fbpx

Χόρεψαν εις μνήμη του Αλκίνοου Αρτεμίου οι συμμαθητές του.. όπως ταιριάζει!

Με χορούς και τραγούδια τίμησαν την μνήμη του Αλκίνοού Αρτεμίου οι συμματηθές του.

Όπως γράφει ο πατέρας του σε ανάρτηση του στα ΜΚΕ: “Αύριο είναι το θρησκευτικό μνημόσυνο του Αλκίνοου. Σήμερα οι συμμαθητές του στο Δημοτικό Σχολείο Σταυρού, με την καθοδήγηση και τη βοήθεια των δασκάλων και των γονιών τους, κάνουν το δικό τους. Με αγάπη και στοργή. Με χορούς και πανηγύρια… όπως ταιριάζει…”

O Αλκίνοος Αρτεμίου γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 9 Φεβρουαρίου 2012.

Τον Δεκέμβριο του 2017, διαγνώστηκε με σάρκωμα του Ewing, ένα είδος καρκίνου των οστών που εμφανίζεται κυρίως σε άτομα παιδικής ηλικίας.

Για 3 χρόνια ο Αλκίνοος, με τη συμπαράσταση των γονιών του, της αδερφής του, των γιατρών και των νοσηλευτών, των συγγενών και των φίλων του, έδωσε μια γενναία αλλά άνιση μάχη. Παρά τον ακρωτηριασμό που έπρεπε να υποβληθεί στο πόδι, εντούτοις ο όγκος έδινε συνεχείς μεταστάσεις περιορίζοντας όλο και περισσότερο τις πιθανότητες ίασης.

Κι όμως, παρόλες τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, ο Αλκίνοος για 3 χρόνια αναμετρήθηκε στα ίσα με το τέρας, πετυχαίνοντας ενίοτε και μικρές νίκες. Για 3 χρόνια μας δίδαξε τι θα πει δύναμη.

Ο Αλκίνοος δεν παραπονιότανε, δεν γκρίνιαζε, ήθελε μόνο να είναι μέσα σε όλα. Όπως κάθε παιδί: Να παίξει. Να τρέξει. Να τραγουδήσει. Να χορέψει. Να κολυμπήσει. Να αγωνιστεί. Να ντυθεί για να πάει σχολείο που τον έκανε πολύ χαρούμενο.

Ο Αλκίνοος τραγουδούσε ακόμα κι όταν του κοβόταν η ανάσα.

Ο Αλκίνοος χόρευε, κι ας είχε ένα προσθετικό πόδι.

Ο Αλκίνοος παρά τα απανωτά χτυπήματα, κουβαλούσε μόνιμα μια τρέλα. Και μια χαρά. Και ένα ύφος ζωγραφισμένο στο πρόσωπο ανάμεσα στην πονηριά και το χαμόγελο. Ένα ύφος που έχει αποτυπωθεί σε κάθε άνθρωπο που είχε την τύχη να γνωρίσει τον Αλκίνοο λίγο ή πολύ. Και όποιος γνώρισε τον Αλκίνοο τον λάτρεψε. Και τον θαύμασε.

Ο Αλκίνοος έφυγε στις 9 Δεκεμβρίου 2020, μια στροφή πριν τα 9 του χρόνια. Όμως η ιστορία του Αλκίνοου δεν είναι μια ιστορία θλίψης. Είναι μια ιστορία γενναιότητας. Δύναμης. Μια ιστορία γεμάτη χαρούμενες στιγμές, παρά τις λύπες. Αγώνα. Θάρρους. Αγάπης. Τρέλας. Μια ιστορία που θα τη διηγούμαστε.

“Για μένα έφυγε ο δυνατότερος των δυνατών και ο γενναιότερος των γενναίων”, έγραψε ο πατέρας του τη μέρα που έφυγε.

Ο Αλκίνοος από τις 9 Δεκεμβρίου 2020 είναι αγάπη και φως. Κι όσοι έχουμε μείνει πίσω, θα διηγούμαστε και θα γράφουμε την ιστορία του. Και στη μνήμη του θα στηρίζουμε και θα δίνουμε θάρρος σε όλους αυτούς που περνάνε τα ίδια. Γιατί μας έχουν ανάγκη. Στη μνήμη του, συστήνεται και το Ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου, για παιδιά με ογκολογικές και αιματολογικές παθήσεις.

