fbpx

Οι απειλές της Χεζμπολάχ κατά της Κύπρου και η απάντηση του ΠτΔ

Tον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση με τις απειλές που εκτόξευσε χθες ο αρχηγός της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλλα κατά της  Κύπρου. Συγκεκριμένα σε τηλεοπτικό διάγγελμα, ο Νασράλα απείλησε επίσημα την Κύπρο για πρώτη φορά, λέγοντας ότι η Χεζμπολάχ θα θεωρούσε τη χώρα «μέρος του πολέμου» εάν επέτρεπε στο Ισραήλ να συνεχίσει να χρησιμοποιεί κυπριακά αεροδρόμια και βάσεις για στρατιωτικές ασκήσεις.

H δήλωση έγινε στο πλαίσιο ομιλίας για την μνήμης του σκοτωμένου ανώτερου διοικητή της Χεζμπολάχ Ταλέμπ Αμπντουλάχ, ο οποίος σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο νότιο Λίβανο την περασμένη εβδομάδα μαζί με άλλους τρεις.

Η Κύπρος μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος είπε για απειλές Χεζμπολάχ ο ΠτΔ

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, τόνισε  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της τελετής αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, και κληθείς να σχολιάσει σημερινές δηλώσεις του επικεφαλής της Χεζμπολάχ Λιβάνου Χασάν Νασράλα και τις απειλές που εξαπέλυσε κατά της Κύπρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού σημείωσε ότι έχει διαβάσει τις δηλώσεις που έχουν γίνει, απάντησε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις».

«Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι μέρος του προβλήματος, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέρος της λύσης. Και ο ρόλος μας αυτός, όπως εκδηλώνεται, για παράδειγμα, μέσα από τον ανθρωπιστικό διάδρομο, αναγνωρίζεται όχι μόνο από τον αραβικό κόσμο, αλλά από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας» επεσήμανε.

Και επανέλαβε πως η Κύπρος, η χώρα μας, δεν εμπλέκεται σε καμία απολύτως περίπτωση και δεν είναι μέρος του προβλήματος. «Αντίθετα, μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες αποδεικνύουμε στην πράξη ότι είμαστε μέρος της λύσης» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ακόμα δίαυλος επικοινωνίας είτε με τη Χεζμπολάχ είτε με την κυβέρνηση του Λιβάνου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως «φυσικά υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας και με την κυβέρνηση του Λιβάνου και με την κυβέρνηση στο Ιράν».

«Υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας μέσω της διπλωματικής οδού» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν τον ανησυχούν οι δηλώσεις του Χασάν Νασράλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν είναι ευχάριστες οι δηλώσεις, αλλά δεν ανταποκρίνονται σε καμία απολύτως περίπτωση σε αυτό που επιχειρείται, στο να παρουσιαστεί μια εικόνα ότι η Κύπρος εμπλέκεται στις πολεμικές επιχειρήσεις» κάτι που «σε καμία απολύτως περίπτωση» δεν ισχύει, όπως ξεκαθάρισε.

Ερωτηθείς αν θα έχει επικοινωνία με ξένους ηγέτες για αυτές τις τοποθετήσεις του επικεφαλής της Χεζμπολάχ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε «σίγουρα, μέσω της διπλωματικής οδού», επαναλμβάνοντας ωστόσο πως «το τι πράττει η Κυπριακή Δημοκρατία είναι δημόσιο, δεν είναι εν κρυπτώ» και πως «η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος».

Ροή Ειδήσεων

Σε κλοιό καύσωνα η Κύπρος – Στους 41 βαθμούς η θερμοκρασία

Σε κλοιό καύσωνα βρίσκεται εδώ και μέρες η Κύπρος. Στις...

«Έτσι με έπεισε ο Απόλλωνας…»

Ο Πραξιτέλης Βούρος παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα athletrstories.gr (ΔΙΑΒΑΣΤΕ...

Δημοφιλή

LIVE: Βέλγιο-Ρουμανία 2-0

Βέλγιο και Ρουμανία αναμετρώνται για την 2η αγωνιστικής του...

LIVE: Τουρκία-Πορτογαλία 0-0

Τουρκία και Πορτογαλία αναμετρώνται για την 2η αγωνιστική του...

«Κάστανος με δύο εκ., η πρώτη μεταγραφή»!

Η «Corriera di Verona», αναφέρεται στον Γρηγόρη Κάστανο και...

Συνελήφθη στη Γερμανία μέλος του ISIS ενώ διεξάγεται το Euro 2024

Άνδρας που θεωρείται ύποπτος για τρομοκρατία ως μέλος του...

Μονοπάτι… φωτιά στα νοκ-άουτ, με όλα τα βαριά χαρτιά!

Η πρωτιά της Αυστρίας στον 4ο όμιλο του Euro...

Σημείο αναφοράς το Μνημείο Πεσόντων, Δολοφονηθέντων και Αγνοουμένων Πηγής και Περιστερώνας Αμμοχώστου

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Ιουνίου, η τελετή για τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων, Δολοφονηθέντων και Αγνοουμένων των Κοινοτήτων Πηγής και Περιστερώνας Αμμοχώστου κατά την...

Σε κλοιό καύσωνα η Κύπρος – Στους 41 βαθμούς η θερμοκρασία

Σε κλοιό καύσωνα βρίσκεται εδώ και μέρες η Κύπρος. Στις 11:00 θα τεθεί σε ισχύ η νέα Κίτρινη Προειδοποίηση την οποία εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας...

Μπούκαρε στο διαμέρισμά της με μαχαίρι, τη μετέφερε σε ΑΤΜ για να βγάλει χρήματα και την έκλεψε

Υποθέσεις ληστείας, οπλοφορίας προς διέγερση τρόμου και απόπειρας κλοπής, που διαπράχθηκαν χθες βράδυ στην επαρχία Αμμοχώστου, διερευνά η Αστυνομία. Για σκοπούς διευκόλυνσης των ανακρίσεων,...

Παραδέχθηκε την δολοφονία του Κωνσταντινίδη ο «Κότας»-Βρέθηκε το φονικό όπλο!

Παραδέχθηκε την διάπραξη του εγκλήματος, προβάλλοντας την δική του εκδοχή, ο 45χρονος Κώστας Σωτήρη Αντωνίου, άλλως «Αλουπός» ή «Κότας», που καταζητείτο ως φερόμενος δράστης...

Μοιραίο κολύμπι για τον 35χρονο Michael-Εντοπίστηκε να επιπλέει νεκρός

Μοιραίο αποδείχθηκε απογευματινό κολύμπι για τον 35χρονο Michael Σιλβέστρου, ο οποίος εντοπίστηκε να επιπλέει νεκρός, στην περιοχή του Μαζωτού. Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις...

Νέα στοιχεία από τις έρευνες στους λογαριασμούς του Νεκτάριου!

Ξεψαχνίζουν τα τραπεζικά δεδομένα του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου οι ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου που διερευνούν τις φερόμενες οικονομικές ατασθαλίες της Ιεράς Μονής του Οσίου Αββακούμ....