fbpx

Σάλος με υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο που καταδικάστηκε για βιασμό-Τον απέσυρε μετά τις αποκαλύψεις η ΕΔΕΚ

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες, γύρω από υποψήφιο που κατεβαίνει δημοτικός σύμβουλος της ΕΔΕΚ, ο οποίος έχει καταδικαστεί και εκτίσει ποινή φυλάκισης για βιασμό και διαφθορά ανήλικου κοριτσιού.

Πρόκειται για άκρως σοβαρή καταγγελία, η οποία επιβεβαιώνεται από διάφορες κατευθύνσεις, γεγονός που εγείρει τεράστια ερωτήματα γύρω από την ΕΔΕΚ και τον τρόπο που επιλέχθηκαν οι υποψήφιοι για τις επικείμενες εκλογές, αφού θεωρείται τουλάχιστον οξύμωρο να προτάσσεται στον κόσμο άτομο με καταδίκη για βιασμό ανήλικης, ενώ το αδίκημα εκτός από ποινικό είναι και ηθικό, ενώ στην δικαστική απόφαση κατά του υποψηφίου γίνεται λόγος για συμπεριφορά που «προκαλεί και την αηδία κάθε νοήμονα ανθρώπου».

Στην εν λόγω καταγγελία προέβη το Κίνημα Ενεργώ, ενώ ο REPORTER επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς από άλλες πηγές και επικοινώνησε με την ΕΔΕΚ, ώστε να τοποθετηθεί. Πηγές της ΕΔΕΚ μας ανέφεραν ότι δεν ήταν εις γνώσιν του κόμματος αυτή η κατάσταση και προχωρούν σε περαιτέρω διερεύνηση του θέματος.

Σύμφωνα με τα όσα καταγράφονται στην απόφαση του Ανωτάτου, ο εν λόγω υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, καταδικάστηκε για βιασμό, διαφθορά νεαρής γυναίκας ηλικίας 13 – 17 ετών και άσεμνη επίθεση. Τα εγκλήματα διαπράχθησαν από τον σύζυγο της μητέρας της παραπονουμένης.

Η παραπονούμενη θεωρούσε τον εφεσείοντα ως το φυσιολογικό της πατέρα και μέσα σ’ αυτό το πλέγμα της σχέσης, όταν η παραπονούμενη ήταν ηλικίας 7 με 8 χρονών, ο καταδικασθέντας άρχισε να την παρενοχλεί σεξουαλικά, ενώ στη συνέχεια το θέμα υπέστη και σεξουαλική κακοποίηση.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή δέκα ετών, ωστόσο ο δικηγόρος του, Ρ. Ερωτοκρίτου, προσέφυγε στο Ανώτατο για μείωση της ποινή του, επιχειρηματολογώντας πως αυτή είναι έκδηλα υπερβολή, η οποία έπεσε στα πέντε χρόνια.

Η παραπονούμενη, καθώς υποστηρίχτηκε στο Δικαστήριο, είχε εγκλωβιστεί σ’ αυτή τη συνήθεια από την οποία δεν μπορούσε να ξεφύγει. Κατάγγειλε, δε, την υπόθεση τρεις εβδομάδες μετά την τελευταία φορά που ο εφεσείων είχε σεξουαλική επαφή μαζί της.

Καταληκτικά, το Ανώτατο ανέφερε πως «συμφωνούμε με την απόφαση του Κακουργιοδικείου, στην οποία κακίζεται με την πιο σκληρή γλώσσα και σαφή ρητό τρόπο η συμπεριφορά του εφεσείοντος, η οποία εκτός από το ότι είναι έντονα αντικοινωνική, προκαλεί και την αηδία κάθε νοήμονα ανθρώπου».

Απέσυρε την υποψηφιότητα η ΕΔΕΚ

Σημειώνεται πως μετά τις αποκαλύψεις, η ΕΔΕΚ απέσυρε την υποψηφιότητα του εν λόγω προσώπου και σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως οι νόμοι δεν επιτρέπουν εκ των προτέρων έρευνα για τα ποινικά μητρώα των υποψηφίων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «με οδηγίες του Πρόεδρου του κόμματος, Μαρίνου Σιζόπουλου αφαιρέθηκε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος από ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ, αμέσως μετά που πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα περί παλαιότερης καταδίκης του εν λόγω υποψηφίου, για ποινικό αδίκημα και μετά που αρμόδια όργανα της ΕΔΕΚ διερεύνησαν το δημοσίευμα».

