fbpx

«Το φως νίκησε»: Τι είπε η χαροκαμένη Αντριάνα για την απόφαση για τον Θανάση!


«Δεν είναι δικαίωση, είναι απλά μια ηθική ικανοποίηση. Αυτή η απόφαση είναι ο καρπός των κόπων μου. Δεν είναι δικαίωση, δικαίωση είναι να τιμωρηθούν αυτοί που σκότωσαν το παιδί μου και αυτοί που το συγκάλυπταν τόσα χρόνια.»

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της χαροκαμένης μητέρας Αντριάνας Νικολάου, στην έξοδο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, μετά την απόφαση της θανατικής ανακρίτριας Δώριας Βαροσιώτου ότι ο θάνατος του 26χρονου εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου τον Σεπτέμβριο του 2005 οφείλεται σε στραγγαλισμό. Η κυρία Νικολάου τόνισε ότι «έστω και την υστάτη, το φως νίκησε το σκοτάδι.»

«Υπάρχει το φως, αλλά αυτοί που ζουν στο σκοτάδι, δεν μπορούν να το δουν. Ευχαριστώ τον Θεό που μου έδωσε την δύναμη και την φώτιση και την υπομονή όλα αυτά τα χρόνια να αντέξω αυτό το μαρτύριο, παρά τις τόσες αρρώστιες που πέρασα.»

Η Αντριάνα Νικολάου ευχαρίστησε θερμά την κυρία Βαροσιώτου «για την υπομονή και την αντοχή που επέδειξε στη δύσκολη μάχη που είχαμε με τα επιχειρήματα της Εισαγγελίας.»

«Ως επίσης θέλω να ευχαριστήσω από τη ψυχή μου τους δύο βασικούς μάρτυρες, τον κύριο Μάτσα και την κυρία Καραγιάννη και τις δικηγόρους Αθηνά Δήμα από την Αθήνα και Λιτώ Καριόλου, κάτοικο Χάγης.»

Η χαροκαμένη μητέρα υπογράμμισε ότι «εδώ και δύο δεκαετίες παλεύαμε να δείξουμε την αλήθεια για το παιδί μας που του αμαύρωσαν το όνομα του με το στίγμα της αυτοχειρίας.»

«Όλοι έκαναν το παν για να κουκουλώσουν το άγριο έγκλημα για να γλυτώσουν ποιους; Διακινητές ναρκωτικών και δολοφόνους στο στρατόπεδο που υπηρετούσε. Δεν τον χάσαμε από αρρώστια, ούτε από δυστύχημα, ούτε στο πόλεμο για να πω χαλάλι στην πατρίδα μου. Η προσπάθεια τους όλη, Αστυνομίας και Νομικής Υπηρεσίας ήταν να μετατρέψουν το θύμα σε θύτη και τους θύτες σε θύματα, με σκοπό να γλυτώσουν τους δολοφόνους και να κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσα μας, όπως και έγινε.»

Η κυρία Νικολάου είπε ότι «η σημερινή απόφαση δεν θα μου φέρει το παιδί μου πίσω, αλλά ούτε και τη ζωή μου που μου κατέστρεψαν.»

«Έδωσε όμως ελπίδα στη δικαιοσύνη και για αποκατάσταση του κράτους δικαίου, που τα είχαν δολοφονήσει και αυτά, δυστυχώς.»

«Το έγκλημα ήταν οφθαλμοφανές από την πρώτη στιγμή, στη σκηνή» επισήμανε η Αντριάνα Νικολάου.

«Δεν μπορεί να βρεθεί άνθρωπος κάτω από τριάντα μέτρα ύψος με άθικτο σώμα και να μιλούν για πτώση. Από την πρώτη στιγμή φώναζα ότι μου το σκότωσαν το παιδί μου και το έφεραν εδώ. Αλλά φωνή βοόντως εν τη ερήμω. Ήθελαν να κουκουλώσουν το έγκλημα για να γλυτώσουν κάποιους, όμως τη μάνα δεν μπορεί να την ξεγελάσει κανένας. Εγώ γνώριζα το παιδί μου και κανένας άλλος.»

