fbpx

Προηγήθηκε τηλέφωνο της Αστυνομίας στο «Δημητρούι»-Περίμεναν από πριν οι δράστες, πολίτες ενημέρωσαν τις Αρχές… (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα και στα φιλικά του πρόσωπα με τα οποία συνομιλούσε το πρωί της 23ης Απριλίου, ψάχνει απαντήσεις η Αστυνομία σε σχέση με την απόπειρα φόνου κατά του Δημήτρη Ανδρονίκου, γνωστός ως «Δημητρούι», ώστε να εξακριβωθεί ο τρόπος με τον οποίο ενημερώθηκαν οι δράστες, οι οποίοι, όπως διαπιστώθηκε, του είχαν στήσει καρτέρι πριν να μεταβεί στον Αστυνομικό Σταθμό Λακατάμιας.

Κάτι το οποίο καταγράφεται στον όρκο του ανακριτή της υπόθεσης που κατατέθηκε ενώπιον Δικαστηρίου, αιτούμενος την κράτηση των δέκα υπόπτων που είχαν συλληφθεί, εκ των οποίων τελικά οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού το Δικαστήριο έκρινε πως η σε βάρος τους μαρτυρία, ήταν «απογυμνωμένη» και ως εκ τούτου δεν δικαιολογείτο η κράτηση τους.

Όπως αναφέρει ο ανακριτής της υπόθεσης, σύμφωνα με μαρτυρία που εξασφαλίστηκε, ο 34χρονος το πρωί της 23ης Απριλίου, ξύπνησε γύρω στις 9:30 το πρωί και συνομιλούσε στο τηλέφωνο, με διάφορα πρόσωπα, τα οποία μέχρι στιγμής είναι άγνωστα για την Αστυνομία.

Ένα από τα τηλεφωνήματα που δέχθηκε ο Ανδρονίκου, ήταν περί ώρα 10:30 για να παρουσιαστεί στον Αστυνομικό Σταθμό Λακατάμιας, προκειμένου να του ληφθεί κατάθεση για σκοπούς ανάκρισης, αναφορικά με την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε τον Μάρτιο σε καλοκαιρινό νυχτερινό μαγαζί στον Πρωταρά, που διερευνάται από το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Ακολούθως, σύμφωνα με τον ανακριτή, ο 34χρονος μετέβη στον Αστυνομικό Σταθμό Λακατάμιας, γύρω στις 11:00 το πρωί, όπου του λήφθηκε κατάθεση, κατά τη διάρκεια της οποίας, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα, ο οποίος τον ρώτησε που βρισκόταν, με τον ίδιο να απαντά πως βρισκόταν στα κρατητήρια Λακατάμιας, ώστε να επισκεφθεί τον κουμπάρο του, ο οποίος είχε συλληφθεί και τελούσε υπό κράτηση για υποθέσεις εμπρησμών πρακτορείων στοιχημάτων.

Η κατάθεση του 34χρονου, ολοκληρώθηκε στις 11:50, ενώ ακολούθως, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που έχει ενώπιον της η Αστυνομία, μετέβη στα κρατητήρια, κτίριο το οποίο εφάπτεται με τον αστυνομικό Σταθμό Λακατάμιας.

Η επίσκεψη του 34χρονου διήρκησε μέχρι η ώρα 12:15, όπου και αποχώρησε από τον περιφραγμένο χώρο του Αστυνομικού Σταθμού με την μοτοσυκλέτα και κατευθύνθηκε προς τον κυκλικό κόμβο της Ανθούπολης, όταν σε κάποιο σημείο τον προσέγγισε από τα αριστερά μοτοσικλέτα μικρού κυβισμού, στην οποία επέβαιναν δύο πρόσωπα, με ένα εξ αυτών, να τον πυροβολεί τρεις φορές.

Ήταν στο σημείο πριν κληθεί για κατάθεση

Από περαιτέρω εξετάσεις στα κλειστά κυκλώματα της περιοχής και από μαρτυρίες που λήφθηκαν, διαπιστώθηκε πως το πρωί της 23ης Απριλίου, γύρω στις 10:00, μια μοτοσυκλέτα τύπου σκούτερ, με δύο επιβαίνοντες οι οποίοι έφεραν κράνη, περιφέρονταν στο δρόμο πλησίον του Αστυνομικού Σταθμού, καθώς και στον κύριο δρόμο Παλαιχωρίου – Ανθούπολης, πάνω από τον Αστυνομικό Σταθμό Λακατάμιας.

Περαιτέρω, προκύπτει, όπως ανέφερε ο ανακριτής στο Δικαστήριο, πως σε τακτά διαστήματα παρέμεναν σε διάφορα σημεία για κάποιο χρονικό διάστημα και παρακολουθούσαν την είσοδο του Σταθμού.

Σημειώνεται, πως σύμφωνα με την μαρτυρία που κατέχει το ΤΑΕ Λευκωσίας, το τηλεφώνημα στον 34χρονο για να μεταβεί στον Σταθμό για κατάθεση, ήταν γύρω στις 10:30 το πρωί, ενώ οι δράστες καταγράφονται στην περιοχή γύρω στις 10:00.

Ως εκ τούτου, διερευνάται πώς οι δράστες γνώριζαν για την μετάβαση του 34χρονου στο Σταθμό, πριν ακόμα δεχθεί το τηλεφώνημα για να μεταβεί στο Σταθμό, χωρίς να αποκλείεται να είχε γνώση από προηγούμενες μέρες, κάτι που ενδεχομένως να απαντηθεί από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, τα οποία θα οδηγήσουν τους ανακριτές στη λήψη καταθέσεων από πρόσωπα που συνομίλησαν μαζί του.

