fbpx

Πάνω από 1.300°C στο πρώτο βαγόνι…

Σε νέα ενημέρωση για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη προχώρησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Πύραρχος Βασίλειος Βαθρακογιάννης και η Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, ο επίσημος αριθμός των νεκρών είναι 36, ωστόσο όπως υπογραμμίστηκε από τον κ.Βαθρακογιάννη ο τραγικός απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί.

Την ίδια στιγμής, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος μίλησε για 72 νοσηλευόμενους, ενώ τόνισε ότι το έργο της ταυτοποίησης είναι πολύ δύσκολο καθώς στο σημείο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά αναπτύχθηκαν πολύ υψηλές θερμοκρασίες, που ξεπερνούν τους 1.300 βαθμούς Κελσίου.

Σημειώνεται ότι οι πυροσβέστες επιχειρούν αυτήν τη στιγμή και στο δεύτερο βαγόνι, με τις δραματικές προσπάθειες να συνεχίζονται. 

Σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμο Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου, συνεχίζεται η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών. Συγγενείς θυμάτων και τραυματιώνμπορούν να κινηθούν προς ξενοδοχεία που έχουν διατεθεί.

Συγκλονιστικές εικόνες από το σημείο της τραγωδίας – Σηκώνουν τα βαγόνια για να βρουν εγκλωβισμένους

Μια άμορφη μάζα σιδερικών που δεν θύμιζε σε τίποτα το πρώτο βαγόνι του επιβατηγού τρένου που συγκρούστηκε με εμπορικό χθες βράδυ στη Λάρισα, σηκώθηκε από τα γερανοφόρα της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στο σημείο της τραγωδίας. 

Εδώ και ώρες, τα γερανοφόρα επιχειρούν σηκώνοντας και μεταφέροντας με τεράστια προσοχή συντρίμμια από τα βαγόνια που διαλύθηκαν χθες βράδυ προσπαθώντας να φτάσουν στους αγνοούμενους, αλλά και στις σορούς που βρίσκονται κάτω από αυτά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση είναι «εύθραυστη» για αυτό και οι κινήσεις της Πυροσβεστικής γίνονται με τεράστια προσοχή μιας και έχει δημιουργηθεί ντόμινο μετά την σύγκρουση. Όπως δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος των ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, τα δύο πρώτα βαγόνια των τρένων σηκώθηκαν στον αέρα και καταπλάκωσαν τα υπόλοιπα. 

Πυροσβεστική, ΕΜΑΚ, αστυνομία και στρατός βρίσκονται στο σημείο με τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων να έχουν στήσει μάλιστα την τελευταία ώρα σκηνές στο σημείο της τραγωδίας ώστε να συμβάλλουν τόσο στο συντονιστικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη, όσο και σε οτιδήποτε χρειαστούν οι Αρχές που επιχειρούν με τη βοήθεια  σκύλων της Αστυνομίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη έχουν βρεθεί σοροί οι οποίοι μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας και εκεί γίνεται αναγνώριση των νεκρών.

Λίγο μετά τις 12:00, οι Πυροσβέστες εντόπισαν και άλλα ανθρώπινα μέλη τα οποία εκτιμάται ότι ανήκουν σε δύο ακόμα σορούς. Ακολουθήθηκε και σε αυτή τη περίπτωση η ίδια διαδικασία με τα μέλη να τοποθετούνται σε μαύρες σακούλες και με ασθενοφόρο να μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο για να ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ροή Ειδήσεων

Λύγισε την Αλβανία και ξεκίνησε με το δεξί την υπεράσπιση του τίτλου η Ιταλία!

Η Ιταλία βρέθηκε να χάνει από τα αποδυτήρια, όμως...

Ο Αναστασίου ξέρει καλά αυτούς που φέρνει…

Όλα περνούν από το χέρι του Γιάννη Αναστασίου στην...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΑΝΚΟΒΙΤΣ στο balla: «Είχα πρόταση από το ΑΠΟΕΛ, δεν ήθελα να αφήσω την Πάφος FC»!

Στον Ανδρέα Βεντούρη Αποτελεί, δίχως αμφιβολία, έναν από τους...

LIVE: Ιταλία-Αλβανία 2-1

Με την αναμέτρηση Ιταλία-Αλβανία (22:00, ΡΙΚ) ολοκληρώνεται η 1η...

Δημοφιλή

«Ευχαριστώ… πράσινη οικογένεια, σας αγαπώ»

Ανάρτηση από τον Φαμπιάνο μετά την ανανέωση του συμβολαίου...

«Ευχαριστώ για την αλαζονεία και την απαξίωση…»

Συναισθηματικά φορτισμένος, ο Κώστας Σλούκας ζήτησε να μιλήσει το...

Κοντά σε συμφωνία με Ντε Τσέρμπι!

Ο Ρομπέρτο ντε Τσέρμπι είναι ο «εκλεκτός» της Μαρσέιγ...

Δεν αργούν οι ανακοινώσεις…

Δεν αργεί η ώρα που θα σκάσουν οι πρώτες...

Τελικά…Ντιέγκο Αλόνσο στον Παναθηναϊκό!

Κλείνει το θέμα προπονητή στον Παναθηναϊκό. Ο Μαουρίτσιο Σάρι δεν απάντησε μέχρι...

Προσπάθειες να αποτραπεί η επέκταση της πυρκαγιάς στο δάσος του Μαχαιρά

Δύσκολη χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με την πυρκαγιά στην περιοχή Φικάρδου - Φαρμακά, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης...

Φαρμακάς: «Κάηκαν τα ζώα μου – Τους φώναζα και αυτοί τίποτε»

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για κατάσβεση της φωτιάς στον Φαρμακά. Στην κάμερα του ΣΙΓΜΑ μίλησε κάτοικος της περιοχής. Όπως ανέφερε «η φωτιά άναψε στις 4:00 το...

Εκκενώνονται κατοικίες έξω από τον Φαρμακά, πύρινος εφιάλτης…

Στην εκκένωση μεμονωμένων κατοικιών που είναι διάσπαρτες έξω από την κοινότητα του Φαρμακά προχωρά η Αστυνομία σε συνεργασία με την Πολιτική Άμυνα, λόγω της μεγάλης δασικής...

Συναγερμός στη Νέα Υόρκη για τρομοκρατικό χτύπημα…

Mια "εξαιρετικά σοβαρή" τρομοκρατική απειλή αντιμετωπίζει η πόλη της Νέας Υόρκης Η Νέα Υόρκη αντιμετωπίζει "εξαιρετικά σοβαρή" τρομοκρατική απειλή, καθώς μέλη του ISIS πέρασαν τα...

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Μαραθούντα της Πάφου…

Υπό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε  το απόγευμα του Σαββάτου στην Μαραθούντα της επαρχίας Πάφου. Σύμφωνα με ανάρτηση στην Πλατφόρμα Χ του Εκπροσώπου Τύπου της...

Μπαράζ πυρκαγιών στην επαρχία Λευκωσίας–Νέο μέτωπο στον Φαρμακά

Μπαράζ πυρκαγιών σημειώνονται το Σάββατο στην επαρχία Λευκωσίας. Τη δεδομένη στιγμή μαίνονται φωτιές μεταξύ Αγίας Βαρβάρας και Μαρκί, στον Φαρμακά και στο Πολιτικό όπου η...