Ο Αλκίνοος στο λίγο χρόνο που έζησε, μας δίδαξε πολλά. Το σπουδαιότερο όμως από όλα είναι ότι ήρθε στη ζωή για να μάθει σε όλους εμάς, πώς να ζούμε.

Ροή Ειδήσεων

«Τους τελευταίους δύο μήνες πληρώσαμε 3-3,5 εκατομμύρια ευρώ μισθούς, φόρους και άλλα…»

Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ Πρόδρομος Πετρίδης στην συνέντευξη του...

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Αυτές θα είναι οι 14 ομάδες στη σεζόν 2025-26!

Μετά και τον υποβιβασμό της Καρμιώτισσας, έχει οριστικοποιηθεί το...

ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡ. 4-1 ΟΜΟΝΟΙΑ 29Μ: Ολοκλήρωσε ένα ποδοσφαιρικό άθλο! (ΦΩΤΟΣ)

Η Ομόνοια Αραδίππου ολοκλήρωσε ένα ποδοσφαιρικό άθλο και θα...

Δημοφιλή

Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας – Η πρόγνωση μέχρι την Πέμπτη

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά...

Πώς με τη… μισή Premier League στην Ευρώπη, επηρεάζεται το Λιγκ Καπ του 2026;

Έξι ομάδες στ’ αστέρια. Ενδεχομένως εννέα σύλλογοι στην Ευρώπη...

«Αυτό πρέπει να κάνει το ΑΠΟΕΛ…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Έγινε αρκετή συζήτηση στο 157ο επεισόδιο της εκπομπής, Balla...

ΒΙΝΤΕΟ: Αποβολή Αϊτόρ μέσω OFR και μετά από δύο λεπτά σκόραρε ο Φαράζ!

Στο 9′ του ντέρμπι στην Αρένα ο Σέρβος διαιτητής,...

Επίδειξη δύναμης από Πούτιν: Drones, Βορειοκορεάτες και πυρηνικά στη μεγάλη παρέλαση στη Μόσχα! (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΣ)

«Τη γενναιότητα» των Ρώσων στρατιωτών που πολεμούν στην Ουκρανία εξήρε σήμερα...

Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι η πένα και εμείς οι συγγραφείς του μέλλοντος.

Του Δημήτρη Σκουρίδη* Οι τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης αποτελούν έναν αναδυόμενο τομέα γνώσης, επιχειρηματικότητας και καθημερινής πραγματικότητας, με τη δυνατότητα να βελτιώσουν ριζικά τη ζωή μας. Η...

Οδική Ασφάλεια και νέοι κανόνες Ευρωπαϊκής Ένωσης

Του Δρα Αντώνη Στ. Στυλιανού* Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε πρόσφατα σε πρότασή της για συνολική αναθεώρηση και επικαιροποίηση των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την...

25η Μαρτίου και 1η Απριλίου – Η Φλόγα του Αγώνα και το Χρέος μας

Του Μιχάλη Χατζηπαντέλα - Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ - ΕΛΚ Οι Εθνικές επέτειοι της 25ης Μαρτίου και της 1ης Απριλίου αποτελούν δύο λαμπρές στιγμές στην ιστορία του...

Δημόσιες Συμβάσεις: Διαχείριση Έργων

Του Δρα Αντώνη Στ. Στυλιανού* Ο τομέας των Δημοσίων Συμβάσεων αποτελεί ένα από τους πλέον σημαντικούς τομείς του Δημοσίου Δικαίου και διέπεται από αριθμό νομοθετημάτων,...

«Άλμα προόδου για τους πλέον θανατηφόρους καρκίνους του παιδιού»

Ο όγκος του εγκεφάλου που ονομάζεται διάχυτο ενδογενές διηθητικό γλοίωμα του εγκεφαλικού στελέχους (DIPG) είναι ένας εξαιρετικά επιθετικός και θανατηφόρος καρκίνος. Τα ποσοστά ίασης...

Το Αμερικανικό THAAD και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή εκτραχύνεται έτι περισσότερο, ένα χρόνο μετά τις επιθέσεις της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου 2021 και τρεις εβδομάδας μετά την...