fbpx

Θλίψη για την Φώφη Γεννηματά

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών η Φώφη Γεννηματά μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο. Είχε επιδεινωθεί η υγεία της το βράδυ της Κυριακής.

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 57 ετών άφησε το μεσημέρι της Δευτέρας η Φώφη Γεννηματά, η οποία νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό μετά τη ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης της υγείας το βράδυ της Κυριακή.

Η γνωστοποίηση του θανάτου της ήρθε από το νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”:

“Σήμερα 25/10/2021 και ώρα 12:04 μμ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, απεβίωσε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μετά από πολυετή μάχη και παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της”.

Η γενναία μάχη με τον καρκίνο
Η άλλοτε πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, εισήχθη στον Ευαγγελισμό στις 11 Οκτωβρίου, μετά και την κρίση ειλεού, ασθένεια του λεπτού εντέρου η οποία προβλημάτισε ιδιαίτερα τους γιατρούς, ενώ μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις είχε διαπιστωθεί ότι επρόκειτο για υποτροπή της βασικής της νόσου.

Η Φώφη Γεννηματά ήρθε αντιμέτωπη για πρώτη φορά με τον καρκίνο το 2008, καθώς διαγνώστηκε με όγκο στο μαστό. Η ίδια ήταν σχετικά προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο καθώς η ασθένεια της έχει και σημαντικό κληρονομικό υπόβαθρο.

Η κα Γεννηματά διαγνώστηκε σε ιδιαίτερα νεαρή ηλικία στα 44 της χρόνια, όπως και η μητέρα της.

Η Φώφη Γεννηματά, δίνοντας θάρρος σε όλες τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα, έχει μιλήσει συχνά για το θέμα της υγείας της, όπως και στις προσπάθειες που έκανε για την απόκτηση του πρώτου της παιδιού.

Μάλιστα, σε συνέντευξή της πέρυσι, μίλησε χωρίς φόβους για το καρκίνο υπενθυμίζοντας ότι η νόσος αυτή πριν αρκετά χρόνια της στέρησε τους δύο γονείς της.

Έχοντας στο νου της ότι ήταν ιδιαίτερα πιθανό να έχει κληρονομήσει τη σχετική προδιάθεση, όταν νόσησε μπόρεσε αρκετά γρήγορα να τον αντιμετωπίσει με επιτυχία. Όπως ανέφερε η ίδια, “διαγνώστηκε Σάββατο, χειρουργήθηκε Δευτέρα” και μια εβδομάδα αργότερα ήταν και πάλι ενεργή.

Από τη δεκαετία του ’80 όταν και έχασε και τους δυο γονείς της, η ίδια δε σταμάτησε να εκφράζεται με δυναμισμό και να αναφέρει ότι “έχω μάθει να ζω την κάθε στιγμή, να χαίρομαι την οικογένειά μου, τους φίλους μου, να μην φοβάμαι να εκφράσω τα συναισθήματά μου και να δίνω ταυτόχρονα μάχες”.

Το σοβαρό πρόβλημα της υγείας της την είχε αναγκάσει να αποσυρθεί από τις επικείμενες εκλογές για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, γράφοντας:

“Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής”.

Ροή Ειδήσεων

«Γι’ αυτό δίνω προβάδισμα-ΤΙΤΛΟΥ στην ΑΕΚ…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Κώστας Μαλέκος έδωσε πιθανότητες τίτλου 51% για την...

Το πάθημα του διπλανού, μάθημα για σένα…

Πάλι καλά που στην ΑΕΚ δεν σκέφτονται όπως η...

Μάγκας Ολυμπιακός, «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα με το «καλησπέρα»!

Όποιος περίμενε μάχες σώμα με σώμα για σαράντα λεπτά,...

Όλα τελείωσαν για τη Λίβερπουλ: Η Έβερτον…τής έκοψε το πρωτάθλημα! (ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ)

Και όλα τελείωσαν στο «Γκούντισον Παρκ» για τη Λίβερπουλ....

Δημοφιλή

ΑΕΚ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟ: «Μαζί μέχρι τέλους»!

Ανάρτηση με νόημα από την ΑΕΚ, που αφορά τον...

Εκτός τίτλου (και μαθηματικά) η Ομόνοια!

Μετά την ήττα της στην ΑΡΕΝΑ, η Ομόνοια τέθηκε...

Η απάντηση του Δήμου Λεμεσού για την κατάρρευση τοίχου σε εγκαταλελειμένο κτίριο…

Υπό κατεδάφιση λόγω επικινδυνότητας, βρίσκεται το κτίριο στο οποίο...

Έλεγχος Ελεγκτικής σε εισπράξεις και πληρωμές της ΥΕΕ – Τα ευρήματα

Στο πλαίσιο των προνοιών του άρθρου 116 του Συντάγματος...

Αποκαλυπτικό βίντεο ντοκουμέντο από την ενέδρα στην Ανθούπολη-Δίπλα δίπλα δράστες και θύμα!

Βίντεο με τη στιγμή της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του 34χρονου Δημήτρη Ανδρονίκου, γνωστός ως «Δημητρούι», που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε πολυσύχναστο...

Θερμή αέρια μάζα, σκόνη στην ατμόσφαιρα και το θερμόμετρο στους 37!

Ασθενής χαμηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη που κατά διαστήματα θα είναι αυξημένη. Το βράδυ θα παρατηρούνται...

Πυρκαγιά στο κρατικό δάσος Λεμεσού: Ξέχασαν να αφοπλίσουν φωτοβολίδα και ήρθε καταστροφή – Παραδοχή από την Υπηρεσία Μεταλλείων

Παραδοχή του λάθους σε σχέση με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού και συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη κάνει ο διευθυντής...

Η καταστροφή εκρηκτικών σε λατομείο η αιτία της πυρκαγιάς στο κρατικό δάσος Λεμεσού…

Η καταστροφή εκρηκτικών από τεχνικούς της Υπηρεσίας Μεταλλείων εντός λατομείου στην κοινότητα Μοναγρούλι, της Επαρχίας Λεμεσού, οδήγησε στην μεγάλη πυρκαγιά στο κρατικό δάσος Λεμεσού. Η απόφαση...

Εκτός ελέγχου η φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού – Μάχη από ξηράς και αέρος…

Υπό πλήρη εξέλιξη και εκτός ελέγχου είναι η πυρκαγιά που μαίνεται από τις 9:50 το πρωί στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, με τα μέσα πυρόσβεσης...

Ηχηρά ονόματα στους προτείνοντες και υποστηρίζοντες των υποψηφίων…

Στον απόηχο της υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές, παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι λίστες των κομμάτων, με τα πρόσωπα που προτίνουν και υποστηρίζουν τους υποψηφίους...