fbpx

Πλήγμα σε τουρισμό και επιχειρήσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Σημαντικές είναι αλλά και θα συνεχίσουν να είναι οι ζημιές για την Κυπριακή οικονομία από τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και από τις κυρώσεις που επιβάλλονται στη Ρωσία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 Η κυπριακή οικονομία βρίσκεται εγκλωβισμένη – όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία- στην οικονομική «λαίλαπα» του πολέμου με τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας να δημιουργούν τεράστια προβλήματα.
Ας μην ξεχνάμε εξάλλου ότι τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία αποτελούσαν και αποτελούν σημαντικές μονάδες για την οικονομία μας γεγονός που αφήνει τη χώρα μας εκτεθειμένη όσο συνεχίζονται οι εχθροπραξίες. 
Επί τούτου, η επιτροπή Εμπορίου της Βουλής κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει εξαιρέσεις από τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπως ζήτησαν και άλλες χώρες.
Πρώτη εξαίρεση θα μπορούσε να είναι η άρση της απαγόρευσης πτήσεων από την Ρωσία, δεδομένου ότι η Κύπρος είναι απομονωμένη και στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό τον τουρισμό.
Κατά την συνεδρία αναφέρθηκε ότι το σημαντικότερο πρόβλημα είναι ότι δεν θα έλθουν στην Κύπρο ένα εκατομμύριο τουρίστες από Ρωσία και Ουκρανία την ώρα που κλείνουν εταιρίες ρωσικών συμφερόντων και οδηγούνται στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενοι.
Αξίζει, μόνο, να αναφερθεί ότι προ της κρίσης του κορωνοϊού (2019) οι Ρώσοι τουρίστες αποτελούσαν το 19,7% του συνολικού αριθμού των αφίξεων στη χώρα μας.
Την ίδια στιγμή, το Υπουργείο Οικονομικών υπέδειξε ότι φθάσαμε στο 60% με 70%των αφίξεων σε σχέση με το 2019 και όπως όλα δείχνουν δεν φαίνεται να υπάρχει λόγος για στήριξη των ξενοδοχειακών μονάδων, λόγω των επιπτώσεων στον τουρισμό. 
Για το εν λόγω θέμα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου Κυριάκος Χατζηγιάννης ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο και θα οδηγήσουν σε κλείσιμο επιχειρήσεων και για το λόγο αυτό πρέπει να ζητήσουμε την στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ροή Ειδήσεων

Η υποδοχή με το ξεχωριστό κορεό της ΘΥΡΑΣ 9! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ BALLA)

Δείτε μέσω των βίντεο της ιστοσελίδας μας το πώς...

«Ο-ΜΟ-ΝΟΙ-Α»! (ΒΙΝΤΕΟ BALLA)

Δείτε το βίντεο της ιστοσελίδας μας από την παρουσία...

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-LIVE: Το ντέρμπι-τίτλου και όλοι οι αγώνες! (ΦΩΤΟΣ)

Διεξάγεται σήμερα η 13η αγωνιστική των πλέι οφ της...

Δημοφιλή

Το απίστευτο στατιστικό των Ηλία και Καμπρέρα!

Οι Μάριος Ηλία και Ένζο Καμπρέρα πραγματοποιούν ομολογουμένως μαζί...

Το Ισραήλ αποφάσισε να απαντήσει στο Ιράν, αλλά όxι το πώς και το πότε – Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από τις ΗΠΑ

Σε επαναξιολόγηση των πολεμικών τους σχεδίων προχωρούν τις τελευταίες...

«Θα αφήσει εποχή στην Μπαρτσελόνα»!

O προπονητής της Μπαρτσελόνα, μίλησε με τα καλύτερα λόγια...

Αρτέτα: «Δεν βρίσκω τις κατάλληλες λέξεις…»

Ο προπονητής της Άρσεναλ δεν έκρυψε την μεγάλη του...

Συμπλοκή με τραυματίες στη Λευκωσία: Συνδέονται οι δύο υποθέσεις που οδήγησαν τρία άτομα στο Νοσοκομείο;

Στο Γεν. Νοσοκομείο Λευκωσίας μετέβησαν δύο αλλοδαποί ηλικίας 18 και 22 ετών χθες το βράδυ. Σύμφωνα με την αστυνομία ο 18χρονος έφερε τραύματα στο στήθος,...

Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου

Αρχιτέκτονας του μπαράζ των επιθέσεων που εξαπέλυσε το Ιράν τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου με εκατοντάδες πυραύλους και drones κατά του Ισραήλ είναι ο...

Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της

Επίσημη ενημέρωση σε σχέση με την επιβολή της πράσινης φορολογίας, ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Μάκη Κεραυνό, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ...

Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε δεκαεννιάχρονος, ο οποίος ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα, το βράδυ της Παρασκευής, στη Δρομολαξιά. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το νέο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε...

Εύθραυστη ηρεμία στη Μέση Ανατολή – Γρίφος τα επόμενα βήματα του Νετανιάχου

Χαρακτήρα προειδοποίησης είχε η μικρής ισχύος επιδρομή του Ισραήλ στο Ιράν, ως αντίποινα για την επίθεση του περασμένου Σαββάτου. Επιτέθηκε σε ιρανική αεροπορική βάση...

Πάνω από 1 δις οι ζημιές από τις πλημμύρες στο Ντουμπάι-Σχεδόν 9 στους 10 κατοίκους δεν έχουν ασφάλιση

Σε περίπου 1 δισ. δολάρια υπολογίζονται οι καταστροφές που προκάλεσαν οι άνευ προηγουμένου πλημμύρες στο Ντουμπάι. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Sun», η πρώτη αποτίμηση...