fbpx

Η «πίτα» της αγοράς των εταιρειών τηλεπικοινωνίας στην Κύπρο

 

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αριθμοί και τα ποσοστά που αφορούν τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο. Ολες ανεξαιρέτως έχουν το δικό τους μερίδο, ενώ τα συμπεράσματα καταδεικνύουν ότι το μερίδιο αγοράς της Cyta τα τελευταία χρόνια παραμένει σταθερό και σε κάποιες υπηρεσίες παρουσιάζει μικρή αύξηση.


Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που επεξεργαστήκαμε, η Cyta εξυπηρετεί περί τους 355.000 πελάτες με συνδρομητικές υπηρεσίες (όσοι λαμβάνουν λογαριασμό) και περί τους 225.000 πελάτες με προπληρωμένες υπηρεσίες.

Από τους πελάτες με συνδρομητικές υπηρεσίες, 320.000 περίπου κατατάσσονται στην καταναλωτική αγορά και 35.000 περίπου στην επιχειρηματική αγορά.

Με βάση τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου 2020, σημειώνεται ότι:

  • Οι συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας παρουσιάζουν μία συνεχή πτωτική τάση. ακολουθώντας την τάση ανά το παγκόσμιο λόγω της ύπαρξης εναλλακτικών μεθόδων διεκπεραίωσης κλήσεων.
  • Οι συνδέσεις διαδικτύου Cytanet παρουσιάζουν μία συνεχή ανοδική τάση.
  • Οι συνδέσεις της συνδρομητικής τηλεόρασης Cytavision παρουσίαζαν σχετική αύξηση μέχρι το τελευταίο τρίμηνο του 2018. Η τάση αυτή ανατράπηκε προσωρινά λόγω των διαφοροποιήσεων στο ζήτημα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων αλλά από τις αρχές του 2020 ο αριθμός των συνδέσεων παρουσιάζει σταθεροποίηση.
  • Οι συνδέσεις συνδρομητικής κινητής τηλεφωνίας παρουσιάζουν συνεχή αύξηση
  • Αντίθετα, οι συνδέσεις προπληρωμένης κινητής τηλεφωνίας, μετά τη σταθεροποίηση που είχε παρατηρηθεί από τα μέσα του 2018 μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2020, άρχισαν να παρουσιάζουν πτωτική τάση αντικατοπτρίζοντας, όπως και το 2013, την οικονομική ύφεση που παρουσιάστηκε το 2020 λόγω της πανδημίας.
  • Οι συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας στο σύνολο (συνδρομητικής και προπληρωμένης), μετά τη σημαντική αύξηση που παρουσίασαν κατά το 2019, το πρώτο εξάμηνο 2020 παρουσίασαν σχετική σταθεροποίηση. Η μείωση οφείλεται αποκλειστικά στην προπληρωμένη κινητή τηλεφωνία.
    Αναλυτικότερα, τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία που αφορούν στον Ιούνιο του 2020 καταδεικνύουν ότι αναφορικά:
    1/ Με την τηλεόραση το ποσοστό της Cyta το πρώτο εξάμηνο του 2020 ανερχόταν στο 45,4% ενώ της Cablenet στο 36,6%, της Epic στο 3% και της Primetel στο 15%.
    2/Με το διαδίκτυο το ποσοστό της Cyta ανερχόταν στο 55,5% ενώ της Cablenet στο 22,4%, της Epic στο 7,1% και της Primetel στο 15%.
    3/ Με την κινητή τηλεφωνία το ποσοστό της Cyta ανερχόταν στο 53,6% ενώ της Cablenet στο 1,4%, της Epic στο 35,2% και της Primetel στο 9,8%.
    4/ Με τη σταθερή τηλεφωνία το ποσοστό της Cyta ανερχόταν στο 60,4% ενώ της Cablenet στο 17,1%, της Epic στο 8,1% και της Primetel στο 14,3%.

Ροή Ειδήσεων

«Να γίνει γιορτή και οι οπαδοί της Ομόνοιας να πανηγυρίσουν το κύπελλο…»

Ο Γιάννης Αναστασίου θα καθοδηγήσει την Ομόνοια στην τρίτη...

