fbpx

Δεν θα δεχθεί ένταξη Σουηδίας και Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ, λέει ο Ερντογάν!

Μην κουραστείτε να έρθετε για να μας πείσετε, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος στην Σουηδία και τη Φιλανδία, προσθέτοντας ότι δεν θα έλεγαν «ναι» στην ένταξη στο ΝΑΤΟ σε εκείνους που επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία. 

Φέροντας το παράδειγμα της Ελλάδας που η Τουρκία είχε συναινέσει τότε στην επανένταξή της στο ΝΑΤΟ, ο Ταγίπ Ερντογάν παραπονέθηκε ότι τώρα οι κορυφαίες χώρες του ΝΑΤΟ δίνουν κάθε είδους υποστήριξη στην Ελλάδα και ιδρύουν βάσεις στην Ελλάδα.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό του της Αλγερίας, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε, «είναι αλήθεια ότι έγιναν κάποιες συναντήσεις τους Υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών. Πρέπει να πω κάτι πολύ ξεκάθαρο, ξεκάθαρο και ειλικρινές. Και οι δύο χώρες (Φινλανδία και Σουηδία) δεν έχουν ξεκάθαρη στάση έναντι των τρομοκρατικών οργανώσεων». 

Επιπλέον, πρόσθεσε, «κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ακόμη κι αν τοποθετηθούν ενάντια στις τρομοκρατικές οργανώσεις και πουν “είμαστε κατά”, υπάρχουν δηλώσεις ότι δεν θα παραδώσουν κάποιους τρομοκράτες τους οποίους πρέπει να παραδώσουν».

Ο κ. Ερντογάν συνέχισε λέγοντας ότι «παλαιότερα, η Ελλάδα είχε φύγει από το ΝΑΤΟ, η κυβέρνηση εκείνης της περιόδου επέτρεψε στην Ελλάδα να ενταχθεί ξανά στο ΝΑΤΟ».

«Τώρα απευθύνομαι  στον λαό μου:  Οι κορυφαίες χώρες του ΝΑΤΟ δίνουν κάθε είδους υποστήριξη στην Ελλάδα; Δίνουν. Ιδρύουν βάσεις στην Ελλάδα; Ιδρύουν. Πώς θα τους πιστέψουμε;», διερωτήθηκε.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «η Σουηδία είναι ήδη κέντρο επώασης τρομοκρατικών οργανώσεων. Φέρνουν τρομοκράτες στα κοινοβούλιά τους, τους βάζουν να μιλήσουν εκεί και εκδίδουν ειδικές προσκλήσεις. Υπάρχουν μάλιστα και τρομοκράτες υπέρ του ΡΚΚ στα κοινοβούλιά τους». 

Σε σχέση με επικείμενη επίσκεψη αντιπροσωπιών των δύο χωρών τη Δευτέρα είπε: «Θα έρθουν να μας πείσουν; Συγχωρείστε μας, αλλά μην κουράζεστε». 

«Καταρχάς, δεν θα λέγαμε ‘ναι’ στην ένταξη στο ΝΑΤΟ σε εκείνους που επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία. Γιατί τότε το ΝΑΤΟ παύει να αποτελεί ασφάλεια. Είναι αδύνατο να πούμε ‘ναι’ σε αυτό», σημείωσε.

Ροή Ειδήσεων

«Θέλω πρωτάθλημα, Champions League και Euro»!

Σε σημείο αναφοράς της Ρεάλ Μαδρίτης έχει εξελιχθεί ο μόλις 20...

«Έχει συμβόλαιο ο Ματσίν, θέλει πολλά ο Εκπολό, ο Νίκος Κίρζης δεν παρακάλεσε ποτέ κανέναν»!

Ο εκπρόσωπος τύπου του Απόλλωνα, Φανούριος Κωνσταντίνου, μίλησε στην...

Η Πάφος FC ενημερώνει για τον τελικό του Κυπέλλου…

Η ΠΑΦΟΣ FC, πληροφορεί τους φίλους και υποστηρικτές της...

Το πολιτικό γραφείο της Χαμάς θα διατηρήσει την Ντόχα ως βάση του…

Το πολιτικό γραφείο της Χαμάς θα διατηρήσει την Ντόχα...

Δημοφιλή

Έτσι… ντοπάρει τον κόσμο ενόψει Άρη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ομόνοια ανάρτησε το promo video ενόψει του σημερινού...

LIVE: Πάφος FC-Ανόρθωση (11ΑΔΕΣ)

Η Πάφος FC υποδέχεται την Ανόρθωση στο στάδιο «Στέλιος...

Επίσημη ενημέρωση από FIFA πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα από παίκτη της Εθνικής Ελλάδας!

Κανένα θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου δεν υπάρχει από...

Ανάρτησε την υποδοχή των Πορτοκαλί κι έστειλε δυνατό μήνυμα ο Ντομίνγκες! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι οργανωμένοι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ, μετά τη νίκη της...

Παρέμβαση Αβέρωφ: «Έργα και πράξεις κατά της Μαφίας»

Εννέα συγκεκριμένα και πρακτικά μέτρα κατά της Εγκληματικότητας, προτείνει ο Αβέρωφ Νεοφύτου, μέσα από γραπτή παρέμβαση του. Υπό τον τίτλο «Έργα και πράξεις κατά της Μαφίας» ο...

Η προαγωγή της Μαρίας από Επίτροπο σε Υπουργό

Η Μαρία Παναγιώτου προήχθηκε από Επίτροπος Περιβάλλοντος σε Υπουργό Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος όπως ανακοινώθηκε κατά το μίνι ανασχηματισμό της Κυβέρνησης. Η Μαρία Παναγιώτου...

Σάββας Αγγελίδης: «Iκανοποίηση για τον εξευτελισμό που πέρασα»

Η Απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Κατά της Διαφθοράς είναι «μερική απάμβλυνση και ικανοποίηση για τον διασυρμό που πέρασε ο θεσμός και τον εξευτελισμό που...

Ο Πρόεδρος, η Υπουργός δικαιοσύνης και οι ανερχόμενοι Δον Κορλεόνε

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ Τι ωραία που την περνάμε στη νήσο της ανασφάλειας και της απατεωνιάς με όλους αυτούς τους ανερχόμενους ΔΟΝ ΚΟΡΛΕΟΝΕ να δρουν και...

Κρατικός προϋπολογισμός 2024 – Τα κονδύλια και τα «σταυρώματα»

H Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2024 και το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαισιο 2024-2026. Υπέρ ψήφισαν 37 βουλευτές και...

Δημοτικές εκλογές 2024 – Αυτούς προτείνει ο ΔΗΣΥ

Τους υποψηφίους που θα προτείνει στο Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ, ανακοίνωσε το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΣΥ. Σε σημερινή πρωινή συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου αξιολογήθηκαν οι...