fbpx

Απόπειρα φόνου: Πολίτες που αντιλήφθηκαν τους δράστες κάλεσαν την Αστυνομία


Καλά προμελετημένη φαίνεται να ήταν η ενέδρα του Ανδρονίκου σύμφωνα με τις λεπτομέρειες, που παρέθεσε ο Ανακριτής ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Πολίτες που είχαν αντιληφθεί τις ύποπτες κινήσεις των δραστών με το σκούτερ να περιφέρονται γύρω από τον Αστυνομικό Σταθμό Λακατάμιας για περίπου δύο ώρες, καλούσαν την αστυνομία για να την προειδοποιήσουν.

Το χρονικό

Ώρα 9μιση το πρωί, ο 34χρονος Δημήτρης Ανδρονίκου γνωστός ως «Δημητρούι», συνομιλούσε στο τηλέφωνο, με διάφορα πρόσωπα, τα οποία μέχρι στιγμής είναι άγνωστα για την Αστυνομία.

Στις 10μιση δέχθηκε κλήση από τον Αστυνομικό Σταθμό Λακατάμιας, προκειμένου να παρουσιαστεί για να του ληφθεί κατάθεση για σκοπούς ανάκρισης,  σχετικά με την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε τον Μάρτιο σε νυχτερινό μαγαζί στον Πρωταρά.

Στις 11 η ώρα ο Ανδρονίκου έφθασε στο Αστυνομικό Τμήμα και σύμφωνα με την ένορκο δήλωση του ανακριτή παρέμεινε εκεί για περίπου πενήντα λεπτά.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο μέχρι στιγμής πρόσωπο, το οποίο τον ρώτησε που ακριβώς βρισκόταν, με τον Ανδρονίκου να απαντά πως ήταν στα Κρατητήρια Λακατάμιας για να επισκεφθεί τον κουμπάρο του ο οποίος τελούσε υπό κράτηση για υποθέσεις εμπρησμού.

Στις 10 το πρωί, σύμφωνα με μαρτυρίες που λήφθηκαν από τους ανακριτές της υπόθεσης, και μισή ώρα πριν δεχθεί ο Ανδρονίκου το τηλεφώνημα από την Αστυνομία, μια μοτοσυκλέτα τύπου σκούτερ, με δύο επιβαίνοντες οι οποίοι έφεραν κράνη, περιφερόταν στο δρόμο πλησίον του Αστυνομικού Σταθμού, καθώς και στον κύριο δρόμο Παλαιχωρίου – Ανθούπολης, πάνω από τον Αστυνομικό Σταθμό Λακατάμιας.

Οι δράστες είχαν γίνει αντιληπτοί από πολίτες που ενημέρωσαν σχετικά την Αστυνομία για τις ύποπτες κινήσεις τους.

Μάλιστα, σύμφωνα, με τον ανακριτή, οι πολίτες ανέφεραν πως οι δράστες ανά τακτά διαστήματα μετακινούνταν σε διάφορα σημεία και παρακολουθούσαν την είσοδο του Σταθμού.

Βίντεο από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, το οποίο δημοσίευσε ο ”REPORTER”, δείχνει τους δράστες να περιμένουν υπομονετικά τον Ανδρονίκου σε δρόμο της Ανθούπολης, κοντά στον Αστυνομικό Σταθμό.

Λίγη ώρα μετά και με την αποχώρηση του, από τα κρατητήρια στις 12:15 οι δράστες τον προσέγγισαν από αριστερά πυροβολώντας τον τρεις φορές.

Σύμφωνα πάντα με τον ανακριτή της υπόθεσης, από τις 17 Απριλίου μέχρι και την μέρα της απόπειρας φόνου, οι δράστες οι οποίοι φέρεται να φορούσαν πάντα τα κράνη τους, χρώματος μαύρου και μπλε, παρακολουθούσαν τον Ανδρονίκου σε όλες του τις μετακινήσεις.

Παράλληλα, από τις 5 μέχρι τις 20 Απριλίου κλάπηκαν έξι μοτοσυκλέτες λευκού χρώματος στην Επαρχία Λεμεσού, παρόμοιες με αυτή των εκτελεστών.

