fbpx

Έρχονται αυξήσεις στα καύσιμα…

Κι άλλες μειώσεις σημείωσαν οι τιμές καυσίμων την τελευταία εβδομάδα Ιανουαρίου, σε σύγκριση με την αρχή του έτους, ενώ με την έναρξη της νέας εβδομάδας αναμένονται αυξήσεις ένεκα και των αυξήσεων στις διεθνείς αγορές.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, Μάριο Δρουσιώτη, οι υφιστάμενες χαμηλές τιμές που σημειώθηκαν αυτή την εβδομάδα, δεν θα διαρκέσουν για πολύ αφού αναμένονται αυξήσεις σε περίπου 4 σεντς την επόμενη εβδομάδα.
Όπως, είπε, οι τιμές θα αυξηθούν και έπειτα θα σταθεροποιηθούν, τονίζοντας ότι δεν θα αγγίξουν επίπεδα €2/το λίτρο, όπως σημειώθηκαν το καλοκαίρι.

Μέχρι και 22 σεντς αύξηση

Ερωτηθείς για το πως κλείνει ο πρώτος μήνας του 2023, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2022, ο κ. Δρουσιώτης είπε πως στην βενζίνη οι τιμές αυξήθηκαν κατά 5 σεντς, στο πετρέλαιο κίνησης κατά 15 σεντ και στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 22 σεντ.
Υπογράμμισε ότι ο Ιανουάριος 2023 κλείνει με σταθερότητα, προσθέτοντας ότι «ούτε τις τιμές Ιανουαρίου 2022 υπολογίζω να φτάσουμε, λόγω του ότι περιμένω αυξήσεις», τόνισε.
Σε αντίθεση με τον Ιανουάριο του 2021, η διαφορά στις τιμές καυσίμων σημειώθηκε σε 30 σεντς για τη βενζίνη, 47 σεντς για το πετρέλαιο κίνησης και 50 σεντς για το πετρέλαιο θέρμανσης, πρόσθεσε, ξεκαθαρίζοντας ότι «είμαστε πολύ μακριά από τις τιμές του 2021».

Πως κυμάνθηκαν οι τιμές
Παρόμοια επίπεδα προ ενεργειακής κρίσης θυμίζουν οι τιμές της αμόλυβδης 95 οκτανίων, με χαμηλότερη τιμή παγκύπρια €1,299/το λίτρο και ακριβότερη €1,466/ το λίτρο σε Λευκωσία, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το παρατηρητήριο τιμών της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή.
Η χαμηλότερη τιμή για αμόλυβδη 95 οκτανίων τη πρώτη μέρα του 2023 σημειώθηκε σε €1,353/το λίτρο στη Λευκωσία.
Η φθηνότερη τιμή για την αμόλυβδη 98 οκτανίων μειώθηκε σε €1,359/το λίτρο στη πρωτεύουσα από €1,373/το λίτρο τη 1η Ιανουαρίου. Η ακριβότερη τιμή παραμένει σε €1,698/το λίτρο στην επαρχία Λάρνακας.
Σε σχέση με το πετρέλαιο κίνησης, το ακριβότερο καύσιμό συγκριτικά, η χαμηλότερη τιμή του άγγιξε τα €1,499/το λίτρο στη Λευκωσία από €1,575/το λίτρο την πρώτη εβδομάδα του έτους. Η υψηλότερη τιμή για πετρέλαιο κίνησης κυμάνθηκε σε €1,689/το λίτρο στη Λευκωσία.

Υπόλοιπες τιμές
Η δεύτερη χαμηλότερη τιμή για την αμόλυβδη 95 οκτανίων καταγράφηκε σε €1,323/το λίτρο, ενώ για την αμόλυβδη 98 οκτανίων σε €1,393/το λίτρο στην επαρχία Λάρνακας, αντιστοίχως.
Για το πετρέλαιο κίνησης η επόμενη χαμηλότερη τιμή σημειώθηκε σε €1,535/το λίτρο στη Λάρνακα.
Στον αντίποδα, οι υψηλότερες τιμές που ακολουθούν στην δεύτερη θέση εντοπίστηκαν για την αμόλυβδη 95 οκτανίων στη Λεμεσό με €1,403/το λίτρο και για την αμόλυβδη 98 οκτανίων με €1,599/το λίτρο στη Πάφο.
Η δεύτερη ακριβότερη τιμή για το πετρέλαιο κίνησης καταγράφηκε στην επαρχία Λεμεσού με τιμή €1,599/το λίτρο.

Ροή Ειδήσεων

Και το όνομα αυτής… ΟΜΟΝΟΙΑ!

Ανάρτηση από την Ομόνοια με αφορμή την επέτειο της...

Θύμα απάτης ιδιοκτήτρια περιπτέρου – Της απέσπασαν €3,000…

Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις,...

Στους 35 βαθμούς η θερμοκρασία – Σταδιακή άνοδος τις επόμενες ημέρες…

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός με τη θερμοκρασία...

Δημοφιλή

Το φαβορί και τα (τρία)… αουτσάιντερ!

Στην τελική ευθεία έχει μπει πλέον το θέμα προπονητή...

ΤΖΟΚΕΡ: Δείτε τους μαγικούς αριθμούς της κλήρωσης

Δείτε τους αριθμούς που έβγαλε η αποψινή (13/06/2024) κληρωτίδα...

Ο Παναθηναϊκός…φουλάρει για Λορέντζο Μπράουν!

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο τη φετινή...

Θα κληθεί ο Φειδίας στο Εθνικό Συμβούλιο; – H απάντηση της Κυβέρνησης

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Κυβερνητικός...

Έβαλε τα «ερυθρόλευκα» ο Τόμοβιτς!

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η μεταγραφή του Νέναντ Τόμοβιτς στη...

Ελληνική Τράπεζα: Ευνοϊκή διευθέτηση το σχέδιο «Ενοίκιο Έναντι Δόσης»

Το σχέδιο «Ενοίκιο Έναντι Δόσης» του Υπουργείου Οικονομικών είναι ακόμα μία πρωτοβουλία με στόχο τη συνολική και αποτελεσματική αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και ...

Η απάντηση του ΥΠΟΙΚ για το προνομιακό φορολογικό καθεστώς της Κύπρου

Η Κύπρος βρίσκεται από το 2014 στον κατάλογο κρατών με προνομιακό φορολογικό καθεστώς της Ελληνικής Δημοκρατίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών, το...

Οικονομικές προκλήσεις, ΜΕΔ, πληθωρισμός και τα μέτρα στα κυπριακά νοικοκυριά

Άλλο ένα έτος προκλήσεων μπορεί να χαρακτηριστεί το 2023, με την κυπριακή οικονομία να επιβεβαιώνει εκ νέου την ανθεκτικότητά της. Το έτος που φεύγει...

Στα 1000 ευρώ ο κατώτατος μισθός

Στα 1000 ευρώ αυξάνεται ο μηνιαίος κατώτατος μισθός, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου, μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο κ....

Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό 2024

Συνεχίζεται σήμερα από τις  09:00 η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2024.Χθες, πρώτη ημέρα της συζήτησης, τοποθετήθηκαν οι αρχηγοί ή εκπρόσωποι των...

Δύσκολα τα επόμενα χρόνια δηλώνει ο ΥΠΟΙΚ

Δύο μέτρα που θα συνεισφέρουν στη συγκράτηση του δημόσιου μισθολογίου ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής στο...