fbpx

Νετανιάχου: Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να αμυνθούμε…


«Θα προχωρήσουμε στις δικές μας αποφάσεις» ξεκαθαρίζει ο Βενιαμίν Νετανιάχου τη στιγμή που η Δύση απευθύνει διαδοχικές εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση μετά τις επιθέσεις από το Ιράν.

Ειδικότερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αφού ευχαρίστησε τους υπουργούς Εξωτερικών Βρετανίας και Γερμανίας για τη συνεισφορά τους, είπε ότι η χώρα του θα προβεί στις δικές της αποφάσεις όσον αφορά στην ασφάλεια.

«Οι σύμμαχοί μας προχωρούν σε διάφορες προτάσεις και συμβουλές, το εκτιμώ, αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας» συμπλήρωσε.

Ο Ισραηλινός πρόεδρος συναντήθηκε με τους ΥΠΕΞ της Βρετανίας και της Γερμανίας

Ο αρχηγός του ισραηλινού κράτους κάλεσε νωρίτερα «όλο τον κόσμο» να αντικρούσει την απειλή που θέτει το «καθεστώς» της Τεχεράνης, στη διάρκεια συνάντησεων με τον Βρετανό και τη Γερμανίδα υπουργούς Εξωτερικών που είχε σήμερα στην Ιερουσαλήμ.

«Όλος ο κόσμος πρέπει να εργαστεί επιτακτικά και αποφασιστικά εναντίον της απειλής που θέτει το ιρανικό καθεστώς, το οποίο επιδιώκει να υπονομεύσει τη σταθερότητα όλης της περιοχής», ανέφερε ο Ισαάκ Χέρτσογκ στο X.

Ο ίδιος είπε πως είχε μια πολύ «ζεστή συζήτηση» με τον Ντέιβιντ Κάμερον, αλλά και με την Αναλένα Μπέρμποκ, τους πρώτους υπουργούς Εξωτερικών που επισκέπτονται το Ισραήλ μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

 

Η επίσκεψη του Ντέιβιντ Κάμερον πραγματοποιείται την επομένη της έκκλησης για «ψυχραιμία» που απηύθυνε στο Ισραήλ ο Βρετανος πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, ο οποίος υπογράμμισε πως μια κλιμάκωση δεν θα ήταν «προς όφελος κανενός».

Η Αναλένα Μπέρμποκ τάχθηκε από την πλευρά της χθες, Τρίτη, υπέρ νέων κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones).

Διαβεβαιώνοντας το Ισραήλ για την «πλήρη αλληλεγγύη της Γερμανίας» είπε επίσης πως ήθελε να συζητήσει με τους ηγέτες του τρόπους «να αποφευχθεί μια νέα κλιμάκωση».

Μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους στο Ισραήλ, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε πως είναι σαφές ότι το Ισραήλ έλαβε την απόφαση να απαντήσει στην επίθεση του Ιράν με drones και πυραύλους και εξέφρασε την ελπίδα πως αυτή θα διενεργηθεί με τρόπο που θα ελαχιστοποιήσει την κλιμάκωση.

«Είναι σαφές πως οι Ισραηλινοί λαμβάνουν απόφαση να δράσουν», δήλωσε ο Κάμερον. «Ελπίζουμε να το κάνουν με τρόπο που θα κάνει το λιγότερο δυνατό για να κλιμακωθεί αυτό».

Η Βρετανία θέλει να δει συντονισμένες κυρώσεις εναντίον του Ιράν, πρόσθεσε.

«Πρέπει να δοθεί ένα σαφές αδιαμφισβήτητο μήνυμα από την G7» (την Ομάδα των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών), είπε.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Ροή Ειδήσεων

Το εμπάργκο (ίσως) είναι πιο επώδυνο από την αφαίρεση βαθμών…

Η ατάκα του εκπροσώπου τύπου ότι τα χρήματα για...

Αντιδρά ο Γιαννακόπουλος για τους οπαδούς της Μακάμπι: «Ελπίζω η Ευρωλίγκα να κάνει ό,τι πρέπει»-Πέταξε για Βελιγράδι…

Την έντονη αντίδραση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου προκάλεσε η απόφαση να επιτραπεί...

