fbpx

Η Ουκρανία επιτέθηκε στην Κριμαία με αμερικανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς!


Η Ουκρανία επιτέθηκε σε ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στην Κριμαία με αμερικανικούς πυραύλους, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τα αντιαεροπορικά τους συστήματα αναχαίτισαν έξι πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS τις τελευταίες 24 ώρες.
Ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι επλήγησαν τρεις στρατιωτικές βάσεις τη νύχτα της Δευτέρας με αποτέλεσμα να τραυματισθούν αρκετοί άνθρωποι.
Φημολογείται ότι αρκετοί στρατιώτες τραυματίσθηκαν εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης σε θέση αντιαεροπορικής άμυνας κοντά στην πρωτεύουσα της Κριμαίας Συμφερόπολη, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο ιστότοπο Astra.
Ο διορισμένος από την Μόσχα κυβερνήτης της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ, δήλωσε ότι μια πυραυλική επίθεση στο χωριό Ντόνσκε κοντά στην Συμφερόπολη αναχαιτίσθηκε. Ωστόσο επέστησε την προσοχή για υπολείμματα πυρομαχικών που δεν έχουν εκραγεί.
Το αεροδρόμιο Τζανκόε στη βόρεια Κριμαία, στο οποίο σταθμεύουν μια μοίρα ελικοπτέρων και δυνάμεις της αντιαεροπορικής άμυνας, δέχθηκε και πάλι πυρά. Σύμφωνα με αναφορές μέσων ενημέρωσης, τραυματίσθηκαν εκεί πέντε στρατιώτες.
Ο ιστότοπος Astra αναφέρει ότι τέσσερις στρατιώτες τραυματίσθηκαν σε μια επίθεση κατά στρατιωτικού στόχου στην περιοχή Χορνσομόρσκε στο βορειοδυτικό τμήμα της χερσονήσου.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ανακοινώσει ότι θα προμηθεύσουν την Ουκρανία με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS ως μέρος του νέου πακέτου βοήθειας που συμφωνήθηκε στο Κογκρέσο τον Απρίλιο.
Οι προηγούμενες παραδόσεις περιελάμβαναν αμερικανικούς πυραύλους βεληνεκούς 165 χιλιομέτρων. Η Συμφερόπολη βρίσκεται σε απόστασή μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων από τη γραμμή του μετώπου.

Πηγή: Protothema

Ροή Ειδήσεων

ΠτΔ: Ύψιστης σημασίας για ναυτιλία η συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα

Οι προκλήσεις της ναυτιλιακής βιομηχανίας μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο...

Λεμεσός: Υπό κράτηση 3 πρόσωπα για κλοπές με λεία €800.000

Ως μία πολύ σοβαρή εξέλιξη ανέδειξε ο Εκπρόσωπος της...

ΝΤΑΜΠΛΟΥΧΟΣ με τον Ερυθρό Αστέρα ο Μιλόγεβιτς!

Ο Ερυθρός Αστέρας του Βλάνταν Μιλόγεβιτς νίκησε με 2-1 την...

Δημοφιλή

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΠΕΝ ΣΙΜΟΝ στο balla: «Σ’ αυτό το ματς χάθηκε ο τίτλος…»

Ο Ραν Μπεν Σιμόν παρέθεσε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη...

Νίκη για Πορτογαλία, έμειναν στο «Χ» Σλοβακία και Σουηδία! (ΦΩΤΟΣ)

Με δύο αγώνες που άρχισαν στις 18:00 άνοιξε η...

Ανακοίνωση ΑΠΟΕΛ για τη Γενική Συνέλευση!

Το ΑΠΟΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει για...

Φυλακές: Νέο περιστατικό με «ιπτάμενες» μπάλες φορτωμένες ναρκωτικά και κινητά

Συνολικά 4 μπάλες ποδοσφαίρου που είχαν μέσα ναρκωτικά και...

Περβόλια: Χειροπέδες στον οδηγό φορτηγού που παρέσυρε τον 29χρονο…

Η Αστυνομία συνέλαβε 34χρονο για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε...

ΠτΔ: Ύψιστης σημασίας για ναυτιλία η συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα

Οι προκλήσεις της ναυτιλιακής βιομηχανίας μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με συλλογική προσέγγιση και η συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα κρίνεται ως υψίστης σημασίας,...

Λεμεσός: Υπό κράτηση 3 πρόσωπα για κλοπές με λεία €800.000

Ως μία πολύ σοβαρή εξέλιξη ανέδειξε ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, τη σύλληψη τριών προσώπων στη Λεμεσό σχετικά με υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών...

Πάφος: Σοβαρά αλλά εκτός κινδύνου ο 15χρονος που έπεσε από ταράτσα

Σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου χαρακτηρίζεται η κατάσταση του 15χρονου που μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας μετά από πτώση από ύψος 16 μ. από τετραώροφη...

Κοκκινοτριμιθιά: Κατέγραψε με κάμερα τη στιγμή που παρέσυρε την 77χρονη

Αντιμέτωπος με τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και των πράξεων που στοχεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, πέραν των τροχαίων αδικημάτων βρίσκεται ο 23χρονος οδηγός...

Ολοκληρώνονται σύντομα οι έρευνες της Αστυνομίας για τη Μονή Αββακούμ

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται ολοκληρωθούν οι έρευνες της Αστυνομίας, που αφορούν στην υπόθεση της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, πληροφορείται το ΚΥΠΕ. Η πορεία των...

Τους επιτέθηκαν και τους κτύπησαν στην παλιά Λευκωσία-Δύο τραυματίες

Συμπλοκή σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην παλιά Λευκωσία. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε σε οικία όταν τα δύο πρόσωπα δέχθηκαν επίθεση από...