fbpx

Με κάλτσες στα πόδια η διαμελισμένη σορός, άνοιξαν φάκελοι με ελλείποντα πρόσωπα…


Στην παρουσία ανθρωπολόγου και ιατροδικαστών διενεργείτε από τις 11 και 30 το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, η νενομισμένη νεκροτομή στη διαμελισμένη σορό που εντοπίστηκε χθες γύρω στις δύο το μεσημέρι σε βραχώδη περιοχή της Αγίας Θέκλας του Δήμου Σωτήρας.
Ο Εκπρόσωπος του ΤΑΕ Αμμοχώστου Στηβ Θεοδούλου ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι οι Αρχές αναμένουν απαντήσεις για το φύλο και την ηλικία του νεκρού προσώπου, καθώς η σορός εντοπίστηκε από τη μέση και κάτω. Ερωτηθείς σχετικά, ο κύριος Θεοδούλου απάντησε ότι δεν έχει εντοπιστεί ενδυμασία στη σορό, πέραν από κάλτσες στα πόδια.
«Εντοπίστηκε μέσα σε βράχια και σε προχωρημένη κατάσταση αποσύνθεσης και η κατάσταση της σορού καθιστά δύσκολο και το έργο των ιατροδικαστών για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα».
Ο κύριος Θεοδούλου ανέφερε ότι η νεκροτομή αναμένεται να καταδείξει και τα αίτια διαμελισμού της σορού, ενώ μέχρι στιγμής δεν διαφαίνεται το νεκρό πρόσωπο να σχετίζεται με υπόθεση εξαφάνισης ή ελλειπόντος προσώπου.
«Από χθες έχουμε ανατρέξει σε καταγγελίες για ελλείποντα πρόσωπα, ενώ δεν αποκλείεται να ανήκει σε μετανάστη και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, όλα διερευνόνται από τους ανακριτές. Επί του παρόντος δεν έχουμε κάτι από τη σορό που να μπορούμε να την ταυτοποιήσουμε.»

Tα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές
Η ανταποκρίτρια του Alpha Κύπρου στην επαρχία Αμμοχώστου Κατερίνα Ιωάννου μετέδωσε πληροφορίες ότι η Αστυνομία εκτιμά ότι η σορός ήταν στο νερό τους τελευταίους 4-5 μήνες και έχει θέσει στο «μικροσκόπιο» συγκεκριμένα περιστατικά άφιξης πλοιαρίων μεταναστών.
Ένα από αυτά συνέβη τον περασμένο Δεκέμβριο όταν από συγκεκριμένη βάρκα φαίνεται να ρίφθηκαν πτώματα που ξεβράστηκαν στις ακτές του κατεχόμενου Ριζοκαρπάσου.
Την ίδια ώρα, δεν αποκλείεται το πτώμα να σχετίζεται με την τραγωδία που γράφτηκε στ’ ανοιχτά της Κύπρου, όταν γονείς αναγκάστηκαν να ρίξουν στη θάλασσα τη σορό του 6χρονου παιδιού τους που απεβίωσε από ασιτία.

Το χρονικό εντοπισμού του πτώματος
Ήταν γύρω στις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας όταν λήφθηκε η πληροφορία στην Αστυνομία από πολίτη που είχε μεταβεί στην περιοχή της Αγίας Θέκλης για ψάρεμα. Επί τόπου έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας και αποκλείστηκε η σκηνή, ενώ από την εξέταση διαπιστώθηκε ότι ήταν ανθρώπινο πτώμα σε κατάσταση αποσύνθεσης και από τη μέση και κάτω.
Οι εξετάσεις συνεχίστηκαν και στη θάλασσα με τη βοήθεια της Λιμενικής για εντοπισμό οποιουδήποτε άλλου αντικειμένου ή την υπόλοιπης σορού.
Η σορός περισυνελέχθηκε και μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.
Οι μέχρι στιγμής ενδείξεις, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η σορός ενδεχομένως να ανήκει σε γυναίκα.