«Κλάδο ελαίας» από ΠτΔ σε ΑΚΕΛ – «Καταδικάζουμε το προδοτικό πραξικόπημα»

Θα αξιοποιήσουμε τις μαύρες στιγμές  από την επέτειο της...

Πέθανε 24χρονη Κύπρια αστυνομικός στη Βρετανία: «Αγαπήθηκε από όλους…»

Θλίψη σκόρπισε ο θάνατος της 24χρονης Κύπριας, Έλλης Στυλιανού,...

Δημοφιλή

«Οι πρώτες 1911 εισφορές, τα λόγια είναι περιττά»!

Με ανακοίνωσή τους οι οργανωμένοι οπαδοί της Ανόρθωσης ενημερώνουν...

To ΑΠΟΕΛ για την ισοφάριση, η ΑΕΚ για να γίνει… σούπερ φαβορί!

Στο Λευκόθεο μεταφέρεται η ημιτελική σειρά της Basket League...

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ: «Ο πρώτος στόχος επιτεύχθηκε, πάμε για τον επόμενο»!

Με ανάρτησή του, ο προπονητής της Ομόνοιας Γιάννης Αναστασίου...

ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΓΣΠ ΟΙ ΑΠΟΕΛΙΣΤΕΣ: Άγγιξε τις 15 χιλιάδες η προπώληση!

Ασταμάτητη η προπώληση από τους φίλους του ΑΠΟΕΛ. Σημειώθηκε...

«Αυτό κατάλαβε ο Σπιλέφσκι όταν έπαιξε με ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτό είπε ο Μιχάλης Παπαγεωργίου στο 114ο επεισόδιο της...

«Κλάδο ελαίας» από ΠτΔ σε ΑΚΕΛ – «Καταδικάζουμε το προδοτικό πραξικόπημα»

Θα αξιοποιήσουμε τις μαύρες στιγμές  από την επέτειο της εισβολής  για να κοιτάξουμε στο μέλλον δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος απαντώντας εκ...

Πέθανε 24χρονη Κύπρια αστυνομικός στη Βρετανία: «Αγαπήθηκε από όλους…»

Θλίψη σκόρπισε ο θάνατος της 24χρονης Κύπριας, Έλλης Στυλιανού, τον Μάρτιο του 2024. Σύμφωνα με την Παροικιακή, η 24χρονη υπηρετούσε ως ντετέκτιβ στη Μητροπολιτική Αστυνομία...

Προσπάθησε να αποτρέψει την αίτηση για παύση Ελεγκτή ο Πρόεδρος-«Ναι, έκανα κινήσεις»

Απάντηση στην κριτική που δέχεται από την αντιπολίτευση, για ποντιοπιλατική στάση, στην κρίση θεσμών και την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα, να προσφύγει στο Ανώτατο...

Δημήτρης Κόκοτας: Άνοιξε τα μάτια του ο τραγουδιστής – Ευχάριστα νέα για την πορεία της υγείας του

Ένας μήνας συμπληρώθηκε από την ημέρα που ο Δημήτρης Κόκοτας υπέστη καρδιακή ανακοπή το απόγευμα της Πέμπτης 28 Μαρτίου, κατά την διάρκεια των προβών του με...

Ισχυρά τα ταμειακά αποθέματα της Κυπριακής Δημοκρατίας!

Τα ισχυρά ταμειακά αποθέματα της Κυπριακής Δημοκρατίας αναμένεται να υποστηρίξουν την Kυβέρνηση στην αντιμετώπιση της αβεβαιότητας που παρατηρείται στην παγκόσμια οικονομία, τονίζει το Γραφείο...

11 και όχι 8 χιλιάδες ευρώ για κάθε 100.000 απώλεια από το κούρεμα, προτείνει ο Αβέρωφ

«Τα μεγαλύτερα θύματα της οικονομικής κρίσης του 2013, αποτελούν οι δικαιούχοι του Ταμείου Αλληλεγγύης και μια δίκαιη Πολιτεία τούς οφείλει μερική, έστω, αποκατάσταση της...