fbpx

Μεσαιωνικές τακτικές στην Κύπρο του 21ου αιώνα για ΛΟΑΤΚΙ

Τρομερές και σοκαριστικές καταγγελίες έγιναν στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής, για την συμπεριφορά εις βάρος ατόμων με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, ΛΟΑΤΚΙ, δηλαδή τους ομοφυλόφιλους.

Ψυχίατροι, ψυχολόγοι, κληρικοί και τσαρλατάνοι, μετέρχονται διάφορους τρόπους, για μεταστροφή ατόμων με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό.

Ειδικότερα:

•   επιβάλουν στους ΛΟΑΤΚΙ ορμονοθεραπείες ή άλλες φαρμακευτικές θεραπείες.

•   ιερείς παντρεύουν ΛΟΑΤΚΙ άτομα, με θύματα και τα άτομα του αντίθετου φύλου. Επιβάλουν υποχρεωτική κατήχηση και προχωρούν σε εξορκισμούς στα άτομα αυτά.

•   Γονείς οδηγούν τα παιδιά τους σε γιατρούς και κληρικούς για να αλλάξουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό των παιδιών τους.

•   άτομο οδηγήθηκε σε αυτοκτονία και πολλά άτομα έχουν αυτοκτονικές τάσεις.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης ακούστηκαν καταγγελίες που αφορούν σε ψυχολόγους και ψυχοθεραπευτές, σε ιερείς και σε εναλλακτικούς θεραπευτές, που μετέρχονται τέτοιων μεθόδων, δηλαδή της λεγόμενης θεραπείας μεταστροφής ή επανόρθωσης ατόμων, που αποσκοπούν στην αλλαγή του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου ενός ατόμου.

Ακούστηκαν καταγγελίες που αναφέρουν ότι ιερείς οδηγούν τα συγκεκριμένα άτομα σε ορμονοθεραπείες και άλλους είδους θεραπείες, ενώ άλλες μαρτυρίες αναφέρουν ότι άτομα οδηγήθηκαν σε απόπειρες αυτοκτονίας.

Επίσης,  ακούστηκαν καταγγελίες ότι γονείς στέλνουν τα παιδιά τους σε ψυχιάτρους, από τους οποίους ζητούν να τους αλλάξουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου, ενώ λέχθηκε ότι ιερείς έχουν προβεί σε εξορκισμούς τέτοιων ατόμων.

Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες πρακτικές έχουν ήδη ποινικοποιηθεί στη Μάλτα, στη Γερμανία, στη Γαλλία, στον Καναδά, σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, σε ορισμένες περιφέρειες της Ισπανίας, την Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νορβηγία και τη Νέα Ζηλανδία.

Εξάλλου, αυστηρότατα μηνύματα για τη συγκεκριμένη πράξη στέλνει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο εκπρόσωπος των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και Θεολόγος, Αντώνης Γεωργίου, έκανε λόγο για μαρτυρίες ατόμων, με ιερείς να παντρεύουν ομοφυλόφιλα άτομα και κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης τους «να τα στέλνουν σε ενδοκρινολόγους, σε φαρμακεία για βιάγκρα και για ορμονοθεραπείες».

Επίσης, ανέφερε πως κατέχουν μαρτυρίες για απόπειρες αυτοκτονίας και για εξορκισμούς που έκαναν ιερείς σε τέτοια άτομα.

Ροή Ειδήσεων

«Άρνε Σλοτ, λαλαλαλα»: Ο Κλοπ έβαλε όλο το «Άνφιλντ» να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαγικές στιγμές ποδοσφαιρικού πολιτισμού εκτυλίχθηκαν στο Άνφιλντ, με τον...

Η επόμενη μέρα στην Ομόνοια (ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΠΛΑΝΟ)

Το κύπελλο χάθηκε για την Ομόνοια, αλλά όπως ανέφερε...

Δημοφιλή

Τέλος εποχής: «Αποχωρεί από τη Ρεάλ ο Μόντριτς»!

Παρελθόν από τη Ρεάλ Μαδρίτης αναμένεται να αποτελέσει στο...

ΘΥΡΑ 5: Στην είσοδο των παικτών ανέβασαν τον Ευαγόρα! (ΦΩΤΟ BALLA)

Το balla.com.cy βρίσκεται στο ΓΣΠ και σας μεταφέρει όλα...

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ασφαλεία αξιωματούχων και VIP Κύπριων!

«Κανένας δεν είναι ασφαλής, εάν κάποιος είναι αποφασισμένος και...

Λεμεσός: Δύο καραμπόλες με εμπλοκή 10 οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο

Δύο τροχαίες συγκρούσεις σε αυτοκινητόδρομο και παρακαμπτήριο δρόμο Λεμεσού,...

Το short list και ο Γαρπόζης…

Στην ΑΕΛ οι διεργασίες συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα...

Η ολική έκλειψη Ηλίου από το διάστημα – Το βίντεο της NASA

Το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού είδε τη σκιά της Σελήνης να σκεπάζει τη Γη. Εντυπωσιακά πλάνα της NASA. Η Ολική Έκλειψη Ηλίου είναι πλέον ιστορικό...

Ο εγκληματικός πλουτισμός και η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος

Με νέα δέσμη κανόνων το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εξασφαλίζει γρήγορη και αποτελεσματική δήμευση περιουσιακών στοιχείων εγκληματικής προέλευσης και βελτιώνει τα δικαιώματα των θυμάτων. Σύμφωνα με τα...

Πάτερ Χριστόδουλος: Πήρα απαντήσεις για τις τελευταίες στιγμές του Κυπριανού

Συνέντευξη στη ΡαδιοΧρηστότητα έδωσε ο Πατέρας Χριστόδουλος Παπαϊωάννου με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την εθνική τραγωδία των Τεμπών, η οποία στοίχισε τη ζωή σε...

Για πρώτη φορά μετά από 15 μήνες η ΕΚΤ δεν αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια

Την ερχόμενη Πέμπτη, το Διοικητικό Συμβούλιο της  Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) θα συνέλθει στην Αθήνα σε μία συνεδρίαση που θα έχει τον δικό της...

Ξεπερνούν τις 1.000 θέσεις εργασίας οι ανάγκες στην κατασκευαστική βιομηχανία

Τεράστιες είναι οι ανάγκες σε τεχνίτες στην κατασκευαστική βιομηχανία στην Κύπρο, αφού οι κενές θέσεις εργασίας τεχνητών, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΑΝΑΔ, για...

Φλέγοντα ζητήματα «καίνε» τα κόμματα

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ Πολλά είναι τα φλέγοντα ζητήματα στη Βουλή και στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ ευρύτερα απότα οποία και θα εξαρτηθεί η όλη έκβαση των εκλογών του...