fbpx

Θλίψη για την Φώφη Γεννηματά

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών η Φώφη Γεννηματά μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο. Είχε επιδεινωθεί η υγεία της το βράδυ της Κυριακής.

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 57 ετών άφησε το μεσημέρι της Δευτέρας η Φώφη Γεννηματά, η οποία νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό μετά τη ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης της υγείας το βράδυ της Κυριακή.

Η γνωστοποίηση του θανάτου της ήρθε από το νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”:

“Σήμερα 25/10/2021 και ώρα 12:04 μμ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, απεβίωσε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μετά από πολυετή μάχη και παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της”.

Η γενναία μάχη με τον καρκίνο
Η άλλοτε πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, εισήχθη στον Ευαγγελισμό στις 11 Οκτωβρίου, μετά και την κρίση ειλεού, ασθένεια του λεπτού εντέρου η οποία προβλημάτισε ιδιαίτερα τους γιατρούς, ενώ μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις είχε διαπιστωθεί ότι επρόκειτο για υποτροπή της βασικής της νόσου.

Η Φώφη Γεννηματά ήρθε αντιμέτωπη για πρώτη φορά με τον καρκίνο το 2008, καθώς διαγνώστηκε με όγκο στο μαστό. Η ίδια ήταν σχετικά προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο καθώς η ασθένεια της έχει και σημαντικό κληρονομικό υπόβαθρο.

Η κα Γεννηματά διαγνώστηκε σε ιδιαίτερα νεαρή ηλικία στα 44 της χρόνια, όπως και η μητέρα της.

Η Φώφη Γεννηματά, δίνοντας θάρρος σε όλες τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα, έχει μιλήσει συχνά για το θέμα της υγείας της, όπως και στις προσπάθειες που έκανε για την απόκτηση του πρώτου της παιδιού.

Μάλιστα, σε συνέντευξή της πέρυσι, μίλησε χωρίς φόβους για το καρκίνο υπενθυμίζοντας ότι η νόσος αυτή πριν αρκετά χρόνια της στέρησε τους δύο γονείς της.

Έχοντας στο νου της ότι ήταν ιδιαίτερα πιθανό να έχει κληρονομήσει τη σχετική προδιάθεση, όταν νόσησε μπόρεσε αρκετά γρήγορα να τον αντιμετωπίσει με επιτυχία. Όπως ανέφερε η ίδια, “διαγνώστηκε Σάββατο, χειρουργήθηκε Δευτέρα” και μια εβδομάδα αργότερα ήταν και πάλι ενεργή.

Από τη δεκαετία του ’80 όταν και έχασε και τους δυο γονείς της, η ίδια δε σταμάτησε να εκφράζεται με δυναμισμό και να αναφέρει ότι “έχω μάθει να ζω την κάθε στιγμή, να χαίρομαι την οικογένειά μου, τους φίλους μου, να μην φοβάμαι να εκφράσω τα συναισθήματά μου και να δίνω ταυτόχρονα μάχες”.

Το σοβαρό πρόβλημα της υγείας της την είχε αναγκάσει να αποσυρθεί από τις επικείμενες εκλογές για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, γράφοντας:

“Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής”.

Ροή Ειδήσεων

Το… θέμα με τους «τρεις» ενόψει ντέρμπι

Τρεις ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ βρίσκονται στο όριο καρτών. Ο...

Μίδας των κρίκων: Ο ανίκητος Πετρούνιας κατέκτησε το 7ο χρυσό σε ευρωπαϊκό κι έγραψε ιστορία!

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης...

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος…

Δεκαπέντε Δήμοι και έξι Κοινότητες και τριάντα οργανισμοί και επιχειρήσεις...

«Αν είχε και το γκολ (Ο ΚΒΙΛΙΤΑΪΑ) δεν θα έπαιζε στο ΑΠΟΕΛ…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Λέχθηκαν αρκετά για το ΑΠΟΕΛ και για τον Γκιόργκι...

Δημοφιλή

Χαμός σε πτήση: Επιβάτης γρονθοκόπησε αεροσυνοδούς και αστυνομικούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκλονιστικά βίντεο έρχονται στη δημοσιότητα από τον άγριο καβγά...

«Μεγάλο κεφάλαιο να επανέλθει η ΑΕΛ εκεί που πρέπει…»

Οι δηλώσεις του προπονητή της ΑΕΛ, Αλέξη Γαρπόζη, μετά...

«Νόμισα ότι εν ερωτευμένος με την Ομόνοια…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Έγινε αρκετή κουβέντα για τον προπονητή του Άρη Αλεξέι...

Απίθανο «ξέσπασμα» του Πεπ: «Είναι απαράδεκτο, απλά κλείνουμε το στόμα μας»!

Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να κατάφερε να επικρατήσει της...

Ίσως η τελευταία ευκαιρία… (ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ)

Για τον Άρη τα πράγματα είναι απλά σήμερα κόντρα...

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος…

Δεκαπέντε Δήμοι και έξι Κοινότητες και τριάντα οργανισμοί και επιχειρήσεις βραβεύτηκαν την Παρασκευή, σε εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο, με τα «παγκύπρια βραβεία πράσινες πόλεις και...

Μία 60χρονη στέφθηκε Μις Μπουένος Άιρες-«Εκπροσωπώ νέο παράδειγμα στα καλλιστεία»

Αμφισβήτησε έμπρακτα τα πρότυπα ομορφιάς και τα στερεότυπα και κατάφερε να κερδίσει σε καλλιστεία διαγωνιζόμενες που θα μπορούσαν να είναι κόρες της. Η δικηγόρος και...

Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ

Δεν φαίνεται να βλέπουν με καλό μάτι την αίτηση που καταχώρησε στο Δικαστήριο ο Γενικός Εισαγγελέας για παύση του Γενικού Ελεγκτή τα κόμματα, ενώ...

Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών…

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι τα πιο κάτω πρόσωπα υπέβαλαν υποψηφιότητα για το αξίωμα του Προέδρου του Συμβουλίου Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης, του Δημάρχου...

ΤΕΠΑΚ: Προς μείωση το φαινόμενο σκόνης τις επόμενες ημέρες

Το φαινόμενο της σκόνης που πλήττει τις τελευταίες ημέρες την Κύπρο θα μειωθεί τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με προβλέψεις του ΤΕΠΑΚ. Σύμφωνα με ανακοίνωση από...

Τα… παράξενα του Ευρωψηφοδελτίου: Το κουτάβι-logo και το όνομα στα λατινικά! (ΦΩΤΟΣ)

Τριάμισι εκατομμύρια ψηφοδέλτια αναμένεται να εκδοθούν από το Κυβερνητικό Τυπογραφείο για την πολλαπλή εκλογική διαδικασία της 9ης Ιουνίου 2024 για την ανάδειξη Ευρωβουλευτών, Περιφερειαρχών,...