fbpx

Ομάδα εμπειρογνομώνων από το εξωτερικό για τα Cyprus Confidential

Ειδική ομάδα από το εξωτερικό έρχεται στην Κύπρο για να ενισχύσει τις κυπριακές Αρχές στις έρευνές τους αναφορικά με θέματα που είδαν το φως της δημοσιότητας πρόσφατα, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο πλαίσιο του Μεσογειακού Συμποσίου για το ρόλο των γυναικών στον τομέα της οικονομίας που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του στην ομιλία του κατά το Συμπόσιο, ότι εντός του 2024 η συμμετοχή των γυναικών στην Κυβέρνηση θα είναι της τάξης του 50% και ερωτηθείς άν κατά αυτό τον τρόπο προαναγγέλλει ανασχηματισμό είπε: «Eίμαστε περήφανοι που 44% των διορισμών που έγιναν με την ανάληψη των καθηκόντων είναι γυναίκες.

Να θυμίσω ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας είχα μιλήσει για 50-50 και αυτός ο στόχος, αυτό που ανακοινώσαμε, θα υλοποιηθεί.

Το ποσοστό στην Κύπρο είναι ένα από τα υψηλότερα όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά γενικότερα στον κόσμο και είναι κάτι που θα ενισχύσουμε. Στην ομιλία μου ανέφερα ότι εντός του 2024 θα αυξηθεί αυτό το ποσοστό».

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα βρετανικών ΜΜΕ ότι από τις Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο μεταφέρονται όπλα στο Ισραήλ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Δεν υπάρχει τέτοιου είδους πληροφόρηση. Η χώρα μας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ορμητήριο για πολεμικές επιχειρήσεις.

Η χώρα μας, μέσα από τις ενέργειές της δείχνει και τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα των προσεγγίσεων μας. Αυτή η προσπάθεια που κάνουμε για τον ανθρωπιστικό διάδρομο, αλλά και η μεγάλη προσπάθεια για την εκκένωση πληθυσμού από την περιοχή, αξιοποιήθηκε και από τους Βρετανούς και τους Αμερικανούς. Eχουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία».

Ερωτηθείς αν υπάρχει κάτι νεότερο σε σχέση με τη δημιουργία του θαλάσσιου διαδρόμου για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε: «Προχωρούμε, προχωρούν οι όλες διαδικασίες, ειδικότερα σε εθνικό επίπεδο. Θα έχω κι εγώ επαφές τις επόμενες των ημερών. Θα μεταβώ σε χώρες της περιοχής, είμαστε σε επαφή με τα Ηνωμένα Εθνη (ΗΕ), είμαστε σε επαφή με την Ευρωπαική Ενωση (ΕΕ) και ευελπιστούμε ότι σύντομα αυτός ο σχεδιασμός, που στην ουσία είναι ο μοναδικός σχεδιασμός που συζητείται αυτή τη στιγμή από τη διεθνή κοινότητα, θα υλοποιηθεί στην πράξη».

Σε σχέση με τα δημοσιεύματα για την Κύπρο που είδαν το φως της δημοσιότητας πρόσφατα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Tην επομένη των όσων είδαμε είχα συνάντηση σε πολιτικό επίπεδο. Έχω ζητήσει την κάθοδο στην Κύπρο ομάδας ειδικών από τρίτη χώρα, οι οποίοι έχουν εμπειρίες σε σχέση με τέτοιου είδους θέματα και χθες βράδυ είχαμε θετική ανταπόκριση. Aρα ομάδα έρχεται στην Κύπρο για να ενισχύσει τις κυπριακές Αρχές, όλους αυτούς που ξεκίνησαν ήδη τις έρευνες, ακριβώς στο πλαίσιο της μηδενικής ανοχής σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Θα διερευνηθούν όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και η φήμη και η αξιοπιστία της χώρας μας, που είναι καθοριστικής σημασίας στο στόχο μας για να προσελκύσουμε επενδύσεις και να έχουμε μια ισχυρή και ανθεκτική οικονομία που θα μας επιτρέπει να έχουμε κοινωνική πολιτική και την πολιτική που θέλουμε στους τομείς της παιδείας και της υγείας, είναι υψίστης προτεραιότητας για μας. Θα πρέπει να διασφαλίσουμε το όνομα, την αξιοπιστία και τη φήμη της χώρας μας. Και χαίρομαι που στο αίτημά μου υπάρχει θετική ανταπόκριση και έρχεται στη χώρα μας ειδική ομάδα που θα ενισχύσει τις κυπριακές Αρχές».

