fbpx

Φόνος Περικλέους: Ευδιάθετος κοντά στη μητέρα του ο χάκερ- Ζήτησε τον 38χρονο

Παράταση μέχρι την Τρίτη (16/5) πήρε η εξέταση του αιτήματος της Αστυνομίας για κράτησή των τριών κατηγορουμένων για την υπόθεση φόνου του 31χρονου Άγγελου Περικλέους μέχρι την έναρξη της δίκης ενώπιον Κακουργιοδικείου.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τον φόνο εκ προμελέτης, ο 25χρονος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της απαγωγής με σκοπό τον φόνο, τον εμπρησμό οχήματος, την παράνομη κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών (σφαιρών) και πυροβόλου όπλου.

 Ο 71χρονος θα αντιμετωπίσει τις κατηγορίες της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος και του εμπρησμού οχήματος, ενώ η μητέρα του 25χρονου, την κατηγορία για συνέργεια μετά τη διάπραξη κακουργήματος, αφού φέρεται να έδωσε ψεύτικο άλλοθι για τον γιό της, κατά την κατάθεση της.

Σε σχέση με έναν 38χρονο που τελούσε υπό κράτηση, αυτός αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να κατηγορηθεί και αναμένεται ότι θα χρησιμοποιηθεί ως μάρτυρας κατηγορίας.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο δικαστής ενέκρινε το αίτημα και των τριών κατηγορουμένων για νομική αρωγή.

Η Κατηγορούσα Αρχή λαμβάνοντας τον λόγο, ζήτησε οι τρεις κατηγορούμενοι να παραμείνουν υπό κράτηση, επικαλούμενη φόβους για φυγοδικία, ενώ για τον 71χρονο εξέφρασε την άποψη ότι εάν αφεθεί ελεύθερος υπάρχει κίνδυνος να διαπράξει άλλα αδικήματα. Επεσήμανε ότι ο 25χρονος βρίσκεται αντιμέτωπος με πολλά αδικήματα, με σοβαρότερο αυτό του φόνου εκ προμελέτης.

Επικαλούμενη μαρτυρίες, σημείωσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι οι κατηγορούμενοι μπορούν να καταδικαστούν. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στη μαρτυρία του 71χρονου, ο οποίος κατέθεσε ότι ο 25χρονος του αποκάλυψε ότι σκότωσε το θύμα και τον έθαψε σε λάκκο που είχε σκάψει από πριν. Επίσης, δεύτερη μαρτυρία του ιδίου, αναφέρει ότι ο χάκερ μαζί με τον 38χρονο έκαψαν το όχημα του Περικλέους.

Κατά την εξέταση του αιτήματος της αστυνομίας, προέκυψε διαδικαστικό θέμα για το μαρτυρικό υλικό που δόθηκε στους συνήγορους υπεράσπισης, εξηγώντας ότι δεν φέρουν ένσταση να παραμείνουν υπό κράτηση οι κατηγορούμενοι μέχρι να πάρουν και να εξετάσουν το υλικό που υπολείπεται.

Κατά το διάλειμμα της διαδικασίας ο 25χρονος ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος, ενώ μιλούσε και αγκάλιαζε τη μητέρα του. Μάλιστα, ζήτησε να έχει δίπλα του τον 38χρονο κατά τη διάρκεια της δίκης για να πάρει την απάντηση ότι θα τον έχει απέναντί του.

Με την επανέναρξη της διαδικασίας, αποφασίστηκε από τον δικαστή η διαδικασία να συνεχιστεί την Τρίτη, ώστε οι συνήγοροι πάρουν και εξετάσουν το μαρτυρικό υλικό.  

Ροή Ειδήσεων

TV Agenda: Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της ημέρας

TV Agenda: Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της ημέρας Περισσότερα στο balla.com.cy

Σκαρφαλώνει στους 35 βαθμούς η θερμοκρασία, αποπνικτική η ατμόσφαιρα λόγω σκόνης

Ασθενής ψηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την...

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΣ από την υποδοχή των ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΩΝ!

Δείτε βίντεο από το πάρτι που στήθηκε στην Πάφο...

ΧΑΜΟΣ στην Πάφο για τους ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΥΣ! (ΦΩΤΟΣ)

Γίνεται χαμός στην Πάφο. Η Πλατεία Κένεντι γέμισε με...

Δημοφιλή

LIVE: Νέα Σαλαμίνα-ΑΕΖ (11ΑΔΕΣ)

Νέα Σαλαμίνα και ΑΕΖ αναμετρώνται στο «Αμμόχωστος» (17:00, Cytavision),...

Η διοικητική αβεβαιότητα… φρενάρει τον προγραμματισμό

Το σκηνικό αβεβαιότητας στην Ανόρθωση όχι μόνο διατηρείται, αλλά...

ΝΕΝΤΙΜ ΤΟΥΤΙΤΣ: «Αυτή η ομάδα είναι το απόλυτο φαβορί για το κύπελλο…»

Ο προπονητής, Νεντίμ Τούτιτς μίλησε στην ιστοσελίδα μας και...

Η ΕΝΠ στηρίζει τον ΠΑΣΠ για το πρωτόκολλο ΚΟΑ και Υπουργείου Άμυνας!

Ανακοίνωση από την ΕΝΠ που δηλώνει την στήριξη της...

Το επικό αίτημα του Εμπαπέ στην Ρεάλ!

Το El Chiringuito αποκάλυψε ένα αίτημα που έκανε ο...

Σκαρφαλώνει στους 35 βαθμούς η θερμοκρασία, αποπνικτική η ατμόσφαιρα λόγω σκόνης

Ασθενής ψηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας, κατά διαστήματα θα είναι αυξημένες. Σήμερα,...

Εκκενώθηκε πολυκατοικία μετά από φωτιά στην Έμπα – Στο νοσοκομείο ένα πρόσωπο…

Στο ΓΝ Πάφου μεταφέρθηκε ένοικος διαμερίσματος μετά από εκδήλωση φωτιάς στο διαμέρισμα που διαμένει στην περιοχή της Έμπας. Σύμφωνα με ανάρτηση στην Πλατφόρμα Χ του...

Πόσο κοστίζει μία νύχτα στο πιο πολυτελές ξενοδοχείο του κόσμου…

Το πιο χλιδάτο θέρετρο της Μέσης Ανατολής, το «Atlantis, The Royal» βρίσκεται στο Ντουμπάι και υπόσχεται μια αξέχαστη υπερπολυτελή εμπειρία. Διαθέτει 90, οι οποίες κυμαίνονται από μια...

Οι Χούθι χτύπησαν με πύραυλο δεξαμενόπλοιο ανοικτά της Υεμένης…

Η βρετανική εταιρεία ναυτικής ασφάλειας Ambrey ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ένα δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου με σημαία Παναμά δέχθηκε...

Συνελήφθη 23χρονος για το θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά…

Στη σύλληψη 23χρονου, προχώρησε χθες η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση θανατηφόρας οδικής σύγκρουσης, που συνέβη χθες το πρωί, στην...

Επιστολή συμπαράστασης στην πρωθυπουργό της Σλοβακίας από τον Πάπα!

Πάπας Φραγκίσκος έστειλε επιστολή στην Πρόεδρο της Σλοβακίας Ζουζάνα Καπούτοβα για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον απόηχο της επίθεσης κατά του Πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο,...