fbpx

Έρευνα: «Το όνομα μου είναι αλκοόλ»

«Το όνομα μου είναι αλκοόλ» είναι ο τίτλος της έρευνας σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ που πραγματοποιούν ο Σύνδεσμος Ασθενών Ήπατος και Φίλων Κύπρου «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» και η Οργάνωση Φίλων και Συγγενών Εξαρτημένων Ατόμων (ΟΦΣΕΑ) συνεχίζοντας  την ενημέρωση των πολιτών για τις επιπτώσεις και καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν στην έρευνα, τα δεδομένα της οποίας θα χρησιμοποιηθούν για την ανάδειξη των αναγκών και την καταγραφή των επιπέδων χρήσης αλκοόλ στην Κύπρο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η έρευνα θα συμβάλει στην απόκτηση ενδελεχούς κατανόησης σχετικά με το θέμα, στον εντοπισμό τρόπων και ενεργειών και στη διαμόρφωση συστάσεων που μπορούν να υιοθετηθούν για τη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας.

Η συμμετοχή των ατόμων ηλικίας 18-40 ετών, κρίνεται εξαιρετικά σημαντική και καλούνται οι πολίτες όπως συμβάλουν στη συγκεκριμένη προσπάθεια, απαντώντας σε 10 απλές ερωτήσεις.

Ήξερες ότι…
Η κατανάλωση αλκοόλ αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την υγεία και τη ζωή. Σύμφωνα με το CDC (Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών) η  κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό.
Ένας από τους κυριότερους κινδύνους συνδέεται με την υγεία του ήπατος.
  • Η μακροχρόνια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε κίρρωση του ήπατος, αυξάνοντας παράλληλα τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του ήπατος.
  • Επιπλέον, η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο DNA των ηπατικών κυττάρων, συμβάλλοντας στην αύξηση του κινδύνου καρκίνου του ήπατος.
  • 7 στις 100 περιπτώσεις καρκίνου του ήπατος (7%) στο Ηνωμένο Βασίλειο προκαλούνται από την κατανάλωση αλκοόλ (Ερευνητές Καρκίνου, ΗΒ).
  • Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο αναπτύξεως διαφόρων άλλων παθήσεων, όπως καρδιαγγειακές παθήσεις, προβλήματα του νευρικού συστήματος και εξαρτητικές συμπεριφορές.
Δεν συνίσταται να πίνεις αλκοόλ ειδικότερα αν:
  • Είσαι κάτω των 21 ετών.
  • Είσαι έγκυος ή προγραμματίζεις να μείνεις.
  • Κατά τη διάρκεια της οδήγησης, σχεδιάζεις να οδηγήσεις ή θα συμμετέχεις σε άλλες δραστηριότητες που απαιτούν δεξιότητες συντονισμού και εγρήγορσης.
  • Εάν λαμβάνεις ορισμένα συνταγογραφούμενα ή μη (over-the-counter) φάρμακα που αλληλοεπιδρούν με το αλκοόλ (*είναι πάρα πολλά).
  • Αντιμετωπίζεις ιατρικά προβλήματα/παθήσεις.
  • Αναρρώνεις από τον αλκοολισμό ή δυσκολεύεσαι να ελέγξεις την ποσότητα που καταναλώνεις.
Τηρώντας τις Διατροφικές Οδηγίες, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο βλάβης στον εαυτό σας ή σε άλλους.
Ο Σύνδεσμος Ασθενών Ήπατος και Φίλων Κύπρου ‘ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ’, η Οργάνωση Φίλων και Συγγενών Εξαρτημένων Ατόμων (ΟΦΣΕΑ) και η Επιστημονική τους Επιτροπή ετοίμασαν μια μικρή έρευνα με 10 απλές ερωτήσεις.
Σκοπός Έρευνας:
Τα δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για την ανάδειξη των αναγκών και την καταγραφή των επιπέδων χρήσης αλκοόλ στην Κύπρο. Η έρευνα θα συμβάλει στην απόκτηση ενδελεχέστερης κατανόησης σχετικά με το θέμα, στον εντοπισμό τρόπων και ενεργειών και στη διαμόρφωση συστάσεων που μπορούν να υιοθετηθούν για τη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας.
Σας παρακαλούμε να απαντήσετε σε όλες τις ερωτήσεις με όση περισσότερη ακρίβεια γίνεται. Ορισμένες ερωτήσεις μπορεί να απαιτούν περισσότερες από μία απαντήσεις.
Η συμμετοχή σας είναι εξαιρετικά σημαντική για μας.
Διαχείριση Δεδομένων:
  • Η συμμετοχή σας στην έρευνα είναι καθαρά εθελοντική.
  • Καμιά πληροφορία σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα δε θα κοινοποιηθεί, αλλά ούτε θα χρησιμοποιηθεί ατομικά παρά μόνο στο πλαίσιο βάσης δεδομένων

Ροή Ειδήσεων

Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα – Στους 29 βαθμούς αύριο η θερμοκρασία

Αύριο η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 29 βαθμούς στο...

