fbpx

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στη Σέριφο, φθορές σε σπίτια και αποθήκες…


Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά στη Σέριφο, μετά την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με εθελοντές.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα στο νησί υπάρχουν μόνο διάσπαρτες εστίες εντός των καμένων περιοχών, οι οποίες αντιμετωπίζονται.
Στο σημείο επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 15 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων επτά πυροσβεστών με τρία οχήματα που μετέβησαν χθες το απόγευμα ακτοπλοϊκώς από τη Σύρο με το οχηματαγωγό πλοίο «ΑΡΤΕΜΙΣ» και 22 πυροσβεστών με 11 οχήματα που μετέβησαν χθες το βράδυ από τον Πειραιά με το οχηματαγωγό πλοίο «ΑΝΕΜΟΣ», ενώ από το πρώτο φως της ημέρας πραγματοποιεί εναέριες ρίψεις νερού ελικόπτερο.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου της Σερίφου Κωνσταντίνου Ρεβίνθη στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ», από την πυρκαγιά προκλήθηκαν φθορές σε σπίτια και σε αποθήκες.
Χθες εστάλησαν τρία μηνύματα από το 112 για την εκκένωση αρκετών οικισμών στη Σέριφο. Ειδικότερα εκκενώθηκαν οι οικισμοί Ράμος, Λιβαδάκια, Καράβι, Κουταλάς, Γάνεμα, Βάγια, Καλό Αμπέλι και Λιβάδι.

Στην πυρκαγιά στη περιοχή Κατσιμίδι (Πάρνηθα), συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 163 πυροσβέστες με 9 πεζοπόρα τμήματα και 45 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρεί ελικόπτερο.
Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα-Παραμένει σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας της Πυροσβεστικής
Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα καθώς σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
-Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
-Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
-Περιφέρεια Κρήτης
-Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
-Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
-Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Εύβοιας)

Συνεπώς, παραμένει σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.
Επιπρόσθετα, το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των ανωτέρω Περιφερειακών Ενοτήτων παραμένει σε μερική επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).
Ταυτόχρονα, για τις περιοχές αυτές, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και “ευπαθείς” περιοχές.
Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και οι Δήμοι των περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ροή Ειδήσεων

Ανακοίνωσε Τρισκόφσκι, Μπράγκα και Μακρή!

Έβγαλε ειδήσεις η δημοσιογραφική διάσκεψη για την παρουσίαση των...

ΟΜΟΝΟΙΑ: Και εισιτήριο διαρκείας και πακέτο δώρων! (ΒΙΝΤΕΟ)

H Ομόνοια με ανάρτησή της στα ΜΚΔ, ενημερώνει τον...

Όταν ο (ΑΠΟΛΛΩΝΙΣΤΑΣ) Ζμερχάλ έκανε το ματς… της ζωής του! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η 5η μεταγραφή του Απόλλωνα είναι γεγονός. Οι γαλάζιοι...

Αντιμέτωποι με 19 κατηγορίες Νεκτάριος και Πορφύριος-Ελεύθεροι υπό όρους!

Σε απευθείας δίκης ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας παραπέμφθηκαν οι...

Δημοφιλή

«Στήνονται» μπροστά από την τηλεόραση!

Μεγάλη μέρα για την Ομόνοια όσον αφορά τη…μελέτη! Ο...

Έγινε η πρεμιέρα του ΟΜΟΝΟΙΑ TV! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ομόνοια ανάρτησε βίντεο από την στιγμή της επίσημης...

Με ένα διαρκείας βλέπεις… όλη την ΑΕΛ! (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ)

Στην ΑΕΛ εδώ και πολλά χρόνια οι φίλοι της...

Μόνο η αντοχή μας πρέπει να μας εκπλήσσει

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ Σαν κεραυνός εν αιθρία – νομίζουν οι...

Δεν τίθεται σε αργία ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας – Το σκεπτικό της απόφασης

Να μην θέσει σε αργία τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας,...

Αντιμέτωποι με 19 κατηγορίες Νεκτάριος και Πορφύριος-Ελεύθεροι υπό όρους!

Σε απευθείας δίκης ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας παραπέμφθηκαν οι δύο Αρχιμανδρίτες Νεκτάριος και Πορφύριος, αναφορικά με την οικονομική πτυχή του σκανδάλου της Ιεράς Μονής...

Θέλουν κουβούκλια, κάμερες και… πρόστιμα οι οδηγοί λεωφορείων-Τα μέτρα ασφαλείας που βάζουν στο τραπέζι…

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής και της υπομονής, ήταν το δεύτερο περιστατικό βίας σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας, που σημειώθηκε σε...

Παραμένουν οι ισχυροί άνεμοι και η σκόνη – Στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία…

Στους 36 βαθμούς αναμένεται σήμερα η θερμοκρασία, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στην ατμόσφαιρα πιθανό να αιωρείται αραιή σκόνη. Η πρόγνωση του καιρού:  Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει...

Φόνος στην Πέγεια: Τον πυροβόλησε μετά από αντιπαράθεση – Νεκρός 43χρονος…

Υπόθεση φόνου εκ προμελέτης διερευνά η Αστυνομία, με θύμα τον Στυλιανό Στυλιανού 43 ετών, από τη Πέγεια. Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, γύρω στις...

Σκαρφαλώνει ο πληθωρισμός, έρχονται αυξήσεις στα καύσιμα…

Η ακρίβεια καλά κρατεί, με τους αριθμούς και τα δεδομένα της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας να καταδεικνύουν πως ο πληθωρισμός στη χώρα μας πάει από...

ΠτΔ: Kινητήρια δύναμη για κοινωνική και οικονομική πρόοδο ο πολιτισμός!

«Το κλειδί για την επιτυχία και ανάπτυξη του τομέα του πολιτισμού έγκειται, αναμφισβήτητα, στην αξιοποίηση και αναγνώρισή του πολιτισμού ως κινητήρια δύναμη και για...