fbpx

Στο Προεδρικό η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τα 20χρονα της ένταξης στην ΕΕ!


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα παραστούν σήμερα Μ. Τετάρτη, σε εκδήλωση για τα 20χρονα από την ένταξη στην ΕΕ, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κας Ursula von der Leyen θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα, εκδήλωση εορτασμού της 20ης επετείου από την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Κατά την εκδήλωση, η κα von der Leyen θα απευθύνει χαιρετισμό, ενώ ομιλητής θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Στην εκδήλωση θα παραστεί, επίσης, η Κύπρια Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κα Στέλλα Κυριακίδου, ενώ έχουν προσκληθεί οι αρχηγοί των κομμάτων, Πρέσβεις χωρών-μελών της ΕΕ και άλλοι επίσημοι.
Μαθητές θα παρουσιάσουν τις δράσεις που εκτελούν στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολείο-Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Επίσης, μαθητές από το Μουσικό Σχολείο Λευκωσίας θα ερμηνεύσουν τραγούδια υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μαρίζας Αναστασιάδη.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Πρόεδρος της Επιτροπής θα φυτέψουν συμβολικά μια ελιά στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, ενώ στον χώρο θα εκτίθενται φωτογραφίες του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, από την περίοδο πριν και μετά την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εις αύριον τα σπουδαία
Σημαντικές επαφές με φόντο το μεταναστευτικό αναμένεται να έχουν αύριο, Μ. Πέμπτη, Χριστοδουλίδης και φον ντερ Λάιεν που μεταβαίνουν στον Λίβανο.
Η παροχή πολιτικής και οικονομικής στήριξης στον Λίβανο από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και η αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού είναι μεταξύ των βασικών στόχων της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη και της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σύμφωνα με γραπτή δήλωσή, χθες, του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.
Όπως αναφέρει ο κ. Λετυμπιώτης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα μεταβούν στον Λίβανο, την Πέμπτη, 2 Μαΐου, όπου θα έχουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία της χώρας.
Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν θα μεταβούν μαζί το πρωί της 2ας Μαΐου, στη Βηρυτό, όπου θα τύχουν επίσημης υποδοχής από τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι.
Όπως σημείωσε ο κ. Λετυμπιώτης, θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν τριμερής συνάντησή τους και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των τριών μερών.
Ο Εκπρόσωπος επεσήμανε πως βασικός στόχος της επίσκεψης θα είναι η παροχή πολιτικής και οικονομικής στήριξης στον Λίβανο από πλευράς ΕΕ, η συζήτηση αντιμετώπισης των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα συνέπεια και των περιφερειακών εξελίξεων, η αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού καθώς και η υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων από τον Λίβανο για προώθηση της σταθερότητας και της ευημερίας της χώρας.

Πηγή: Alphanews

Ροή Ειδήσεων

Η αποστολή της Πορτογαλίας για το Euro…τρομάζει!

Την αποστολή της για τα γήπεδα της Γερμανίας ενόψει Euro 2024 (14/6-14/7)...

Με Γουάρτον και Έζε η Αγγλία, εκτός Ράσφορντ-Χέντερσον! (ΦΩΤΟ)

Αρκετό «φρέσκο αίμα», αλλά και ηχηρές απουσίες στην προεπιλογή...

ΕΠΙΣΗΜΟ: Έριξε «άγκυρα» στην «Αρένα» ο Ναούμ!

Η ΑΕΚ ανακοίνωση την ανανέωση της συνεργασίας της με...

ΕΠΙΣΗΜΟ: Τέλος οκτώ από τον Απόλλωνα!

Το τέλος της συνεργασίας του με οκτώ ποδοσφαιριστές ανακοίνωσε...

Δημοφιλή

Νεκρή στις σκάλες του σπιτιού της με τραύμα στο κεφάλι βρέθηκε γυναίκα στην Πάφο…

Νεκρή στις σκάλες της οικίας της στην κοινότητα Μηλιού...

Προσπαθεί να… κλέψει τον Ελ Κααμπί από τον Ολυμπιακό…

Τουρκικό δημοσίευμα εμπλέκει τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί με την...

Χιλιάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ έστησαν πάρτι στον Λευκό Πύργο! (ΦΩΤΟΣ)

Εκτός από την Τούμπα, χιλιάδες φίλοι του ΠΑΟΚ βρίσκονται...

Μένει Δασάκι (και) ο Μάριος Πεχλιβάνης!

Ανανεώσεων συνέχεια στον Εθνικό. Μετά τους Ντε Ιριόντο, Λίπσκι...

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΣ από την υποδοχή των ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΩΝ!

Δείτε βίντεο από το πάρτι που στήθηκε στην Πάφο...

ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ: «Τιμή μου να έχω φίλους σαν τον Μιχάλη Χατζηπαντέλα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Με αφορμή το συνέδριο «Health Care Conference Κύπρος-Ελλάδα και Ευρώπη» βρέθηκε στην Κύπρο ο πρώην Υπουργός Υγείας της Ελλάδας Θάνος Πλεύρης. Ο κύριος Πλεύρης φιλοξενήθηκε...

ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ: «Τιμή μου να έχω φίλους σαν τον Μιχάλη Χατζηπαντέλα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Με αφορμή το συνέδριο «Health Care Conference Κύπρος-Ελλάδα και Ευρώπη» βρέθηκε στην Κύπρο ο πρώην Υπουργός Υγείας της Ελλάδας Θάνος Πλεύρης. Ο κύριος Πλεύρης φιλοξενήθηκε...

«Δεν υπάρχει ναυάγιο» ξεκαθαρίζει ο ΠτΔ, συνεχίζει διαπραγματεύσεις για Βασιλικό!

Αποφασισμένος να συνεχίσει τις συζητήσεις σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο για την ολοκλήρωση και λειτουργία του έργου του Τερματικού Σταθμού Φυσικού Αερίου στην περιοχή...

Ένας νεκρός και 30 τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση Λονδίνο-Σιγκαπούρη!

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η πτήση της Singapore Airlines, που εκτελούσε το δρομολόγιο από Λονδίνο προς Σιγκαπούρη. Στην πτήση σημειώθηκαν έντονες αναταράξεις, με αποτέλεσμα έναν νεκρό και πάνω από 30 τραυματίες, μετέδωσε το BBC. Το Boeing 777-300ER με...

Η πρώτη κυρία της Συρίας διαγνώσθηκε με λευχαιμία…

Η Άσμα αλ-Άσαντ, η σύζυγος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, διαγνώσθηκε με λευχαιμία, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την προεδρία, σχεδόν πέντε χρόνια αφότου είχε...

Οι εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων και οι ευθύνες των Δανειοληπτών…

Ο Ανδρέας Μουσκάλλης αρθρογραφεί για τους πλειστηριασμούς ακινήτων και χρεωστών Πιστωτικών Ιδρυμάτων του Συνεργατισμού. Συγκεκριμένα γράφει... Κάθε μέρα διαβάζω όλες τις καθημερινές  εφημερίδες και νοιώθω απέραντη...