fbpx

TUI: Η Κύπρος στις επιλογές για φθηνότερες διακοπές

Η εποχή των φθηνών πτήσεων έχει οριστικά τελειώσει σύμφωνα με τον επικεφαλής της TUI, Σεμπάστιαν Έμπελ, ο οποίος σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα Bild, προειδοποίησε για υψηλές τιμές και για το τέλος των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής. 
Παρ’ όλα αυτά, ανέφερε ότι, θα υπάρχει και φέτος η δυνατότητα φθηνών διακοπών. «Χώρες όπως το Μαρόκο, η Τυνησία, η Κύπρος και η Ταϊλάνδη παρουσιάζουν μόνο μικρές αλλαγές στις τιμές τους σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Σε ορισμένες μεσογειακές χώρες, όπως η Ισπανία, οι τιμές είναι φθηνότερες απ’ ό,τι στη Γερμανία», υπογραμμίζει.
Η TUI, σύμφωνα με τον Έμπελ, καταγράφει εξαιρετικά υψηλή ζήτηση το πρώτο καλοκαίρι μετά το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην πρώτη θέση των κρατήσεων.
«Χώρες όπως το Μαρόκο, η Τυνησία, η Κύπρος και η Ταϊλάνδη παρουσιάζουν μόνο μικρές αλλαγές στις τιμές τους σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος».
«Σε ορισμένα θέρετρα διακοπών δεν υπάρχουν πλέον σχεδόν καθόλου διαθέσιμα δωμάτια, για παράδειγμα σε δημοφιλή ξενοδοχεία στα νησιά της Κω, της Κρήτης ή της Ρόδου. Αντίθετα, υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα δωμάτια στη Μαγιόρκα, την ηπειρωτική Ισπανία και την Τουρκία», αναφέρει.
Γενικά το 2023 «δεν θα είναι καλοκαίρι των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής», όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. «Αντίθετα: Λίγο πριν την αναχώρηση, οι τιμές θα είναι μάλλον υψηλότερες παρά χαμηλότερες», λέει ο Έμπελ.
Με δεδομένο μάλιστα «τα ξενοδοχεία και οι αεροπορικές εταιρείες γνωρίζουν ότι γίνονται πολλές κρατήσεις κοντά στην ημερομηνία του ταξιδιού, οι μεγάλες προσφορές της τελευταίας στιγμής θα είναι η απόλυτη εξαίρεση».
Σε σχέση με τα αεροπορικά ταξίδια υπάρχει και το επιπλέον πρόβλημα της μείωση της χωρητικότητας στα αεροδρόμια. Η ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά. «Γι’ αυτό και αυτές οι φθηνές προσφορές στο πλαίσιο προωθητικών ενεργειών δεν θα υπάρχουν πλέον όπως παλιά», ξεκαθαρίζει ο επικεφαλής της TUI.
Αναφερόμενος στα χρήματα που οι Γερμανοί είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν φέτος για τις διακοπές τους, ο Έμπελ κάνει λόγο για «κατά μέσο όρο 1.200 Ευρώ το άτομο». Πάντως, «οι πελάτες μας που κάνουν κρατήσεις σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων θα κάνουν και φέτος».

Ροή Ειδήσεων

Ο ΠΑΟΚ το σήκωσε στην κατάμεστη Τούμπα και αποθεώθηκε μπροστά σε 50.000 οπαδούς του!

Ο ΠΑΟΚ σήκωσε στην κατάμεστη Τούμπα το τρόπαιο για...

Χιλιάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ έστησαν πάρτι στον Λευκό Πύργο! (ΦΩΤΟΣ)

Εκτός από την Τούμπα, χιλιάδες φίλοι του ΠΑΟΚ βρίσκονται...

Ιρανικά ΜΜΕ: Eντοπίστηκε το σημείο που έπεσε το προεδρικό ελικόπτερο

Εντατικές έρευνες είναι σε εξέλιξη στη βορειοδυτικό Ιράν για...

Δημοφιλή

«Αυτό είναι το πλάνο της Ρεάλ για Κρόος και Μόντριτς»!

Για το μέλλον του Λούκα Μόντριτς και του Τόνι...

ΑΤΑΚΑ ΓΙΑ ΕΦΡΑΙΜ: «Τέτοιοι παίκτες παρακαλάς να μην σταματήσουν ποτέ»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Κώστας Μαλέκος στο 116ο επεισόδιο της εκπομπής «Balla...

ΕΠΙΣΗΜΟ το τέλος με Γαρπόζη: «Ευχαριστούμε για την αφοσίωσή του»!

Η ΑΕΛ ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας της με...

Καταπέλτης κατά του δ.σ του ΓΣΟ ο εγγονός του ευεργέτη Πέτρου Τσίρου!

Δριμύ κατηγορώ κατά του Διοικητικού Συμβουλίου του ΓΣΟ εξαπέλυσε σήμερα ενώπιον...

Πανηγύρισε ο Μαλέκος το πρωτάθλημα του ΑΠΟΕΛ; Τι απάντησε ο ίδιος… (ΒΙΝΤΕΟ)

Ήταν γνωστή η επιθυμία του Κώστα Μαλέκου να κατακτήσει...

Ιρανικά ΜΜΕ: Eντοπίστηκε το σημείο που έπεσε το προεδρικό ελικόπτερο

Εντατικές έρευνες είναι σε εξέλιξη στη βορειοδυτικό Ιράν για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι ο οποίος ήταν θύμα "ατυχήματος",...

Συνεχής ενημέρωση Μπάιντεν για την πτώση του ελικοπτέρου με τον Ιρανό πρόεδρο Ραϊσί

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για τις αναφορές σε σχέση με τη συντριβή του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί...

Ιράν: Αγνοείται το ελικόπτερο του Ραΐσι-Προσευχές μεταδίδει η τηλεόραση

Θρίλερ με τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι βρίσκεται σε εξέλιξη την Κυριακή (19/5). Το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν είχε «αναγκαστική προσγείωση»,...

Εφ. Φορολογίας: Εκκαθαρίστηκαν οι Δηλώσεις μέχρι 2021, αναρτήθηκαν για 2023

Ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δηλώσεων Εισοδήματος Ατόμου και Εταιρειών μέχρι και το φορολογικό έτος 2021, και εντός των επόμενων μηνών αναμένεται...

Έπεσε από μπαλκόνι για να ξεφύγει από τον σύζυγό της-Στο ΓΝ Λευκωσίας 30χρονη

Τις συνθήκες τραυματισμού 30χρονης, η οποία φέρεται να έπεσε από μπαλκόνι πρώτου ορόφου, κτηρίου στη Λευκωσία, διερευνά η Αστυνομία. Στο πλαίσιο της διερεύνησης, για...

Έφοδος της ΥΚΑΝ σε διαμέρισμα στη Λεμεσό – Χειροπέδες σε 20χρονο

Ποσότητες ναρκωτικών και εκρηκτικών υλών, εντόπισε και κατάσχεσε σήμερα η Αστυνομία, μέλη της οποίας προχώρησαν στη σύλληψη 20χρονου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Συγκεκριμένα, μετά από...