fbpx

Προεδρικές: Αποσύρει την υποψηφιότητα του ο Μάριος Ηλιάδης

Αποσύρει την υποψηφιότητα του για την Προεδρία της Δημοκρατίας ο Μάριος Ηλιάδης.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «κόμματα αλλά και υποψήφιοι Πρόεδροι, οι οποίοι έχουν κοινές ανησυχίες μ’ εμένα, παρέμειναν προσκολλημένοι σ’ αρχικούς σχεδιασμούς, αδιαφορώντας αν αυτοί είναι αδιέξοδοι και πολύ πιθανόν καταδικασμένοι σ’ εκλογική αποτυχία».

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Όταν πριν από δεκατέσσερις μήνες αποφάσιζα ν’ ανακοινώσω την πρόθεση μου να εξαγγείλω υποψηφιότητα για τις Προεδρικές Εκλογές του 2023, το έκανα γιατί πίστευα ότι ως ένα υπερκομματικό και ανεξάρτητο πολιτικό πρόσωπο, μπορούσα και όφειλα τη δεδομένη στιγμή, να δηλώσω παρών, σε μία κρίσιμη και καθοριστική για την πατρίδα μας καμπή.

Ήθελα και φιλοδοξούσα η δική μου υποψηφιότητα να λειτουργήσει ως εφαλτήριο για την προώθηση τριών κυρίως στόχων:

-Να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για συγκρότηση μίας ενωτικής κυβέρνησης Συλλογικής Ευθύνης, ικανής ν’ αντιμετωπίσει τους τεράστιους εξωτερικούς κινδύνους που απειλούν την ύπαρξη του συνόλου του κυπριακού λαού και του τόπου.

-Ν’ αφυπνίσει και συνενώσει όλους τους πολίτες σ’ ένα μέτωπο κατά της διαφθοράς, της διαπλοκής, της αναξιοκρατίας και ευνοιοκρατίας που επικράτησαν τα τελευταία χρόνια στον τόπο και την κοινωνία μας, μ’ αποτέλεσμα η χώρα και ο λαός μας να διασύρονται και να διαβάλλονται διεθνώς.

-Να φέρει μία νέα διακυβέρνηση στον τόπο, η οποία να έχει στο επίκεντρο της τον άνθρωπο και να είναι αποφασισμένη να σμικρύνει τουλάχιστον τις μεγάλες ανισότητες και αδικίες που επικρατούν σήμερα, οι οποίες φτωχοποιούν τη μεσαία τάξη του λαού μας, βυθίζουν παράλληλα τα χαμηλά εισοδήματα στην εξαθλίωση ενώ ταυτόχρονα, ακόμα και σε συνθήκες εφιαλτικής πανδημίας, συντηρούν τους λίγους «προνομιούχους» στην αμετροέπεια και αλαζονεία του πλούτου τους.

Ευθύς εξ αρχής γνώριζα ότι αυτή η προσπάθεια δεν θα ήταν εύκολη και ότι ο δρόμος προς αυτή την κατεύθυνση δεν έπρεπε και ούτε μπορούσε να είναι μοναχικός.

Είχα πλήρη επίγνωση ότι ο τόπος μας απειλείται σήμερα μ’ αφανισμό και ότι η κρισιμότητα των στιγμών δεν έχουν ανάγκη από σωτήρες αλλά από συλλογικότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Στο πλαίσιο αυτό στους δεκατέσσερις αυτούς μήνες, απευθύνθηκα μ’ ενωτική διάθεση προς τις πολιτικές δυνάμεις και προς άλλους διεκδικητές της Προεδρίας αλλά και προς τους πολίτες.

Έκανα αναρίθμητες προσπάθειες και ανέλαβα συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να επιτύχω τη συνένωση όλων όσων έχουν κοινές ανησυχίες, αγωνίες και στόχους μ’ εμένα.

Σ’ όλες αυτές τις προσπάθειες μου, έκανα ξεκάθαρο πως η δική μου υποψηφιότητα δεν ήταν αυτοσκοπός και πως θα μπορούσε να αποσυρθεί προς όφελος μίας άλλης υποψηφιότητας που θα συνένωνε όλους και θα είχε προοπτικές εκλογικής επιτυχίας.


Δυστυχώς, οι προσπάθειες μου αυτές δεν βρήκαν την αναμενόμενη και προσδοκώμενη ανταπόκριση.

Κόμματα αλλά και υποψήφιοι Πρόεδροι, οι οποίοι έχουν κοινές ανησυχίες μ’ εμένα, παρέμειναν προσκολλημένοι σ’ αρχικούς σχεδιασμούς, αδιαφορώντας αν αυτοί είναι αδιέξοδοι και πολύ πιθανόν καταδικασμένοι σ’ εκλογική αποτυχία.

Δυστυχώς για άλλη μία φορά τα κομματικά συμφέροντα, οι ιδεοληψίες και οι προσωπικές φιλοδοξίες τέθηκαν υπεράνω του δημόσιου και εθνικού συμφέροντος και γι΄ αυτό είμαστε όλοι υπόλογοι απέναντι στην ιστορία.