Ερωτηθείς για το θέμα των σοβαρών παρεμβάσεων στον Ακάμα και τι προτίθεται να κάνει η Κυβέρνηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Eχω ήδη καλέσει από χθες τον Υπουργό Γεωργίας και τον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος για να παγώσουν οι όποιες εργασίες, -προσωπικά έχω ενοχληθεί και ο ίδιος βλέποντας τις φωτογραφίες- έτσι ώστε να δούμε αν όλα αυτά που γίνονται συμβαδίζουν με τα όσα είχαν αποφασιστεί. Και ήταν γι’ αυτό τον λόγο που χθες είχα τη συνάντηση και οι οδηγίες ήταν ξεκάθαρες».

Ροή Ειδήσεων

Βίτορ Μιρ… όπως Ζέφτε Βιτάλ!

Μπορεί μετά από το θέμα με την Ρέινζτερς τον...

Ώρα μεταγραφών και πιθανόν… αναπροσαρμογών!

Αφού έκλεισε το κεφάλαιο «προπονητής», με τον Γιάννη Οκκά...

Μετρώντας αντίστροφα για την επιστροφή και την ενίσχυση…

Προς το τέλος τους φτάνουν οι διακοπές των ποδοσφαιριστών...

Φαρμακάς: «Κάηκαν τα ζώα μου – Τους φώναζα και αυτοί τίποτε»

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για κατάσβεση της φωτιάς στον Φαρμακά. Στην...

Δημοφιλή

Πότε θα ανακοινωθούν τα επίσημα αποτελέσματα..

Στις ώρες που θα ανακοινωθούν τα επίσημα αποτελέσματα για...

Δείτε το νέο απόκτημα του ΑΠΟΕΛ σε δράση! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Βίτορ Μέερ αποτελεί την τέταρτη προσθήκη στο ρόστερ...

Νεότερη πληροφορία-ενημέρωση για τον Ελ Αραμπί…

Στο τελικό στάδιο αξιολόγησης της πρότασης του ΑΠΟΕΛ βρίσκεται...

Η μέρα του Μοχάμεντ Μπεν…

Έχει γενέθλια ο ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ Μοχάμεντ Μπεν και...

Μία ψηφοφόρος ετών 101!

Μία ψηφοφόρος 101 ετών άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα...

Τα παραδοσιακά κόμματα και η ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ Από εκλογική αναμέτρηση σε εκλογική αναμέτρηση όλο και κάτι αλλάζει και όλο και κάτι πάει τραγικά λάθος… Τι είναι αυτό, λοιπόν, που άλλαξε...

Δια πυρός και σιδήρου οι ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ Πραγματική κόλαση πρέπει να είναι για αρκετούς κομματάρχες οι λίγες που απέμειναν μέρες πριν τις ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ αφού πολλά θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα της...

Όταν ο βίος γίνεται αβίωτος

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ Τραγικά είναι για ακόμα μια φορά τα στοιχεία αναφορικά με την οικονομική κατάσταση των Κυπρίων πολιτών και ειδικότερα των παιδιών… Βλέπετε στην χώρα μας,...

Το κωμικοτραγικό πολιτικό τέλος του Σιζόπουλου

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ Οι εκλογές έρχονται και πάνε. Τα εκλογικά αποτελέσματα θα αναλυθούν, θα δημοσιοποιηθούν και οι ηττημένοι ΙΣΩΣ και να πάρουν τα πράγματα τους και...

Η Ευρωβουλή ΔΕΝ είναι εκπομπή στο YOUTUBE ούτε φιλμάκι στο TIK-TOK

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ Βρισκόμαστε προ των πυλών των επερχόμενων Ευρωεκλογών, ο χρόνος της προεκλογικής περιόδου φτάνει στο τέλος του και οι Κύπριοι πολίτες καλούνται να δώσουν την...

Από ναυάγιο σε ναυάγιο…

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ Δεν είναι ευρωπαϊκό κράτος αυτό. Το γράψαμε και θα το ξαναγράψουμε όσες φορές χρειάζεται προκειμένου να γίνει αντιληπτό από όλους όσους ψηφίζουν όλους...