«Θέλουμε το ΚΥΠΕΛΛΟ το αξίζουν όλοι στην Ομόνοια» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ, μίλησε στην κάμερα...

Δεν αρκούν οι διαβεβαιώσεις του Σα Πίντο…

Θα πάει με δύο αποτελέσματα στο σούπερ ντέρμπι με...

Η ομάδα τους έπαιζε στην ΑΡΕΝΑ, αυτοί έστησαν ΠΑΡΤΙ στο «ΠΑΠ»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τί και εάν η ομάδα τους αγωνιζόταν στην Αρένα;...

Δημοφιλή

Κυβέρνηση: Ο ΠτΔ δεν θα ενεργοποιήσει διαδικασίες παύσης του Γενικού Ελεγκτή

Αμιγώς νομικό και όχι πολιτικό χαρακτήρισε το ζήτημα του...

Έτσι πάνε στο «αιώνιο» οι Ομονοιάτες!

Ανακοίνωση από την Ομόνοια για τα εισιτήρια του αγώνα...

Το πάθημα του διπλανού, μάθημα για σένα…

Πάλι καλά που στην ΑΕΚ δεν σκέφτονται όπως η...

Αταμάν: «Θα παίξουμε επιθετικά, μαζί με τον κόσμο μας θα νικήσουμε»!

Ο Εργκίν Αταμάν στάθηκε σε όσα θα πρέπει να...

ΥΠΕΞ στο ΣΕΥ: Εξαιρετικά ανήσυχη για κατάσταση στη Γάζα η Κύπρος

Η Κύπρος παραμένει εξαιρετικά ανήσυχη για την κατάσταση στη...

Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα – Στους 29 βαθμούς αύριο η θερμοκρασία

Αύριο η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 25 στα υπόλοιπα...

Προηγήθηκε τηλέφωνο της Αστυνομίας στο «Δημητρούι»-Περίμεναν από πριν οι δράστες, πολίτες ενημέρωσαν τις Αρχές… (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα και στα φιλικά του πρόσωπα με τα οποία συνομιλούσε το πρωί της 23ης Απριλίου, ψάχνει απαντήσεις η Αστυνομία σε σχέση με...

«Δεν υπάρχει επίσημη πρόταση προς τ/κ για τριμερή ή πενταμερή»-Διαψεύδει το «υπεξ» για κυρίαρχη ισότητα

Ο ΓΓ του ΟΗΕ δεν έχει μεταφέρει επίσημη πρόταση για τριμερή ή πενταμερή συνάντηση στην τ/κ πλευρά, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το «υπεξ» υποστηρίζοντας...

Αντιπροσωπεία της Χαμάς πάει Κάιρο – Συνομιλίες για εκεχειρία στη Γάζα

Αντιπροσωπεία της Χαμάς θα επισκεφθεί αύριο Δευτέρα το Κάιρο για συνομιλίες με στόχο την εξασφάλιση εκεχειρίας, όπως δήλωσε σήμερα στο Reuters αξιωματούχος της Χαμάς...

Υπό κράτηση οι έξι για το Δημητρούι, ελεύθεροι οι τρεις λόγω «απογυμνωμένης μαρτυρίας»

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκε ο δέκατος συλληφθείς για την απόπειρα φόνου εναντίον του Δημήτρη Ανδρονίκου, γνωστού ως «Δημητρούι», καθώς και οι εννέα...

Αστυνομία για απόπειρα: Αρχηγία φατρίας Λευκωσίας, Σύροι, €20.000 και απειλές εξόντωσης μεταξύ 45χρονου και 34χρονου!

Πλέον είναι ξεκάθαρο τι παρουσιάζεται να πιστεύει η Αστυνομία για την απόπειρα φόνου σε βάρος του 34χρονου Δημήτρη Ανδρονίκου («Δημητρούι») που σημειώθηκε στις 23 Απριλίου στην...