Σήμερα, λίγες μόνο εβδομάδες πριν την προσέλευση μας στις κάλπες γι’ ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, οφείλω ν’ αναγνωρίσω, ότι δεν κατόρθωσα να πείσω σ’ ότι επεδίωξα.

Ούτε οι προσπάθειες μου για συνένωση δυνάμεων πέτυχαν, αλλά ούτε και τα μηνύματα που προσπάθησα να στείλω στους πολίτες βρήκαν την αναμενόμενη ανταπόκριση.

Αισθάνομαι περήφανος γιατί μέσα σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες, έδωσα ευθύς εξ αρχής έναν έντιμο αγώνα, με πολιτικό ήθος και αξιοπρέπεια που πιστεύω πως πρέπει να κυριαρχούν στην πολιτική μας ζωή. Δυστυχώς, αποδεικνύεται γι’ άλλη μία φορά, ότι μία μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών παραμένει προσκολλημένη σε κομματικές λογικές και μία άλλη, δυστυχώς ακόμη μεγαλύτερη, γύρισε για τα καλά την πλάτη της στην πολιτική και επιλέγει την αδιαφορία και την αποχή απ’ τα κοινά.

Με βάση αυτά τα δεδομένα ανακοινώνω σήμερα την απόφαση μου ν’ αποσυρθώ απ’ την εκλογική διαδικασία και να μην διεκδικήσω τελικά την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ροή Ειδήσεων

Οι πρώτες επαφές και οι δυσκολίες…

Το ενδιαφέρον στην Ανόρθωση στρέφεται στην επόμενη μέρα που...

Πύλα: Κατασχέθηκαν 120 κροτίδες που εντοπίστηκαν σε όχημα 22χρονου!

Υπόθεση παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών διερευνά η Αστυνομία, μετά...

Εξήγγειλε επίσημα υποψηφιότητα για Αντιδήμαρχος Αγλαντζιάς ο Ανδρέας Κωνσταντίνου!

O Δήμαρχος Αγλαντζιάς Ανδρέας Κωνσταντίνου, εξήγγειλε και επίσημα την...

Δημοφιλή

ΤΖΟΚΕΡ: Δείτε τους μαγικούς αριθμούς της κλήρωσης

Δείτε τους αριθμούς που έβγαλε η αποψινή (16/4/2024) κληρωτίδα...

Σύνοδος Κορυφής: Με ιδιαίτερη αναφορά στο Κυπριακό τα συμπεράσματα για Τουρκία

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο διεξήγαγε στρατηγική συζήτηση για τις σχέσεις...

LIVE: Άρης-ΑΕΚ

Ο Άρης φιλοξενεί την ΑΕΚ στο «ΑΛΦΑΜΕΓΑ» για την...

Η πιθανή 11άδα του Σα Πίντο στο ματς-μονόδρομος!

Πάει στο «Στέλιος Κυριακίδης» για να καλύψει την…γκέλα της...

Στο νοσοκομείο ο Νίκος Βέρτης!

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε εσπευσμένα ο δημοφιλής τραγουδιστής Νίκος Βέρτης, όπως...

Παρέμβαση Αβέρωφ: «Έργα και πράξεις κατά της Μαφίας»

Εννέα συγκεκριμένα και πρακτικά μέτρα κατά της Εγκληματικότητας, προτείνει ο Αβέρωφ Νεοφύτου, μέσα από γραπτή παρέμβαση του. Υπό τον τίτλο «Έργα και πράξεις κατά της Μαφίας» ο...

Η προαγωγή της Μαρίας από Επίτροπο σε Υπουργό

Η Μαρία Παναγιώτου προήχθηκε από Επίτροπος Περιβάλλοντος σε Υπουργό Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος όπως ανακοινώθηκε κατά το μίνι ανασχηματισμό της Κυβέρνησης. Η Μαρία Παναγιώτου...

Σάββας Αγγελίδης: «Iκανοποίηση για τον εξευτελισμό που πέρασα»

Η Απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Κατά της Διαφθοράς είναι «μερική απάμβλυνση και ικανοποίηση για τον διασυρμό που πέρασε ο θεσμός και τον εξευτελισμό που...

Ο Πρόεδρος, η Υπουργός δικαιοσύνης και οι ανερχόμενοι Δον Κορλεόνε

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ Τι ωραία που την περνάμε στη νήσο της ανασφάλειας και της απατεωνιάς με όλους αυτούς τους ανερχόμενους ΔΟΝ ΚΟΡΛΕΟΝΕ να δρουν και...

Κρατικός προϋπολογισμός 2024 – Τα κονδύλια και τα «σταυρώματα»

H Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2024 και το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαισιο 2024-2026. Υπέρ ψήφισαν 37 βουλευτές και...

Δημοτικές εκλογές 2024 – Αυτούς προτείνει ο ΔΗΣΥ

Τους υποψηφίους που θα προτείνει στο Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ, ανακοίνωσε το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΣΥ. Σε σημερινή πρωινή συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου αξιολογήθηκαν οι...