fbpx

Πάνω από 1.300°C στο πρώτο βαγόνι…

Σε νέα ενημέρωση για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη προχώρησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Πύραρχος Βασίλειος Βαθρακογιάννης και η Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, ο επίσημος αριθμός των νεκρών είναι 36, ωστόσο όπως υπογραμμίστηκε από τον κ.Βαθρακογιάννη ο τραγικός απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί.

Την ίδια στιγμής, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος μίλησε για 72 νοσηλευόμενους, ενώ τόνισε ότι το έργο της ταυτοποίησης είναι πολύ δύσκολο καθώς στο σημείο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά αναπτύχθηκαν πολύ υψηλές θερμοκρασίες, που ξεπερνούν τους 1.300 βαθμούς Κελσίου.

Σημειώνεται ότι οι πυροσβέστες επιχειρούν αυτήν τη στιγμή και στο δεύτερο βαγόνι, με τις δραματικές προσπάθειες να συνεχίζονται. 

Σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμο Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου, συνεχίζεται η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών. Συγγενείς θυμάτων και τραυματιώνμπορούν να κινηθούν προς ξενοδοχεία που έχουν διατεθεί.

Συγκλονιστικές εικόνες από το σημείο της τραγωδίας – Σηκώνουν τα βαγόνια για να βρουν εγκλωβισμένους

Μια άμορφη μάζα σιδερικών που δεν θύμιζε σε τίποτα το πρώτο βαγόνι του επιβατηγού τρένου που συγκρούστηκε με εμπορικό χθες βράδυ στη Λάρισα, σηκώθηκε από τα γερανοφόρα της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στο σημείο της τραγωδίας. 

Εδώ και ώρες, τα γερανοφόρα επιχειρούν σηκώνοντας και μεταφέροντας με τεράστια προσοχή συντρίμμια από τα βαγόνια που διαλύθηκαν χθες βράδυ προσπαθώντας να φτάσουν στους αγνοούμενους, αλλά και στις σορούς που βρίσκονται κάτω από αυτά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση είναι «εύθραυστη» για αυτό και οι κινήσεις της Πυροσβεστικής γίνονται με τεράστια προσοχή μιας και έχει δημιουργηθεί ντόμινο μετά την σύγκρουση. Όπως δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος των ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, τα δύο πρώτα βαγόνια των τρένων σηκώθηκαν στον αέρα και καταπλάκωσαν τα υπόλοιπα. 

Πυροσβεστική, ΕΜΑΚ, αστυνομία και στρατός βρίσκονται στο σημείο με τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων να έχουν στήσει μάλιστα την τελευταία ώρα σκηνές στο σημείο της τραγωδίας ώστε να συμβάλλουν τόσο στο συντονιστικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη, όσο και σε οτιδήποτε χρειαστούν οι Αρχές που επιχειρούν με τη βοήθεια  σκύλων της Αστυνομίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη έχουν βρεθεί σοροί οι οποίοι μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας και εκεί γίνεται αναγνώριση των νεκρών.

Λίγο μετά τις 12:00, οι Πυροσβέστες εντόπισαν και άλλα ανθρώπινα μέλη τα οποία εκτιμάται ότι ανήκουν σε δύο ακόμα σορούς. Ακολουθήθηκε και σε αυτή τη περίπτωση η ίδια διαδικασία με τα μέλη να τοποθετούνται σε μαύρες σακούλες και με ασθενοφόρο να μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο για να ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ροή Ειδήσεων

Τα γκολ της φιλικής νίκης επί της Κραϊόβα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Πάφος FC δημοσίευσε τα δύο γκολ των Πελάτζιο...

LIVE: Σκωτία-Ουγγαρία

Σκωτία και Ουγγαρία αναμετρώνται στις 22:00 στην «MHPArena» στη...

LIVE: Ελβετία-Γερμανία

Ελβετία και Γερμανία αναμετρώνται στις 22:00 στην «Deutsche Bank...

ΑΠΟΕΛ: Φουλάρει για το τριπλό μεταγραφικό χτύπημα!

Οι τρεις ποδοσφαιριστές που θα καλύψουν τα τελευταία κενά...

Δημοφιλή

Παντρέυτηκε ο Μπέρντ Έσελινγκ! (ΦΩΤΟΣ)

Στις χαρές του ο Μπερντ Έσελινγκ. Ο πρώην αμυντικός...

ΟΡΝΤΑΜΠΑΣΙ-ΠΕΤΡΟΚΟΥΠ: Το προφίλ των πιθανών αντιπάλων του ΑΠΟΕΛ!

Το ΑΠΟΕΛ επιστρέφει στο Τσάμπιονς Λιγκ και θα αρχίσει...

«Έβαλαν στο μάτι» 23χρονο…διαμάντι!

«Μάχη» για το… διαμάντι της Ατλάντα Γιουνάιτεντ από τις...

Πυρά στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου: Εντείνεται η ανησυχία για ευρύτερο πόλεμο

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και η λιβανική Χεζμπολά συνέχισαν...

Παντρεύτηκε ο Ζέφτε Βιτάλ! (ΦΩΤΟΣ)

Το πιο σημαντικό γκολ της ζωής του πέτυχε ο...

Τον «τσάκωσαν» να βιντεογραφεί λουόμενες στη Λάρνακα – Χειροπέδες σε 32χρονο

Γύρω στις 12.30 σήμερα το μεσημέρι, ενώ μέλη του ΟΠΕ Λάρνακας διενεργούσαν πεζή περιπολία σε παραλία στη Λάρνακα, λήφθηκε πληροφορία για ένα πρόσωπο το...

Στην Κύπρο ο Μητσοτάκης στην επέτειο της εισβολής – Παράνομη επίσκεψη Ερντογάν

Την 20η Ιουλίου, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα βρίσκονται στην Κύπρο, ο πρώτος στις ελεύθερες περιοχές...

Ακυρώθηκε πτήση από Μάντσεστερ προς Πάφο – Ταλαιπωρία για ταξιδιώτες

Μία πτήση της εταιρείας TUI από Μάντσεστερ προς Πάφο ακυρώθηκε λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η διακοπή ηλεκτροδότησης στο αεροδρόμιο της βρετανικής πόλης. Σύμφωνα με...

Χειροπέδες στον 40χρονο που παρέσυρε αστυνομικό και εγκατέλειψε τη σκηνή

Εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 40χρονος που παρέσυρε με το αυτοκίνητό του και τραυμάτισε αστυνομικό που του έκανε σήμα να σταματήσει και αυτός εγκατέλειψε τη...

ΦΩΤΟ: Ράγισε το παρμπρίζ πιλοτηρίου ενός Boeing στα 40.000 πόδια!

Ράγισε το παρμπρίζ του πιλοτηρίου στα 40.000 πόδια σε ένα Boeing 787, με αποτέλεσμα να αλλάξει ο προορισμός της πτήσης. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, τρεις ώρες μετά την απογείωση...

Δύο νεκροί και 22 τραυματίες από επίθεση στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας…

Δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα δίχρονο παιδί, σκοτώθηκαν σήμερα και άλλοι 22 τραυματίστηκαν από επίθεση με πυραύλους που εξαπέλυσαν οι ουκρανικές δυνάμεις στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας,...