Είχε ενημερωθεί η Αστυνομία για ύποπτες κινήσεις

Επιπρόσθετα, ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε πως οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από πολίτες οι οποίοι ενημέρωσαν σχετικά την Αστυνομία για τις ύποπτες κινήσεις τους, ωστόσο άγνωστο εάν είχε μεταβεί περιπολικό για να προβεί σε σχετικό έλεγχο, γεγονός που δημιουργεί σωρεία ερωτημάτων.

Σημειώνεται, πως στον όρκο δεν γίνεται αναφορά για οποιοδήποτε έλεγχο, ωστόσο είναι το επικρατέστερο σενάριο, δεδομένου και της εξέλιξης, αφού με βάση τα όσα αναφέρει η ίδια η Αστυνομία, οι επιβαίνοντες στο σκούτερ ήταν οι δράστες.

«Από τη μέχρι στιγμής επιθεώρηση των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης, διαπιστώθηκε επίσης, ότι το συγκεκριμένο σκούτερ που περιφερόταν πλησίον του Σταθμού Λακατάμιας ήταν το ίδιο σκούτερ το οποίο βρέθηκε πλάι-πλάι με την μοτοσυκλέτα του παραπονούμενου, με αποτέλεσμα τον πυροβολισμό του από τον επιβάτη της», αναφέρεται χαρακτηριστικά στον όρκο της Αστυνομίας.

Την ίδια ώρα, κατά την διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε επίσης μαρτυρία ότι μεταξύ των ημερομηνιών 17 με 23 Απριλίου, σε διάφορες περιπτώσεις, ο 34χρονος ακολουθείτο κατά τις διακινήσεις του, καθώς και στο χώρο διαμονής του, από μοτοσυκλέτα τύπου σκούτερ με δύο επιβαίνοντες, οι οποίοι έφεραν κράνη, τα ίδια με αυτά που έφεραν οι δράστες.

ΠΗΓΗ: REPORTER

Ροή Ειδήσεων

Νίκησε τη Σοσιεδάδ και προσπέρασε τη Τζιρόνα η Μπαρτσελόνα! (ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ)

Μπορεί να μην έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης αλλά αυτό...

Ξέρανε τη Λίβερπουλ η Άστον Βίλα με τρομερό comeback! (ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ)

Τι ματς ήταν κι αυτό! Τι βλέπουμε σε αυτή...

Πρόδρομος για μεταγραφές, Ζέφτε και οικονομικό…

Μετά την βράβευση του ΑΠΟΕΛ ως πρωταθλήτρια ομάδα στη...

Σε διαθεσιμότητα καθηγητής μετά από καταγγελία ότι φίλησε μαθήτρια στο στόμα

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε καθηγητής έπειτα από καταγγελία για σεξουαλική...

Δημοφιλή

Οπαδοί της Άστον Βίλα με κασκόλ του Παναθηναϊκού, προκλήθηκε ένταση! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένταση -ευτυχώς μικρής κλίμακας– προκλήθηκε στις εξέδρες του «Γ....

Εξοφλείται το χρέος του «Αντώνης Παπαδόπουλος»!

Όταν άρχιζε η πρωτοβουλία των «Μαχητών» για να μαζευτεί...

Καμία υποψηφιότητα και αναβολή γενικής συνέλευσης!

Η Ανόρθωση ενημερώνει ότι αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για αύριο...

«Πράσινο φως» στην παράταση για το Ταμείο Αλληλεγγύης – Ανοίγει ξανά η ηλ. πλατφόρμα…

Παράταση φαίνεται να παίρνει η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων...

Εφραίμ: «Μόνο περηφάνια»!

Ο αρχηγός του ΑΠΟΕΛ Γιώργος Εφραίμ, σε ανάρτηση του...

Σε διαθεσιμότητα καθηγητής μετά από καταγγελία ότι φίλησε μαθήτρια στο στόμα

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε καθηγητής έπειτα από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος μαθήτριας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο συγκεκριμένος καθηγητής φέρεται να φίλησε στο στόμα μαθήτρια...

Καταθέτει στην Ανακριτική ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Πορφύριος

Στην Αρχιεπισκοπή, συνοδευόμενος με από τους δικηγόρους του, έφτασε ο εν αργία Αρχιμανδρίτης, Πορφύριος, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής, για...

Μείωση ποινής σε καταδικασθέντα για αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού

Το Εφετείο μείωσε κατά έξι μήνες ποινή 3,5 ετών, που είχε επιβάλει το Πρωτόδικο Δικαστήριο σε άνδρα, ο οποίος καταδικάστηκε για αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης...

Μητσοτάκης για Κυπριακό: Προφανώς και διαφώνουμε- Το αντίδοτο είναι ο διάλογος

Σε απευθείας μετάδοση από την Άγκυρα, οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αμέσως μετά...

Ανακριτική Επιτροπή: Συνεχίζει την κατάθεση του ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος

Τέσσερις ώρες κατάθεσης ενώπιον της Ανακριτής Επιτροπής της Εκκλησίας της Κύπρου, συμπληρώθηκαν για τον εν αργία Ηγούμενο της ΙΜ Οσίου Αββακούμ, Νεκτάριο. Η διαδικασία βρίσκεται...

Στην άρνηση της τουρκικής πλευράς προσκρούει η προσπάθεια Ολγκίν

Στη συνεχή άρνηση της Τουρκικής πλευράς για διάλογο, προσκρούει η προσπάθεια της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ Μαρία Ανχελα Ολγκίν, ανέφεραν στο ΚΥΠΕ,...