Ερωτηθείσα εάν θα ζητήσει τις παραιτήσεις των λειτουργών της Νομικής Υπηρεσίας που χειρίστηκαν την υπόθεση του Θανάση, απάντησε ότι ζητά «κάθαρση από τη ρίζα.»

«Όχι μόνο Εισαγγελείς που κρατούν τις υποθέσεις στα χέρια τους.»

Ερωτηθείσα εάν θα προχωρήσει με ταφή των λειψάνων του Θανάση, που φυλάσσονται στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού απάντησε «όχι, έχουν γίνει τόσα θαύματα.»

«Αυτό θα το δω με την Εκκλησία, μετά την απόφαση του δικαστηρίου.»

Η κυρία Αντριάνα έστειλε μήνυμα σε όσους την θεωρούσαν τρελή όλο αυτό τον καιρό.

«Φάνηκε οι πελλοί ποιοι είναι. Φάνηκαν ξεκάθαρα. Εγώ είχα τη λογική και γνώριζα το παιδί μου ποιος είναι.»

Την ίδια ώρα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσει με ιδιωτικές ποινικές αγωγές για τον θάνατο του 26χρονου, αφού συμβουλευτεί τους δικηγόρους της.

Πηγή: Alphanews

Ροή Ειδήσεων

Ποιος ήταν ο πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι – Η επόμενη ημέρα για το Ιράν

Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί το...

Ζελένσκι: Η δυτική βοήθεια προς το Κίεβο είναι πολύ αργή

Οι δυτικοί σύμμαχοι αργούν πολύ να λάβουν αποφάσεις σχετικά...

Μπάιντεν: Εξωφρενικό το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Νετανιάχου

Το αίτημα του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ)...

Δημοφιλή

ΕΠΙΣΗΜΟ: Δεν πάει πουθενά ο Σπυριδάκης!

Η Νέα Σαλαμίνα ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου του...

«Αναγκαστική προσγείωση» για το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν

«Αναγκαστική προσγείωση» πραγματοποίησε την Κυριακή το ελικόπτερο που μετέφερε...

«Υπάρχει φαβορί… και είναι η Ομόνοια» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Κώστας Μαλέκος στο 116ο επεισόδιο της εκπομπής «Balla...

Ο βασικός παίκτης της Τότεναμ που είναι…Άρσεναλ!

Μόνος του και όλοι τους. Ακόμη και με τον...

Τρ. Κύπρου: Κέρδη 133 εκατ. στο 1ο τρίμηνο 2024

Κέρδη 133 εκατ. ευρώ παρουσίασε η Τράπεζα Κύπρου για...

Ποιος ήταν ο πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι – Η επόμενη ημέρα για το Ιράν

Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί το θάνατο του προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν στο χθεσινό δυστύχημα του...

Ζελένσκι: Η δυτική βοήθεια προς το Κίεβο είναι πολύ αργή

Οι δυτικοί σύμμαχοι αργούν πολύ να λάβουν αποφάσεις σχετικά με τη στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία, δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Reuters σε...

Μπάιντεν: Εξωφρενικό το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Νετανιάχου

Το αίτημα του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) για έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος του πρωθυπουργού και του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ –...

Ερντογάν: «Δεν θα λύσουμε όλα τα προβλήματα με δύο συναντήσεις με τον Μητσοτάκη»

Δηλώσεις για την πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αγκυρα, έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Κατά την συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου, ο Τούρκος πρόεδρος...

Τραγωδία στη Λάρνακα: «Έσβησε» στην άσφαλτο 28χρονος μοτοσικλετιστής

Μοτοσικλετιστής ηλικίας 28 ετών έχασε τη ζωή του το απόγευμα όταν η μοτοσικλέτα που οδηγούσε στην επαρχία Λάρνακας, φέρεται να παρασύρθηκε από βαρύ φορτηγό...

Άρχισε η υποβολή Δήλωσης Εισοδήματος 2023

Το Τμήμα Φορολογίας σε ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι έχει αρχίσει η υποβολή της Δήλωσης Εισοδήματος Ατόμου 2023 μέσω του συστήματος TaxisNet. Με βάση Διάταγμα του...