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως «δυστυχώς, οι νόμοι δεν παρέχουν την ευχέρεια στα κόμματα, σε περιπτώσεις εκλογών, να διερευνούν εκ των προτέρων το ποινικό μητρώο υποψηφίων».

Η ΕΔΕΚ, καταλήγει η ανακοίνωση, «με ρητές οδηγίες του Προέδρου του κόμματος, ενήργησε τάχιστα και αποφασίστηκε η αφαίρεση του υποψήφιου από το ψηφοδέλτιο».

reporter.com.cy

Ροή Ειδήσεων

Άναψαν «πράσινο» όλα τα αρμόδια Υπουργεία για αλλαγές στο θεσμό των ΣΥΟΠ!

Αναθεώρηση των όρων εργοδότησης, ανέλιξης και μισθολογικής αναβάθμισης του...

Χαμός στο Βελιγράδι από τους οπαδούς της Μακάμπι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η άδεια που έδωσε η Σερβική Αστυνομία στους φίλους...

Πρωτομαγιά με καταιγίδες, χαλάζι και σκόνη προβλέπει η Μετεωρολογική!

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα...

LIVE: Μακάμπι-Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός εκστρατεύει στο Βελιγράδι για το Game 3...

Δημοφιλή

Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή επιδομάτων

Η Ολομέλεια ενέκρινε το απόγευμα της Πέμπτης τροποποίηση του...

Οι παλινωδίες για τον τελικό και η…μπλόφα!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta...

Ο Χαλιμπάρτον υπέγραψε το 2-1 της Ιντιάνα σε μυθικό ματς απέναντι στον ασύλληπτο Μίντλετον (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα ασύλληπτο παιχνίδι έλαβε χώρα στην Ιντιανάπολις, με τους...

Πέθανε 24χρονη Κύπρια αστυνομικός στη Βρετανία: «Αγαπήθηκε από όλους…»

Θλίψη σκόρπισε ο θάνατος της 24χρονης Κύπριας, Έλλης Στυλιανού,...

Άναψαν «πράσινο» όλα τα αρμόδια Υπουργεία για αλλαγές στο θεσμό των ΣΥΟΠ!

Αναθεώρηση των όρων εργοδότησης, ανέλιξης και μισθολογικής αναβάθμισης του θεσμού των Συμβασιούχων Οπλιτών (ΣΥΟΠ) εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο...

Πρωτομαγιά με καταιγίδες, χαλάζι και σκόνη προβλέπει η Μετεωρολογική!

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη μέχρι και την Πέμπτη, που κατά διαστήματα θα είναι αυξημένη. Το βράδυ ο καιρός...

Συνολικά 7.280 υποψήφιοι για 3.227 θέσεις στις διπλές εκλογές Ιουνίου!

Ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις επικείμενες Εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024. Συνολικά, 7.280 υποψήφιοι διεκδικούν 3.227 θέσεις για τα αξιώματα των μελών...

Παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη: Δεν θα παίξουν άμυνα οι δικηγόροι του – Θα περάσουν στην αντεπίθεση

Ζητήματα που σκοπίμως ή μη δεν ήγειρε στην αίτησή του ο Γενικός Εισαγγελέας θα θέσει στην ένστασή του ο Γενικός Ελεγκτής, προκειμένου να καταδείξει ότι δεν...

«Κλάδο ελαίας» από ΠτΔ σε ΑΚΕΛ – «Καταδικάζουμε το προδοτικό πραξικόπημα»

Θα αξιοποιήσουμε τις μαύρες στιγμές  από την επέτειο της εισβολής  για να κοιτάξουμε στο μέλλον δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος απαντώντας εκ...

Πέθανε 24χρονη Κύπρια αστυνομικός στη Βρετανία: «Αγαπήθηκε από όλους…»

Θλίψη σκόρπισε ο θάνατος της 24χρονης Κύπριας, Έλλης Στυλιανού, τον Μάρτιο του 2024. Σύμφωνα με την Παροικιακή, η 24χρονη υπηρετούσε ως ντετέκτιβ στη Μητροπολιτική Αστυνομία...