fbpx

Οι Ευρωβουλευτές του ΔΗΣΥ Λουκάς Φουρλάς και Μιχάλης Χατζηπαντέλα στις εργασίες του ΕΛΚ στην Πορτογαλία  

Οι ευρωβουλευτές του ΔΗΣΥ, Λουκάς Φουρλάς και Μιχάλης Χατζηπαντέλα, συμμετέχουν στις εργασίες της συνεδρίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στην Πορτογαλία με στόχο τη χάραξη στρατηγικής για την επόμενη πενταετία.

Από τις 2 έως τις 5 Ιουλίου, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΕΛΚ, η μεγαλύτερη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα βρίσκεται στο Κασκάις για τις «Ημέρες Μελέτης» όπου θα γίνει χάραξη στρατηγικής για το νομοθετικό έργο της θητείας 2024-2029.

«Ο στόχος είναι σαφής: Να δημιουργήσουμε μια ισχυρή Ευρώπη προς όφελος των πολιτών διασφαλίζοντας τις θεμελιώδεις αξίες της δημοκρατίας, τα δικαιώματα, την ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα»,  επισημαίνουν από κοινού οι δύο ευρωβουλευτές Λουκάς Φουρλάς και Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

Σχέδιο 5 σημείων

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει θέματα 5 σημείων για μια ισχυρή Ευρώπη που προστατεύει και διαμορφώνει το μέλλον. Τις ομάδες εργασίας θα απασχολήσουν θέματα εξωτερικής πολιτικής, προϋπολογισμών και διαρθρωτικές πολιτικές, η οικονομία και το περιβάλλον, καθώς και οι νομικές και εσωτερικές υποθέσεις.

Η ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της ΕΕ με κοινές ευρωπαϊκές αμυντικές προμήθειες και δημιουργία θέσης Επιτρόπου και Συμβουλίου για την ασφάλεια και την άμυνα σε συνδυασμό με πρακτικές ενίσχυσης της προστασίας των πολιτών από το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία αποτελεί το πρώτο σημείο στο οποίο καλούνται οι συμμετέχοντες να δώσουν το στίγμα τους.

Το δεύτερο σημείο, αφορά την επικέντρωση στην αποτελεσματική εφαρμογή του Συμφώνου για το άσυλο και τη μετανάστευση για το οποίο το ΕΛΚ ηγήθηκε και πέτυχε θεμελιώδεις κοινές ευρωπαϊκές λύσεις.

Η ενίσχυση της οικονομίας, της ανταγωνιστικότητας και των εμπορικών σχέσεων με γνώμονα την τεχνολογία και την καινοτομία, είναι το τρίτο σημείο που προβάλλει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα ενώπιον των ομάδων εργασίας καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη για δημιουργία νέων και ποιοτικών θέσεων εργασίας αλλά και πρόσβαση σε προϊόντα οικονομικά προσιτά για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες.

Η διαφύλαξη του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής που συνδυάζει την παράδοση με την πρόοδο, τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, την ποικιλομορφία με σεβασμό στο περιβάλλον και τις νέες γενιές αλλά και τη διαφύλαξη της υγείας των πολιτών αποτελεί το τέταρτο σημείο. Σε αυτό, περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, της δημιουργίας ενός Ευρωπαϊκού πλάνου για τον καρκίνο και άλλων σοβαρών ασθενειών αλλά και δημιουργία συνθηκών για κοινή αγορά φαρμάκων.

Το πέμπτο σημείο που θα απασχολήσει τις ομάδες εργασίας στην Πορτογαλία αφορά τη δημοκρατία και συγκεκριμένα την επιβολή μηχανισμών που προστατεύουν τις θεμελιώδεις αξίες της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων καθιστώντας την Ευρωπαϊκή δημοκρατία ικανή να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις μελλοντικές προκλήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Σήμερα στην Κύπρο ο Ελάντερ!

Ο Φίλιπ Ελάντερ αποτελεί το 5ο απόκτημα της Ομόνοιας...

Όταν ο Ζμερχάλ έκανε το ματς… της ζωής του! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η 5η μεταγραφή του Απόλλωνα είναι γεγονός. Οι γαλάζιοι...

Έτσι θα διεξαχθεί ο β’ όμιλος στην σεζόν 2024-2025…

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη (3/7) η κλήρωση του πρωταθλήματος της...

Κανένα θέμα Βιγιαφάνες στην Ομόνοια!

Τις τελευταίες μέρες, πολλά δημοσιεύματα αλλά και…φήμες, ήθελαν τον...

Δημοφιλή

«Εσωτερικό αστείο με φίλους, μόνο σεβασμός για Σλοβακία»

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ λύτρωσε την Αγγλία ισοφαρίζοντας στο 95’ την Σλοβακία...

Με Γιάννη η 12άδα της Ελλάδας!

Την πρώτη του συμμετοχή με την Εθνική μπάσκετ αυτό το καλοκαίρι...

Πλάνταξε σε κλάματα ο Ρονάλντο μετά το χαμένο πέναλτι!

Απίστευτες σκηνές στην παράταση της Πορτογαλίας με την Σλοβενία,...

Τι γράφουν οι Ισραηλινοί για τις διαπραγματεύσεις Απόλλωνα-Τσιμποτά…

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο Ισραήλ υπάρχουν κενά στις διαπραγματεύσεις...

ΓΟΥΛΕΡΙ: Ο εξτρέμ των 200.000 που ψάχνει την…Ιθάκη του! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κέιν Γούλερι λοιπόν. Ο Άγγλος ακραίος επιθετικός, έγινε μέλος...

Εργαζόμενοι της Αυγής στον Κασσελάκη : Μας έκλεισες χωρίς να συζητήσουμε – Mea culpa, τους είπε

Τη δυσαρέσκειά τους στον Στέφανο Κασσελάκη για το λουκέτο στο καθημερινό φύλλο της Αυγής εξέφρασαν εργαζόμενοι στην εφημερίδα που τον περίμεναν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου όπου...

Αντιμέτωποι με 19 κατηγορίες Νεκτάριος και Πορφύριος-Ελεύθεροι υπό όρους!

Σε απευθείας δίκης ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας παραπέμφθηκαν οι δύο Αρχιμανδρίτες Νεκτάριος και Πορφύριος, αναφορικά με την οικονομική πτυχή του σκανδάλου της Ιεράς Μονής...

Θέλουν κουβούκλια, κάμερες και… πρόστιμα οι οδηγοί λεωφορείων-Τα μέτρα ασφαλείας που βάζουν στο τραπέζι…

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής και της υπομονής, ήταν το δεύτερο περιστατικό βίας σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας, που σημειώθηκε σε...

Παραμένουν οι ισχυροί άνεμοι και η σκόνη – Στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία…

Στους 36 βαθμούς αναμένεται σήμερα η θερμοκρασία, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στην ατμόσφαιρα πιθανό να αιωρείται αραιή σκόνη. Η πρόγνωση του καιρού:  Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει...

Φόνος στην Πέγεια: Τον πυροβόλησε μετά από αντιπαράθεση – Νεκρός 43χρονος…

Υπόθεση φόνου εκ προμελέτης διερευνά η Αστυνομία, με θύμα τον Στυλιανό Στυλιανού 43 ετών, από τη Πέγεια. Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, γύρω στις...

Σκαρφαλώνει ο πληθωρισμός, έρχονται αυξήσεις στα καύσιμα…

Η ακρίβεια καλά κρατεί, με τους αριθμούς και τα δεδομένα της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας να καταδεικνύουν πως ο πληθωρισμός στη χώρα μας πάει από...