fbpx

Νέες χαλαρώσεις ενόψει Πάσχα

Χαλαρώσεις ενόψει των γιορτών του Πάσχα θα συζητήσουν την Τρίτη, τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής (ΣΕΕ) με τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, αφού πρώτα αξιολογηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα του προηγούμενου διημέρου.
Οι εισηγήσεις των επιστημόνων θα μεταφερθούν από τον υπουργό Υγείας στο Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη, για την λήψη σχετικών αποφάσεων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου είναι η καλύτερη των τελευταίων πέντε μηνών, γεγονός που επιτρέπει περαιτέρω χαλαρώσεις αυτή την στιγμή.
Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, δεδομένη θεωρείται η κατάργηση του περιορισμού ατόμων στις συναθροίσεις κατά τις ημέρες του Πάσχα, καθώς και του υγειονομικού πρωτοκόλλου που αφορά παιδιά κάτω των τριών ετών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι επιστήμονες την Τρίτη θα θέσουν στον υπουργό Υγείας τις εισηγήσεις τους, για το πώς θα πρέπει κι αν θα πρέπει να υπάρξει περισσότερη αναπροσαρμογή κι άλλων επαγγελματικών δραστηριοτήτων στο υφιστάμενο πλάνο.
Η ΣΕΕ θα θέσει εισηγήσεις αν ορισμένες επαγγελματικές δραστηριότητες θα πάνε από την κατηγορία της υψηλής επικινδυνότητας στην μέση, και αυτές που βρίσκονται τώρα στην μέση στην κατηγορία χαμηλής επικινδυνότητας.
Θα κατατεθεί επίσης, χρονοδιάγραμμα για το πώς θα γίνεται ο χειρισμός της κατάστασης μέσα στον επόμενο μήνα.
Αναμένεται ακόμη, ότι θα υπάρξουν και κάποιες διαφοροποιήσεις για τους χώρους εστίασης ώστε να μην υπάρχει διαχωρισμός σε κατηγορία υψηλής επικινδυνότητας και μέσης, κι όλα να είναι στην ίδια κατηγορία.
Υπενθυμίζεται ότι καταργείται από σήμερα, Δευτέρα, 18 Απριλίου, το Safe Pass σε λιανικό εμπόριο και εμπορικά κέντρα, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Όπως ανακοίνωσε στις 7 Απριλίου ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, επικαλούμενος απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, από την κατάργηση του Safe Pass εξαιρούνται χώροι εστίασης εντός εμπορικών κέντρων.
Επίσης, από σήμερα,  σύμφωνα με το νέο Σχέδιο Δράσης, καταργείται η κατηγοριοποίηση των χωρών καθώς και η υποχρέωση συμπλήρωσης και απόκτησης του Cyprus Flight Pass.
Εξάλλου, από τις 2 Μάϊου 2022, οι μαθητές κατά την επιστροφή τους στα σχολεία πρέπει να προσκομίσουν τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid test) ισχύος 48 ωρών και στη συνέχεια επίδειξη Rapid test ισχύος 7 ημερών.

Ροή Ειδήσεων

Ο Γκούλα… ενημερώνει τη διοίκηση!

Ο Αντριάν Γκούλα είναι ο εκλεκτός στον Απόλλωνα για...

Κεραυνός και ΑΕΚ κοντράρονται στο «Κώστας Παπαέλληνας»

Διεξάγεται σήμερα, 19 Μαΐου, ο δεύτερος τελικός της ΟΠΑΠ...

Ο κόουτς και οι προσθαφαιρέσεις (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ)

Στην ΑΕΛ τα πάντα περιστρέφονται γύρω από το νέο...

Η επόμενη μέρα (εκτός Ευρώπης) στον Άρη…

Ο Άρης δεν θα αγωνιστεί στα ευρωπαϊκά σαλόνια μετά...

Δημοφιλή

Διέλυσε τον Παναθηναϊκό και φουλ για τίτλο ο ΠΑΟΚ! (ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ)

Τρίτη διαδοχική και πιο… εκκωφαντική νίκη για τον ΠΑΟΚ, που διέλυσε...

Η διαφορά του… εκατομμυρίου!

Όχι μόνο είναι μεγάλη, αλλά η οικονομική διαφορά που...

Έπεσε η αυλαία της σεζόν 2023-24! (ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ)

Μπήκαν απόψε οι τίτλοι τέλους της σεζόν 2023-24. Το...

Δικηγόρος μοναχών: «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ταμασού»!

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώνονται ενώπιον...

Ο πιτσιρικάς Ομονοιάτης που έκανε μόνος του… κερκίδα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Φοβερός ο μικρός Ομονοιάτης στο «Στέλιος Κυριακίδης», δεν σταμάτησε...

Η ολική έκλειψη Ηλίου από το διάστημα – Το βίντεο της NASA

Το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού είδε τη σκιά της Σελήνης να σκεπάζει τη Γη. Εντυπωσιακά πλάνα της NASA. Η Ολική Έκλειψη Ηλίου είναι πλέον ιστορικό...

Ο εγκληματικός πλουτισμός και η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος

Με νέα δέσμη κανόνων το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εξασφαλίζει γρήγορη και αποτελεσματική δήμευση περιουσιακών στοιχείων εγκληματικής προέλευσης και βελτιώνει τα δικαιώματα των θυμάτων. Σύμφωνα με τα...

Πάτερ Χριστόδουλος: Πήρα απαντήσεις για τις τελευταίες στιγμές του Κυπριανού

Συνέντευξη στη ΡαδιοΧρηστότητα έδωσε ο Πατέρας Χριστόδουλος Παπαϊωάννου με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την εθνική τραγωδία των Τεμπών, η οποία στοίχισε τη ζωή σε...

Για πρώτη φορά μετά από 15 μήνες η ΕΚΤ δεν αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια

Την ερχόμενη Πέμπτη, το Διοικητικό Συμβούλιο της  Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) θα συνέλθει στην Αθήνα σε μία συνεδρίαση που θα έχει τον δικό της...

Ξεπερνούν τις 1.000 θέσεις εργασίας οι ανάγκες στην κατασκευαστική βιομηχανία

Τεράστιες είναι οι ανάγκες σε τεχνίτες στην κατασκευαστική βιομηχανία στην Κύπρο, αφού οι κενές θέσεις εργασίας τεχνητών, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΑΝΑΔ, για...

Φλέγοντα ζητήματα «καίνε» τα κόμματα

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ Πολλά είναι τα φλέγοντα ζητήματα στη Βουλή και στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ ευρύτερα απότα οποία και θα εξαρτηθεί η όλη έκβαση των εκλογών του...