fbpx

Ναυάγιο στις συζητήσεις για την ATA-Προχωρούν σε παναπεργία…

Σε ναυάγιο οδηγήθηκαν οι συζητήσεις για την ΑΤΑ με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων να δηλώνουν ότι η όλη προσπάθεια έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

Πρόσθεσαν πως το συνδικαλιστικό κίνημα αποφάσισε να προχωρήσει σε πανεργατική κινητοποίηση, στις 26 Ιανουαρίου, με στόχο να προστατευθεί ο θεσμός της ΑΤΑ και να υιοθετηθεί νέα συμφωνία.

Εξέφρασαν, παράλληλα, την απογοήτευση των εργαζομένων, διότι, όπως είπαν, η διαδικασία για την αποκαταστάση της ΑΤΑ, που ξεκίνησε πριν από αρκετό διάστημα, στέφθηκε με αποτυχία.

Εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων κατηγόρησαν, μάλιστα, την εργοδοτική πλευρά για προσπάθεια διαιώνισης της συζήτησης για την ΑΤΑ και για μη ομαλή κατάληξη της διαδικασίας.

Την κατηγόρησε, επίσης, ότι έχει επισέλθει στην προώθηση νεοφανών στοιχείων στη συζήτηση, ξεφεύγοντας από το πλαίσιο της διαβούλευσης και της διαπραγμάτευσης για τη φιλοσοφία της ΑΤΑ.

Ταυτόχρονα έστειλαν το μήνυμα προς την εργοδοτική πλευρά και την κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να απεμπολήσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Εκκληση προς τις συνδικαλιστικές και εργοδοτικές οργανώσεις να αρθούν, όπως είπε, στο ύψος των περιστάσεων και να διαφυλάξουν την εργασιακή ειρήνη απηύθυνε, μετά το τέλος της συνάντησης, ο υπουργός Εργασίας, Κυριάκος Κούσιος.

Μια εργατική αναταραχή, είπε, θα ήταν ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί με τις δεδομένες οικονομικές συνθήκες.

Ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι οι οικονομικές εξελίξεις του 2023 είναι ακόμα αχαρτογράφητες, για αυτό και πρέπει να προσμετρηθούν, στις όποιες αποφάσεις, οι απώλειες των εργαζομένων, αλλά και οι επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα και τη σταθερότητα της οικονομίας.

Ο Κυριάκος Κούσιος επισήμανε ότι, κατά τη συνάντηση, λόγω της απόκλισης των θέσεων των δύο πλευρών δεν ήταν δυνατόν να υποβάλει μεσολαβητική πρόταση.

Επανέλαβε, επίσης, ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει τη διατήρηση της ΑΤΑ.

Ροή Ειδήσεων

«Το αξίζουμε και θα το πάρουμε, μόνο Πάφος FC»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι οπαδοί της Πάφος FC, μίλησαν στην κάμερα της...

«Υπάρχει φαβορί… και είναι η Ομόνοια» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Κώστας Μαλέκος στο 116ο επεισόδιο της εκπομπής «Balla...

Ισραηλινή επιχείρηση στη Δυτική Όχθη για «να εξαλειφθεί απειλή»…

Παλαιστίνιος μαχητής σκοτώθηκε και άλλοι οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες...

OMONOIA: «Πιστεύουμε στις εαυτούς μας, περήφανοι για την ιστορία μας»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ομόνοια ετοίμασε πλάνα από την πορεία της στο...

Δημοφιλή

Βροχές στο σημερινό μενού του καιρού – Ποιες περιοχές επηρεάζονται…

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός ενώ κατά τις...

Το βλέπει αλλιώς… για Πονς!

Η περίπτωση του Πέρα Πονς είναι ξεχωριστή για την...

Έκαναν χαμό οι Παφίτες: «Ντόπαραν» τους παίκτες και ζήτησαν κύπελλο! (ΦΩΤΟΣ-ΒΙΝΤΕΟ BALLA)

Οι οπαδοί της Πάφος FC μαζεύτηκαν και…ντόπαραν τους ποδοσφαιριστές...

Έρχονται μειώσεις στις τιμές των καυσίμων…

Μείωση καταγράφεται στις τιμές των καυσίμων και φαίνεται ότι...

ΕΠΙΣΗΜΟ: Τέλος ο Σα Πίντο!

Το ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε την αποχώρηση του Ρικάρντο Σα Πίντο!...

Ισραηλινή επιχείρηση στη Δυτική Όχθη για «να εξαλειφθεί απειλή»…

Παλαιστίνιος μαχητής σκοτώθηκε και άλλοι οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες Παρασκευή σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στον καταυλισμό προσφύγων της Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσαν...

«Επίκειται πολύ μεγαλύτερη ρωσική επίθεση»!

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια αποκλειστικής συνέντευξης που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο και μεταδόθηκε σήμερα, προεξόφλησε πως επίκειται πολύ μεγαλύτερη...

Επεισοδιακή καταδίωξη στη Λεμεσό, τσάκωσαν καταζητούμενο!

Στη σύλληψη 26χρονου, προχώρησε χθες βράδυ η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, που διαπράχθηκε στη Λεμεσό,...

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ασφαλεία αξιωματούχων και VIP Κύπριων!

«Κανένας δεν είναι ασφαλής, εάν κάποιος είναι αποφασισμένος και δεν φοβάται ακόμη και να σκοτωθεί.» Έτσι περιέγραψε ο πρώην Διοικητής της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης...

Ντύνονται στο χακί οι 2024 ΕΣΣΟ, κρατούν «μικρό καλάθι» οι καταστηματάρχες…

Στο χακί ντύνονται οι νεοσύλλεκτοι της 2024 ΕΣΣΟ, με τις προετοιμασίες στο Υπουργείο Άμυνας να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Την ερχόμενη βδομάδα οι νεοσύλλεκτοι...

Σε κλοιό ζέστης και σκόνης η Κύπρος, στους 34 ανεβαίνει ο υδράργυρος!

Ασθενής ψηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας, κατά διαστήματα θα είναι αυξημένες. Σήμερα,...