fbpx

Πλήγμα σε τουρισμό και επιχειρήσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Σημαντικές είναι αλλά και θα συνεχίσουν να είναι οι ζημιές για την Κυπριακή οικονομία από τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και από τις κυρώσεις που επιβάλλονται στη Ρωσία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 Η κυπριακή οικονομία βρίσκεται εγκλωβισμένη – όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία- στην οικονομική «λαίλαπα» του πολέμου με τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας να δημιουργούν τεράστια προβλήματα.
Ας μην ξεχνάμε εξάλλου ότι τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία αποτελούσαν και αποτελούν σημαντικές μονάδες για την οικονομία μας γεγονός που αφήνει τη χώρα μας εκτεθειμένη όσο συνεχίζονται οι εχθροπραξίες. 
Επί τούτου, η επιτροπή Εμπορίου της Βουλής κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει εξαιρέσεις από τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπως ζήτησαν και άλλες χώρες.
Πρώτη εξαίρεση θα μπορούσε να είναι η άρση της απαγόρευσης πτήσεων από την Ρωσία, δεδομένου ότι η Κύπρος είναι απομονωμένη και στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό τον τουρισμό.
Κατά την συνεδρία αναφέρθηκε ότι το σημαντικότερο πρόβλημα είναι ότι δεν θα έλθουν στην Κύπρο ένα εκατομμύριο τουρίστες από Ρωσία και Ουκρανία την ώρα που κλείνουν εταιρίες ρωσικών συμφερόντων και οδηγούνται στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενοι.
Αξίζει, μόνο, να αναφερθεί ότι προ της κρίσης του κορωνοϊού (2019) οι Ρώσοι τουρίστες αποτελούσαν το 19,7% του συνολικού αριθμού των αφίξεων στη χώρα μας.
Την ίδια στιγμή, το Υπουργείο Οικονομικών υπέδειξε ότι φθάσαμε στο 60% με 70%των αφίξεων σε σχέση με το 2019 και όπως όλα δείχνουν δεν φαίνεται να υπάρχει λόγος για στήριξη των ξενοδοχειακών μονάδων, λόγω των επιπτώσεων στον τουρισμό. 
Για το εν λόγω θέμα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου Κυριάκος Χατζηγιάννης ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο και θα οδηγήσουν σε κλείσιμο επιχειρήσεων και για το λόγο αυτό πρέπει να ζητήσουμε την στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ροή Ειδήσεων

«Η ζωή εν τάφω»: Επιτάφιος θρήνος με κατάνυξη στην Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ημέρα απόλυτου πένθους για τη Χριστιανοσύνη και κορύφωση του...

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΞΑΝΑ μετά από 5 χρόνια!

Το μοναδικό πράγμα που στριφογυρίζει στο μυαλό όλων στην...

Ο Βούλγαρος που πήρε φόρα Απρίλιο μήνα…

Ο Γκεόργκι Μίντσεφ πέτυχε πολλά στη μισή χρονιά που...

Τα διαρκείας πάνε καλά, η προπώληση με τον Άρη… στα ρηχά! (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ)

Η εκστρατεία οικονομικής ενίσχυσης της Ανόρθωσης από την Διοικούσα...

Δημοφιλή

ΟΥΓΚΟ ΜΑΡΤΙΝΣ: «Το βραβείο ανήκει σε όλους…»

Ο προπονητής της πρωταθλήτριας Ομόνοιας Αραδίππου Ούγκο Μαρτίνς αναδείχθηκε...

Πήρε τη μεγάλη απόφαση η Λίβερπουλ για Σαλάχ!

Η Λίβερπουλ φαίνεται να έχει καταλήξει σε μία αμετάκλητη...

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Οι ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ στο ΓΣΠ!

Δείτε φωτορεπορτάζ με τους φίλους της Ομόνοιας πριν από...

Στην ΑΕΚ Κ-16 το Σούπερ καπ (φώτος)

Στάδιο ΓΣΠ, αγώνες Super Cup Παίδων Κ-16 μεταξύ της...

Οριστικό: Στις 25 Μαΐου ο τελικός του Κυπέλλου!

Η UEFA άναψε το “πράσινο φως” και ο τελικός...

«Η ζωή εν τάφω»: Επιτάφιος θρήνος με κατάνυξη στην Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ημέρα απόλυτου πένθους για τη Χριστιανοσύνη και κορύφωση του θείου δράματος σήμερα, με την ακολουθία των μεγάλων ωρών και της αποκαθήλωσης να κυριαρχούν στους...

Με τι καιρό θα γίνει το ψήσιμο της σούβλας την Κυριακή του Πάσχα

Όχι και τις καλύτερες προβλέψεις για τους επίδοξους ψήστες της Κυριακής του Πάσχα επιφυλάσσει η Μετεωρολογική Υπηρεσία.  Η αναθεωρημένη πρόγνωση κάνει λόγο για τοπικές...

Πάσχα χωρίς Ρόμπερτ Πάουελ δεν γίνεται! Ο πιο διάσημος «Ιησούς» που πήρε τον ρόλο από σπόντα και υπό έναν όρο

Κάθε Πάσχα από το 1978, εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο καθηλώνονται από το διαπεραστικό – σχεδόν απόκοσμο - γαλάζιο βλέμμα του Ρόμπερτ Πάουελ...

Τελεσίγραφο Ισραήλ στη Χαμάς: Συμφωνήστε εντός μιας εβδομάδας ή εισβάλουμε στη Ράφα

Μια εβδομάδα διορία έδωσε το Ισραήλ στη Χαμάς, προκειμένου να συμφωνήσει στο σχέδιο κατάπαυσης του πυρός που βρίσκεται στο τραπέζι, διαφορετικά θα ξεκινήσει τη...

Παραμένει στα κατεχόμενα η σορός του άτυχου Φώτη Φωτίου-Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του

Τα δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό Τύπο για τον θάνατο του 79χρονου, Φώτη Φωτίου, σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε την Μ.Πέμπτη στα κατεχόμενα, επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ...

Στο κελί ο 25χρονος που συνελήφθη από τις Αρχές μετά τα επεισόδια-Πιάστηκε με ρόπαλα, σπρέι και κουκούλα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης τεσσάρων ημερών εναντίον νεαρού ηλικίας 25 ετών από τη Λευκωσία, ο οποίος συνελήφθη σήμερα στη Λάρνακα...