Υπενθυμίζεται ότι, αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό κράτηση ένας Ελληνοκύπριος και 6 πρόσωπα από τη Συρία, μεταξύ αυτών, ο φερόμενος ως ιθύνων νους, ο οδηγός της μοτοσικλέτας καθώς και ο συνεπιβάτης που φέρεται να πυροβόλησε τον Ανδρονίκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία ψάχνει ακόμη ένα πρόσωπο για την υπόθεση, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό.

ΠΗΓΗ: Sigmalive.com

 

Ροή Ειδήσεων

«Η Πάφος FC θα προτιμούσε οποιανδήποτε αντίπαλο στον τελικό πέραν της Ομόνοιας…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην εμπειρία της Ομόνοιας σε τελικού Κυπέλλου στάθηκε ο...

Αιμιλιανίδης: Σωστή η απόφαση για ποινικούς ανακριτές από το Υπουργικό, δύσκολο όμως το έργο τους…

Σωστά το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε «και έκτους ποινικούς ανακριτές»...

«Αν το πάρει η Πάφος FC στα πέναλτι, τι θα πουν για τον Φαμπιάνο…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Κώστας Μαλέκος μιλώντας για τον τελικό του Κυπέλλου...

Δημοφιλή

Υπόθεση Θανάση: Ο οδικός χάρτης μετά την απόφαση της θανατικής ανάκρισης…

Ως κόλαφος για τη Νομική Υπηρεσία και την Αστυνομία...

Γιατί η Ντόρτμουντ θα κερδίσει περισσότερα αν… χάσει στον τελικό από τη Ρεάλ!

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ έκανε τη μεγάλη έκπληξη και προκρίθηκε...

Τα πρώτα λόγια της κυρίας Ανδριάνας στην Καραγιάννη: «Δικαίωση για όλους»

Για τη δικαίωση της οικογένειας του Θανάση Νικολάου μίλησε...

«Ξεκαθάρισμα μέχρι την Παρασκευή…»

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΑΕΛ Νικόλας Λεβέντης μίλησε στον...

Αιμιλιανίδης: Σωστή η απόφαση για ποινικούς ανακριτές από το Υπουργικό, δύσκολο όμως το έργο τους…

Σωστά το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε «και έκτους ποινικούς ανακριτές» για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου για να εξαντλήσει κάθε προσπάθεια εξιχνίασης και να σταλεί...

Παρίστανε τον γιατρό και απέσπασε €52 χιλ. από 72χρονη – Χειροπέδες σε 48χρονο…

Υπό κράτηση δυνάμει δικαστικού διατάγματος διάρκειας οκτώ ημερών, τέθηκε άντρας ηλικίας 48 ετών, ο οποίος συνελήφθη σήμερα από μέλη της Αστυνομίας, σε σχέση με...

Καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του 29χρονος στην Πάφο, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο…

Στο νοσοκομείο διακομίσθηκε 29χρονος, ο οποίος καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του στην Πάφο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 29χρονος τραυματίστηκε λίγο μετά τις 10 σήμερα...

Νεκρή στις σκάλες του σπιτιού της με τραύμα στο κεφάλι βρέθηκε γυναίκα στην Πάφο…

Νεκρή στις σκάλες της οικίας της στην κοινότητα Μηλιού της επαρχίας Πάφου εντοπίστηκε τα ξημερώματα 68χρονη Βρετανίδα, μόνιμη κάτοικος Κύπρου. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής...

Σε ΜΕΘ νοσηλεύεται ο Φίτσο, συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας της Σλοβακίας…

Η κατάσταση της υγείας του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο είναι σήμερα σταθερή αλλά παραμένει «πολύ σοβαρή», δήλωσε αξιωματούχος νοσοκομείου, μετά τον χθεσινό του τραυματισμό...

«Ώρα καλή» για τον Αντρέα και τη Χρυσοβαλάντη στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο! (ΦΩΤΟΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

Χαρμόσυνα θα χτυπήσουν το ερχόμενο Σάββατο 18 Μαϊου 2024 οι καμπάνες στον Ιερό Ναό Αγίου Συνεσίου στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο. Ο λόγος; Ο τρίτος γάμος...