Ο πιθανός υποβιβασμός της Οντένσε… επιπλέον «χαρτί» για Τόνγκια!

Η πρόθεση της ΑΕΚ να κρατήσει τον Τόνγκια είναι...

Ζημιές στα κλειστά γήπεδα του Απόλλωνα και της ΑΕΛ…

Ζημιές προκλήθηκαν την Πέμπτη στο κλειστό γήπεδο του Απόλλωνα...

Η ΚΟΠ στο ετήσιο Κογκρέσο της ΦΙΦΑ…

Διεξάγεται σήμερα στην Μπανγκόκ το ετήσιο Κογκρέσο της Παγκόσμιας...

Δημοφιλή

MHNYMA ΑΠΟΕΛ: «Έφτασε η ώρα…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανάρτηση με βίντεο και λεζάντα με… νόημα από το...

Με αυτή την 11άδα πάει να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα…

Εδώ που φθάσαμε δεν σηκώνει το παραμικρό ρίσκο. Ο...

Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ κωφεύει…

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ Καθόλου μα καθόλου εύκολα δεν φαίνονται τα...

Αμυντικός της χρονιάς στην Euroleague ο Ουόκαπ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Τόμας Ουόκαπ αναδείχθηκε καλύτερος αμυντικός της Euroleague για...

ΕΠΙΣΗΜΟ: Μένει στον Απόλλωνα ο Μάρκες! (ΒΙΝΤΕΟ)

O Απόλλωνας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει πως...

SUPER Τριήμερο Προσφορών στο Ανδρέας Χαραλάμπους Superstore Στρόβολου – 8 έως 10 Μαρτίου

SUPER Τριήμερο Προσφορών στο Ανδρέας Χαραλάμπους Superstore Στρόβολου - 8 έως 10 Μαρτίου Το κατάστημα Ανδρέας Χαραλάμπους Superstore στο Στρόβολο, η μεγαλύτερη ηλεκτραγορά της Λευκωσίας,...

Αντίστροφη μέτρηση για το 2ο συνέδριο Retail-In-Action

Αντίστροφη μέτρηση για το Συνέδριο-“2nd FMCG Retail-In-Action” με θέμα:  «Βιώσιμος μετασχηματισμός και προσαρμοστικότητα σε ένα συνεχές μεταβαλλόμενο τοπικό και παγκόσμιο περιβάλλον» H iMinder Academy, με...

Κέρδη ύψους €487 εκατ. για το 2023 ανακοίνωση η Τράπεζα Κύπρου

Εκτόξευση κερδών ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου με την καθαρή κερδοφορία για το 2023 να ανέρχεται στα €487 εκατομμύρια σε σύγκριση με €57 εκατ. το 2022, πλησιάζοντας...

Η Τράπεζα Κύπρου επέστρεψε €2,2 εκατ. σε συνεπείς δανειολήπτες

Οι βαθμοί «ανταμοιβής» συνολικής αξίας €2,2 εκατ. πιστώθηκαν στους λογαριασμούς πέραν των 12.000 συνεπών δανειοληπτών στεγαστικών δανείων Συνολικά €2,2 εκατ. επέστρεψε η Τράπεζα Κύπρου σε...

Αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος αποκαλύπτει τα 4 μυστικά που τον έκαναν πλούσιο

Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος; Ένας Νεοϋορκέζος μοιράζεται τα τέσσερα μυστικά της επιτυχίας του, καθώς η δημιουργία μιας εφαρμογής σε ηλικία μόλις 14 ετών τον έβαλε στο κλαμπ των...

Κυπριακά Βραβεία Έρευνας ΙδΕΚ: Οι 5 σπουδαίοι επιστήμονες της Κύπρου

Πέντε σπουδαίους επιστήμονες της Κύπρου βράβευσε το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), τιμώντας και αναδεικνύοντας για ακόμη μία χρονιά το αξιόλογο ερευνητικό τους έργο,...