fbpx

Θλίψη για την Φώφη Γεννηματά

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών η Φώφη Γεννηματά μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο. Είχε επιδεινωθεί η υγεία της το βράδυ της Κυριακής.

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 57 ετών άφησε το μεσημέρι της Δευτέρας η Φώφη Γεννηματά, η οποία νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό μετά τη ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης της υγείας το βράδυ της Κυριακή.

Η γνωστοποίηση του θανάτου της ήρθε από το νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”:

“Σήμερα 25/10/2021 και ώρα 12:04 μμ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, απεβίωσε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μετά από πολυετή μάχη και παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της”.

Η γενναία μάχη με τον καρκίνο
Η άλλοτε πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, εισήχθη στον Ευαγγελισμό στις 11 Οκτωβρίου, μετά και την κρίση ειλεού, ασθένεια του λεπτού εντέρου η οποία προβλημάτισε ιδιαίτερα τους γιατρούς, ενώ μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις είχε διαπιστωθεί ότι επρόκειτο για υποτροπή της βασικής της νόσου.

Η Φώφη Γεννηματά ήρθε αντιμέτωπη για πρώτη φορά με τον καρκίνο το 2008, καθώς διαγνώστηκε με όγκο στο μαστό. Η ίδια ήταν σχετικά προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο καθώς η ασθένεια της έχει και σημαντικό κληρονομικό υπόβαθρο.

Η κα Γεννηματά διαγνώστηκε σε ιδιαίτερα νεαρή ηλικία στα 44 της χρόνια, όπως και η μητέρα της.

Η Φώφη Γεννηματά, δίνοντας θάρρος σε όλες τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα, έχει μιλήσει συχνά για το θέμα της υγείας της, όπως και στις προσπάθειες που έκανε για την απόκτηση του πρώτου της παιδιού.

Μάλιστα, σε συνέντευξή της πέρυσι, μίλησε χωρίς φόβους για το καρκίνο υπενθυμίζοντας ότι η νόσος αυτή πριν αρκετά χρόνια της στέρησε τους δύο γονείς της.

Έχοντας στο νου της ότι ήταν ιδιαίτερα πιθανό να έχει κληρονομήσει τη σχετική προδιάθεση, όταν νόσησε μπόρεσε αρκετά γρήγορα να τον αντιμετωπίσει με επιτυχία. Όπως ανέφερε η ίδια, “διαγνώστηκε Σάββατο, χειρουργήθηκε Δευτέρα” και μια εβδομάδα αργότερα ήταν και πάλι ενεργή.

Από τη δεκαετία του ’80 όταν και έχασε και τους δυο γονείς της, η ίδια δε σταμάτησε να εκφράζεται με δυναμισμό και να αναφέρει ότι “έχω μάθει να ζω την κάθε στιγμή, να χαίρομαι την οικογένειά μου, τους φίλους μου, να μην φοβάμαι να εκφράσω τα συναισθήματά μου και να δίνω ταυτόχρονα μάχες”.

Το σοβαρό πρόβλημα της υγείας της την είχε αναγκάσει να αποσυρθεί από τις επικείμενες εκλογές για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, γράφοντας:

“Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής”.

Ροή Ειδήσεων

Η Άρσεναλ αλλάζει το έμβλημα στη φανέλα και την κάνει ακόμα πιο όμορφη!

Την απόφαση να μην υπάρχει το κλασσικό έμβλημα του...

ΚΥΠΡΟΣ: Δαπάνες €40 εκατ. για φιλοξενία Ουκρανών προσφύγων…

Στα €40 εκατ., περίπου ανήλθε το ποσό που δαπανήθηκε...

LIVE: ΑΕΖ-Δόξα (11ΑΔΕΣ)

Η ΑΕΖ φιλοξενεί τη Δόξα στο «Αμμόχωστος» στο πλαίσιο...

LIVE: Εθνικός-Απόλλων 2-0 (ΦΩΤΟΣ)

Ο Εθνικός υποδέχεται τον Απόλλωνα στο Δασάκι για την...

Δημοφιλή

LIVE: ΑΕΖ-Καρμιώτισσα (11ΑΔΕΣ)

Η ΑΕΖ υποδέχεται την Καρμιώτισσα στο «Αμμόχωστος» (19:00, Cytavision)...

Ιδού οι υποψήφιοι για το νέο ΔΣ της ΑΕΛ!

Η ΑΕΛ με ανακοίνωσή της παρουσιάζει τους 18 υποψήφιους...

Αύξηση 14,7 σεντ στη βενζίνη μέσα σε 17 μέρες!

Ανοδικά κινούνται οι τιμές καυσίμων στην Κύπρο μετά την επαναφορά των...

«Δεν είναι αποτυχημένη η σεζόν, θα παλέψουμε για την Ευρώπη…»

Ο εκπρόσωπος τύπου του Άρη Χριστόφορος Μιχαηλούδης μίλησε στον...

Έγραψε ιστορία ο Τούχελ!

Ο προπονητής της Μπάγερν έγραψε ιστορία με την πρόκριση...

ΚΥΠΡΟΣ: Δαπάνες €40 εκατ. για φιλοξενία Ουκρανών προσφύγων…

Στα €40 εκατ., περίπου ανήλθε το ποσό που δαπανήθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία για φιλοξενία Ουκρανών Προσφύγων, σύμφωνα με έκθεση του Ελεγκτικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, η οποία προέβη...

Το πολιτικό γραφείο της Χαμάς θα διατηρήσει την Ντόχα ως βάση του…

Το πολιτικό γραφείο της Χαμάς θα διατηρήσει την Ντόχα ως βάση του για όσο η παρουσία του είναι «χρήσιμη και θετική» στις μεσολαβητικές προσπάθειες...

Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος μετά την απόπειρα φόνου…

Σε χειρουργική επέμβαση υποβάλλεται ο 34χρονος μετά την εναντίον του απόπειρα φόνου στον δρόμο Ανθούπολης-Παλαιχωρίου, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας. Με ανακοίνωση η...

Εν κινήσει οι πυροβολισμοί στο θύμα της ενέδρας-Έφυγε από επίσκεψη στα αστυνομικά κρατητήρια Λακατάμιας (ΦΩΤΟΣ)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας, σε σχέση με την ενέδρα θανάτου που στήθηκε μέρα μεσημέρι σε κεντρικό δρόμο της Ανθούπολης, την...

Με κάλτσες στα πόδια η διαμελισμένη σορός, άνοιξαν φάκελοι με ελλείποντα πρόσωπα…

Στην παρουσία ανθρωπολόγου και ιατροδικαστών διενεργείτε από τις 11 και 30 το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, η νενομισμένη νεκροτομή στη διαμελισμένη σορό που...

Βρετανία: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα…

Το βρετανικό κοινοβούλιο ενέκρινε τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη το ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο σχέδιο νόμου για την απέλαση στη Ρουάντα αιτούντων άσυλο που εισήλθαν...