fbpx

Αυτός είναι ο ποινικολόγος που ομολόγησε ξυλοδαρμό της συζύγου του!


Παραδέχθηκε τον ξυλοδαρμό της συζύγου του ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας. Μετά απ’ αυτό αφέθηκε ελεύθερος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στον Απόστολο Λύτρα επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος να μην πλησιάζει τη σύζυγό του.

«Ομολόγησα την πράξη μου, ζήτησα συγγνώμη από τη σύζυγό μου που την υπεραγαπώ και τις τρεις κόρες μου. Δυστυχώς βρέθηκε σε μια κατάσταση που έγινε αυτό το περιστατικό. Κι εγώ ακόμα δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Όπως και εκείνη κατέθσε δεν έχω υπάρξει ποτέ βίαιος. Θα κοιτάξω να δω με  ποιον τρόπο μπορώ να θεραπευτώ, να ζητήσω  βοήθεια» είπε αρχικά στη δήλωσή του ο Απόστολος Λύτρας.

Συνεχίζοντας ο ποινικολόγος είπε ότι «η πράξη που έγινε είναι κάτι που για μένα είναι αδιανόητο. Θα αναζητήσω ψυχολογική βοήθεια, δεν μπορώ να το συγχωρέσω στον εαυτό μου. Κανείς να μην βρεθεί σε αυτή την κατάσταση. Βλέπετε πόσο αιχμηρός είμαι και για τον ίδιο μου τον εαυτό».

«Ζητάω συγγνώμη από όλο τον κόσμο, από τη Σοφία και τις κόρεας μας και από εκεί και μετά θέλω να πιστεύω ότι αυτό το θέμα θα ξεπεραστεί με την κατάλληλη βοήθεια» κατέληξε στη δήλωσή του ο Απόστολος Λύτρας.

Σε βάρος του γνωστού ποινικολόγου είχε ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σκοπούμενη βλάβη σε βάρος της συζύγου του, αδίκημα που σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα Φλωρίδη τιμωρείται με ποινή κάθειρξης 5 έως 20 ετών.

Μάρτυρας υπεράσπισης η πρώην 

Μάλιστα προ της έναρξης της απολογίας του κατηγορουμένου στην ανακρίτρια κατέθεσαν – σύμφωνα τις πληροφορίες ως μάρτυρες υπέρασπισής του -η πρώην σύζυγός του, η κόρη του και γνωστός δικηγόρος, ο οποίος είναι κουμπάρος του.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Κυριακής, η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση πήγε στο σπίτι του θύματος στο Γέρακα και της πήρε κατάθεση, κάτι που δείχνει ότι η δικαστική λειτουργός θέλησε να έχει εικόνα της κατάστασης του θύματος. Εκτιμάται δε ότι ο ξυλοδαρμός έγινε στο σπίτι στον Γέρακα. Πληροφορίες αναφέρουν πως η δικηγόρος περιέγραψε τα όσα συνέβησαν, με την κατάθεσή της να θεωρείται καθοριστική για τις εξελίξεις. Μέχρι χθες η μόνη κατάθεση που είχε δώσει η 37χρονη ήταν στην κλινική.

Σοκάρουν οι νέες μαρτυρίες

Μια νέα μαρτυρία για τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στην κλινική στην οποία μεταφέρθηκε η σύζυγος του ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα μετά τον ξυλοδαρμό που υπέστη από εκείνον τα ξημερώματα της Κυριακής και οδήγησε στη σύλληψη του δικηγόρου έφερε στη δημοσιότητα ο ΑΝΤ1.

Άτομα από το περιβάλλον της κλινικής που ήταν παρόντα κατά την άφιξη της συζύγου του Απόστολου Λύτρα περιέγραψαν ότι το ζευγάρι μπήκε στην κλινική χωρίς κανείς να τους αναγνωρίσει.

Κατά την ίδια μαρτυρία «η γυναίκα ήταν τόσο τραυματισμένη που έκατσε σε αναπηρικό αμαξίδιο. Τα τραύματά της ήταν εμφανή. Κρατούσε το πρόσωπο και το στόμα της επειδή πονούσε».

