fbpx

Σε «κόκκινο» συναγερμό το Ισραήλ, αδειάζει η κλεψύδρα για χτύπημα από το Ιράν!


Το Ισραήλ «παρακολουθεί στενά σχεδιαζόμενη επίθεση» εναντίον του από το Ιράν και τους συμμάχους της Τεχεράνης στην περιοχή, δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας Γιόαβ Γκάλαντ, χωρίς να δώσει στοιχεία για την απειλή.

Στην ανακοίνωσή του ο Γκάλαντ δηλώνει ότι οι Ισραηλινοί θα πρέπει να ακολουθήσουν τις διαταγές που ενδεχομένως θα δοθούν από την Διοίκηση Πολιτικής Προστασίας του ισραηλινού στρατού (Homefront Command), η οποία εντοπίζει εισερχόμενους πυραύλους ή από αέρος απειλές κατά της χώρας ώστε να ειδοποιηθεί ο πληθυσμός και να σπεύσει στα καταφύγια.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου την ματαίωση όλων των σχολικών εκδρομών και εκδηλώσεων για τις επόμενες ημέρες και δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού.

Ανακοινώνοντας τα μέτρα από τηλεοράσεως, ο Χαγκάρι δήλωσε ότι δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη βρίσκονται στον αέρα στο πλαίσιο της κατάστασης συναγερμού.

Το Ιράν εντείνει τον ψυχολογικό πόλεμο
Η Ισλαμική Δημοκρατία και οι μαχητές της παίζουν κυριολεκτικά με την ψυχολογία των Εβραίων. Με καλομονταρισμένα πλάνα επιδεικνύουν το ισχυρό οπλοστάσιό τους, συντηρώντας ζωντανή την απειλή. Εκατοντάδες πύραυλοι, κρυμμένοι σε υπόγεια τούνελ, που είναι έτοιμοι να εκτοξευθούν, μετουσιώνοντας σε πράξη την πρωτοφανή επίθεση που έταξαν στο Ισραήλ. Ένα χτύπημα εκδίκησης, για το μακελειό στην ιρανική Πρεσβείας της Συρίας.

Μοσταφα Χοσχεμς – Ιρανός Αναλυτής
Το Ιράν έχει τόσες πολλές επιλογές. Πιστεύω ότι (η απάντηση) θα είναι κάτι το ξεχωριστό γιατί το Ιράν θέλει να στείλει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα αυτή τη φορά.

Πράξη πρώτη
Ως προεόρτια όσων η Τεχεράνη έχει στο μυαλό της φαίνεται να είναι και η κινηματογραφική κατάληψη του εμπορικού πλοίου, MSC Aries, σήμερα στα στενά του Ορμούζ.

Το πλοίο, με πορτογαλική σημαία, που ανήκει σε ισραηλινή εταιρεία, πολιορκήθηκε από αέρος. Όπως καταγράφεται στο βίντεο ντοκουμέντο, οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης έκαναν ρεσάλτο και πραγματοποίησαν την έφοδο, κατεβαίνοντας με σκοινιά απ’ το ελικόπτερο. Όπως ανακοίνωσε η Τεχεράνη, το πλοίο μεταφέρεται στις ιρανικές ακτές.

Ντάνιελ Χαγκαρι – Εκπρόσωπος Ισραηλινού Στρατού
Το Ιράν θα έχει συνέπειες εάν επιλέξει να κλιμακώσει περαιτέρω την κατάσταση. Το Ισραήλ βρίσκεται σε συναγερμό. Είμαστε, επίσης, έτοιμοι να απαντήσουμε.

Επικαλούμενο πληροφορίες απ’ τις Αμερικανικές Μυστικές Υπηρεσίες – το CNN αποκαλύπτει ότι τις τελευταίες μέρες το Ιράν μετακίνησε δεκάδες drones και πέραν των 100 πυραύλων Κρουζ, εντός των συνόρων του.

Ισραήλ και Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται επί ποδός πολέμου, με το Τζο Μπάιντεν να στέλνει τελεσίγραφο.

Τζο Μπάιντεν – Πρόεδρος ΗΠΑ
Είμαστε αφοσιωμένοι στην υπεράσπιση του Ισραήλ. Θα στηρίξουμε το Ισραήλ. Θα βοηθήσουμε στην υπεράσπιση του Ισραήλ και το Ιράν δεν θα πετύχει.

Με την απειλή μιας γενικευμένες σύρραξης να είναι πιο ορατή από ποτέ, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη του. Μαζί με τον Διοικητή των Αμερικανικών Ένοπλων Δυνάμεων, που έστειλαν από χθες στο Τελ Αβίβ, ενισχύουν και τις δυνάμεις τους στη Μέση Ανατολή – χερσαίες και θαλάσσιες – καθώς αισθάνονται καυτή την ανάσα των Ιρανών.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος έθεσε αυστηρές απαγορεύσεις στο διπλωματικό του προσωπικό στο Ισραήλ, την ώρα που μεγαλώνει ο κατάλογος των χωρών που εκδίδουν ταξιδιωτικές οδηγίες.