Πηγή: Alphanews

Ροή Ειδήσεων

Τον… βοήθησε να πάρει Κύπελλο, να τον βοηθήσει να πάρει και πρωτάθλημα!

Ο Ντιεμερσί Ντογκαλά είναι αν όχι ο κορυφαίος του...

«Η ζωή εν τάφω»: Επιτάφιος θρήνος με κατάνυξη στην Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ημέρα απόλυτου πένθους για τη Χριστιανοσύνη και κορύφωση του...

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΞΑΝΑ μετά από 5 χρόνια!

Το μοναδικό πράγμα που στριφογυρίζει στο μυαλό όλων στην...

Ο Βούλγαρος που πήρε φόρα Απρίλιο μήνα…

Ο Γκεόργκι Μίντσεφ πέτυχε πολλά στη μισή χρονιά που...

Δημοφιλή

Οι 11 ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί στο Champions League της νέας σεζόν!

Από την επόμενη σεζόν το φορμάτ του Champions League αλλάζει και...

Πρωταθλητής Ρουμανίας με τη Στεάουα ο Ηλίας!

Η Στεάουα Βουκουρεστίου του Ηλία Χαραλάμπους είναι πρωταθλήτρια Ρουμανίας!...

Ιδού τα νέα για Λόπες-Φαράζ! (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ)

Με πρόβλημα τραυματισμού αποχώρησαν από τον αγώνα με την...

Έγινε αλλαγή και πέταξε μπουκάλι ο Ναν! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Εργκίν Αταμάν έβγαλε από το παρκέ τον Κέντρικ...

Επίσημα παρελθόν ο Ουάρντα!

Γρήγορο ήταν το πέρασμα του Αμρ Ουάρντα από τον...

«Η ζωή εν τάφω»: Επιτάφιος θρήνος με κατάνυξη στην Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ημέρα απόλυτου πένθους για τη Χριστιανοσύνη και κορύφωση του θείου δράματος σήμερα, με την ακολουθία των μεγάλων ωρών και της αποκαθήλωσης να κυριαρχούν στους...

Με τι καιρό θα γίνει το ψήσιμο της σούβλας την Κυριακή του Πάσχα

Όχι και τις καλύτερες προβλέψεις για τους επίδοξους ψήστες της Κυριακής του Πάσχα επιφυλάσσει η Μετεωρολογική Υπηρεσία.  Η αναθεωρημένη πρόγνωση κάνει λόγο για τοπικές...

Πάσχα χωρίς Ρόμπερτ Πάουελ δεν γίνεται! Ο πιο διάσημος «Ιησούς» που πήρε τον ρόλο από σπόντα και υπό έναν όρο

Κάθε Πάσχα από το 1978, εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο καθηλώνονται από το διαπεραστικό – σχεδόν απόκοσμο - γαλάζιο βλέμμα του Ρόμπερτ Πάουελ...

Τελεσίγραφο Ισραήλ στη Χαμάς: Συμφωνήστε εντός μιας εβδομάδας ή εισβάλουμε στη Ράφα

Μια εβδομάδα διορία έδωσε το Ισραήλ στη Χαμάς, προκειμένου να συμφωνήσει στο σχέδιο κατάπαυσης του πυρός που βρίσκεται στο τραπέζι, διαφορετικά θα ξεκινήσει τη...

Παραμένει στα κατεχόμενα η σορός του άτυχου Φώτη Φωτίου-Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του

Τα δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό Τύπο για τον θάνατο του 79χρονου, Φώτη Φωτίου, σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε την Μ.Πέμπτη στα κατεχόμενα, επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ...

Στο κελί ο 25χρονος που συνελήφθη από τις Αρχές μετά τα επεισόδια-Πιάστηκε με ρόπαλα, σπρέι και κουκούλα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης τεσσάρων ημερών εναντίον νεαρού ηλικίας 25 ετών από τη Λευκωσία, ο οποίος συνελήφθη σήμερα στη Λάρνακα...