Εξαιτίας των τραυμάτων που είχε στο στόμα και τη γλώσσα η γυναίκα δεν μπορούσε να μιλήσει, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, με τον ποινικολόγο να αναλαμβάνει τις επικοινωνίες, «να είναι καθησυχαστικός και συνεργάσιμος και να υποστηρίζει ότι τα τραύματα προήλθαν από πτώση στις σκάλες».

Πηγή: protothema.gr 

Ροή Ειδήσεων

Άλλες οκτώ μέρες στο κελί ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος…

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκε εκ νέου ο...

Υπό κράτηση ο 27χρονος για την πυρκαγιά στην Αραδίππου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης πέντε...

Το ευχαριστώ του Ρομάν στον Κίκη…

Ο Ρομάν Ντουπόφ θέλησε να ευχαριστήσει προσωπικά τον Κίκη...

«Χτύπημα» με Εβάντρο Κόστα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ομόνοια ανάρτησε βίντεο από τις στιγμές του νέου...

Δημοφιλή

Αλύγιστη Δανία, προβλημάτισε (ξανά) η Αγγλία!

Αγγλία και Δανία πήραν από ένα βαθμό μετά το...

Χειροπέδες σε 26χρονο που βιντεοσκοπούσε λουόμενες με μαγιό σε παραλίες

Στη σύλληψη ενός προσώπου ηλικίας 26 ετών, προχώρησε χθες...

ΚΒΙΛΙΤΑΙΑ: «Πάντα ξεχωριστοί για μένα, είναι η καλύτερη ευκαιρία»!

Με ανάρτηση του, ο Γκεόργκι Κβιλιτάια αναφέρθηκε στην παρουσία...

Ανακοινώθηκε ο Μάριος Ηλία από την Πάφος FC!

βΗ ΠΑΦΟΣ FC ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνή Κύπριου...

Έκρηξη βόμβας τα ξημερώματα σε καφετέρια στον Στρόβολο – Εκτεταμένες ζημιές

Το ενδεχόμενο έκρηξη, η οποία σημειώθηκε λίγο πριν τις...

Υπό κράτηση ο 27χρονος για την πυρκαγιά στην Αραδίππου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης πέντε ημερών, εναντίον άνδρα ηλικίας 27 ετών, σχετικά με την πρόκληση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες...

Σκληρό πρέσινγκ από την υπεράσπιση του Νεκτάριου στον ανακριτή-Ένσταση με ριπή ερωτημάτων

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκε εκ νέου ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος, σε σχέση με το σκάνδαλο της Μονής Αββακούμ, με την Αστυνομία να ζητά...

Εγκαίνια των γραφείων της ΕΤΕπ στην Κύπρο το Φθινόπωρο

Το Φθινόπωρο, παρουσία της Προέδρου της ΕΤΕπ Νάντια Καλβίνο, θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια των γραφείων της Τράπεζας στην Κύπρο, ανακοίνωσε την Τετάρτη μετά...

Ο δηλωμένος ως συνοδηγός φαίνεται να ήταν ο οδηγός σε σοβαρό τροχαίο στην Πάφο

Το άτομο που είχε αρχικά δηλωθεί ως συνοδηγός στην υπόθεση σοβαρού τροχαίου στην Χλώρακα το απόγευμα της Δευτέρας φαίνεται να ήταν ο οδηγός, όπως...

Επιστροφή στον καύσωνα- Τίθεται σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για πολύ υψηλές θερμοκρασίες, εξέδωσε για σήμερα το Τμήμα Μετεωρολογίας. Θα βρίσκεται σε ισχύ από τις 11:00 το πρωί, έως 17:00 το...

Τα νεότερα για την κατάσταση υγείας του Καρογιάν – «Όλα βαίνουν καλώς»

Για τα νεότερα για την κατάσταση υγείας του Μάριου Καρογιάν μίλησε στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΠΑ, Ανδρέας Θεμιστοκλέους. Όπως ανέφερε, ο πρόεδρος...