράματος σήμερα, με την ακολουθία των μεγάλων ωρών και της αποκαθήλωσης να κυριαρχούν στους...

Με τι καιρό θα γίνει το ψήσιμο της σούβλας την Κυριακή του Πάσχα

Όχι και τις καλύτερες προβλέψεις για τους επίδοξους ψήστες της Κυριακής του Πάσχα επιφυλάσσει η Μετεωρολογική Υπηρεσία.  Η αναθεωρημένη πρόγνωση κάνει λόγο για τοπικές...

Πάσχα χωρίς Ρόμπερτ Πάουελ δεν γίνεται! Ο πιο διάσημος «Ιησούς» που πήρε τον ρόλο από σπόντα και υπό έναν όρο

Κάθε Πάσχα από το 1978, εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο καθηλώνονται από το διαπεραστικό – σχεδόν απόκοσμο - γαλάζιο βλέμμα του Ρόμπερτ Πάουελ...

Τελεσίγραφο Ισραήλ στη Χαμάς: Συμφωνήστε εντός μιας εβδομάδας ή εισβάλουμε στη Ράφα

Μια εβδομάδα διορία έδωσε το Ισραήλ στη Χαμάς, προκειμένου να συμφωνήσει στο σχέδιο κατάπαυσης του πυρός που βρίσκεται στο τραπέζι, διαφορετικά θα ξεκινήσει τη...

Παραμένει στα κατεχόμενα η σορός του άτυχου Φώτη Φωτίου-Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του

Τα δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό Τύπο για τον θάνατο του 79χρονου, Φώτη Φωτίου, σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε την Μ.Πέμπτη στα κατεχόμενα, επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ...

Στο κελί ο 25χρονος που συνελήφθη από τις Αρχές μετά τα επεισόδια-Πιάστηκε με ρόπαλα, σπρέι και κουκούλα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης τεσσάρων ημερών εναντίον νεαρού ηλικίας 25 ετών από τη Λευκωσία, ο οποίος συνελήφθη σήμερα στη Λάρνακα...