Η Ολλανδία, όπως και η Γαλλία κλείνουν – για λόγους ασφαλείας – τις Πρεσβείες τους στην Τεχεράνη, ενώ Γερμανία και Αυστρία αναστέλλουν τις πτήσεις τους προς τη χώρα.

Γιοαβ Γκαλαντ – Υπουργός Άμυνας Ισραήλ
Ο κόσμος αντιλαμβάνεται σήμερα τι είναι το Ιράν. Ένα τρομοκρατικό σώμα, που υποκινεί επιθέσεις στη Μέση Ανατολή χρηματοδοτεί τη Χαμάς, τη Χεζμπολάχ και άλλες δυνάμεις… και τώρα απειλεί το Ισραήλ.

Στο πολεμικό σκηνικό, μπήκε δυναμικά και η Χεζμπολάχ που τις τελευταίες ώρες εξαπέλυσε μπαράζ επιθέσεων με ρουκέτες και drone απ’ το Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ. Όλες αναχαιτίστηκαν απ’ τον Σιδηρούν Θόλο, που βρίσκεται – όπως και ολόκληρη η στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα.

ΠΗΓΗ: Alphanews.live

Ροή Ειδήσεων

Γίνεται… 23άρης ο Κακουλλής! (ΦΩΤΟ)

Έχει γενέθλια ο Ανδρόνικος Κακουλλής. Ο μέσος της Ομόνοιας...

Ανάβουν από σήμερα φλας άλλες έξι σταθερές κάμερες στη Λευκωσία…

Από σήμερα, Παρασκευή 03 Μαΐου 2024, το σύστημα φωτοεπισήμανσης...

Αποθέωση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για τον Μεντιλίμπαρ και τους παίκτες του Ολυμπιακού!

Ένα όνειρο ζει ο Ολυμπιακός και οι οπαδοί του! Για αυτό...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Ο Παναθηναϊκός κατακτά το 5ο ευρωπαϊκό του στο Βερολίνο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σαν σήμερα 3 Μαίου το 2009 ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε...

Δημοφιλή

Το… θέμα με τους «τρεις» ενόψει ντέρμπι

Τρεις ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ βρίσκονται στο όριο καρτών. Ο...

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: «Αυτά τα sold out θα είναι μόνο για μας»! (ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ανόρθωση με την οποία ενημερώνει ενέργειες...

Το τρελό όνειρο του Ολυμπιακού για πρωτάθλημα, ευρωπαϊκό και ο… εφιάλτης!

Η άκρως συναρπαστική μέχρι και το τέλος της φετινή...

Ανάρτηση ΑΠΟΕΛ ενόψει «αιώνιου»! (ΦΩΤΟ)

Το ΑΠΟΕΛ με ανάρτησή του στα ΜΚΔ, προαναγγέλλει το...

Ανάβουν από σήμερα φλας άλλες έξι σταθερές κάμερες στη Λευκωσία…

Από σήμερα, Παρασκευή 03 Μαΐου 2024, το σύστημα φωτοεπισήμανσης επεκτείνεται περαιτέρω στην επαρχία Λευκωσίας. Συγκεκριμένα, θα λειτουργήσουν έξι σταθερές κάμερες στα ακόλουθα δύο σημεία: • Στη...

Στήριξη Ρώσου ΥΠΕΞ σε Ολγκίν ύστερα από κοινή συνάντηση στη Μόσχα…

Την προθυμία της Ρωσίας να συνδράμει στις προσπάθειες της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ,...

Αίθριος σήμερα ο καιρός –Άστατος και βροχερός την Κυριακή του Πάσχα

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός με τη θερμοκρασία να ανέρχεται γύρω στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα νοτιοανατολικά και στα...

Τούρκος ΥΠΑΜ: Φέραμε ηρεμία και για την ελληνοκυπριακή πλευρά

Στα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό και την απόκτηση από την Τουρκία νέων μαχητικών αεροσκαφών αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος υπουργός 'Αμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ, σε συνέντευξή...

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ

Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ από σήμερα, Μ. Πέμπτη, μετέδωσε το Bloomberg, επικαλούμενο δύο Τούρκους αξιωματούχους «με γνώση του...

«Σήμερον κρεμάται επί ξύλου»: Kορυφώνεται απόψε το Θείο Δράμα

Μεγάλη Πέμπτη σήμερα και η Ορθοδοξία ακολουθεί τα βήματα του Θεανθρώπου προς τον Σταυρό. Το Θείο Δράμα κορυφώνεται και σε κλίμα κατάνυξης, στις εκκλησίες ολόκληρης...