fbpx

Ναυάγιο στις συζητήσεις για την ATA-Προχωρούν σε παναπεργία…

Σε ναυάγιο οδηγήθηκαν οι συζητήσεις για την ΑΤΑ με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων να δηλώνουν ότι η όλη προσπάθεια έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

Πρόσθεσαν πως το συνδικαλιστικό κίνημα αποφάσισε να προχωρήσει σε πανεργατική κινητοποίηση, στις 26 Ιανουαρίου, με στόχο να προστατευθεί ο θεσμός της ΑΤΑ και να υιοθετηθεί νέα συμφωνία.

Εξέφρασαν, παράλληλα, την απογοήτευση των εργαζομένων, διότι, όπως είπαν, η διαδικασία για την αποκαταστάση της ΑΤΑ, που ξεκίνησε πριν από αρκετό διάστημα, στέφθηκε με αποτυχία.

Εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων κατηγόρησαν, μάλιστα, την εργοδοτική πλευρά για προσπάθεια διαιώνισης της συζήτησης για την ΑΤΑ και για μη ομαλή κατάληξη της διαδικασίας.

Την κατηγόρησε, επίσης, ότι έχει επισέλθει στην προώθηση νεοφανών στοιχείων στη συζήτηση, ξεφεύγοντας από το πλαίσιο της διαβούλευσης και της διαπραγμάτευσης για τη φιλοσοφία της ΑΤΑ.

Ταυτόχρονα έστειλαν το μήνυμα προς την εργοδοτική πλευρά και την κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να απεμπολήσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Εκκληση προς τις συνδικαλιστικές και εργοδοτικές οργανώσεις να αρθούν, όπως είπε, στο ύψος των περιστάσεων και να διαφυλάξουν την εργασιακή ειρήνη απηύθυνε, μετά το τέλος της συνάντησης, ο υπουργός Εργασίας, Κυριάκος Κούσιος.

Μια εργατική αναταραχή, είπε, θα ήταν ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί με τις δεδομένες οικονομικές συνθήκες.

Ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι οι οικονομικές εξελίξεις του 2023 είναι ακόμα αχαρτογράφητες, για αυτό και πρέπει να προσμετρηθούν, στις όποιες αποφάσεις, οι απώλειες των εργαζομένων, αλλά και οι επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα και τη σταθερότητα της οικονομίας.

Ο Κυριάκος Κούσιος επισήμανε ότι, κατά τη συνάντηση, λόγω της απόκλισης των θέσεων των δύο πλευρών δεν ήταν δυνατόν να υποβάλει μεσολαβητική πρόταση.

Επανέλαβε, επίσης, ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει τη διατήρηση της ΑΤΑ.

Ροή Ειδήσεων

Πάρτι στους δρόμους της Μαδρίτης για την κατάκτηση του πρωταθλήματος! (BINTEO)

Μετά την… τεσσάρα της Τζιρόνα στην Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ...

Χριστός Ανέστη, καλό Πάσχα σε όλους!

Η διεύθυνση και το προσωπικό της ιστοσελίδας μας σας...

Τι συνέβη ανάμεσα σε Χάαλαντ και Πεπ;

Απίστευτη αντίδραση από τον Χάαλαντ, όταν ο Γκουαρδιόλα αποφάσισε...

Δημοφιλή

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΕΡΙΜ: «Γι’ αυτό ήρθα στον Παναθηναϊκό…»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης και από τον Φατίχ...

ΒΙΝΤΕΟ: Μαινόμενος ιερέας σκόρπισε τον τρόμο με το όχημά του στην Αλέκτορα…

Βίντεο ντοκουμέντο από επεισόδιο με ιερωμένο στην Επαρχία Λεμεσού...

Είδωλο της Ρίβερ και πρόεδρος της  Ράσινγκ Ντε Μοντεβιδέο ο πρώην… ΑΠΟΕΛΙΣΤΑΣ! (ΦΩΤΟΣ)

Κάποιος ρώτησε στα σόσιαλ μίντια που βρίσκεται και τι...

Φορτώνει στον Οδυσσέα μέχρι και άσκηση παράνομης δικηγορίας ο Γενικός Εισαγγελέας!

Μέχρι και για άσκηση παράνομης δικηγορίας κατηγορεί τον Γενικό...

Απευθύνει αγωνιώδη έκκληση στην Ελλάδα ο Αρχιεπίσκοπος στο πασχαλινό του μήνυμα…

Με μηνύματα για το Κυπριακό και τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στο νησί, αλλά και κάλεσμα προς την Ελλάδα, η πασχαλινή εγκύκλιος...

Κοντά σε συμφωνία η Χαμάς για ομήρους και εκεχειρία!

Η αντιπροσωπεία της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς έφτασε στο Κάιρο για συνομιλίες με αντικείμενο την πρόταση ανακωχής στη Λωρίδα της Γάζας, που συνδέεται με...

Τράκαραν, εγκατέλειψαν το όχημά τους και έγιναν καπνός…

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί στην Πάφο με την εμπλκοκή δύο οχημάτων. Σύμφωνα με την αστυνομία δύο οχήματα συγκρούστηκαν γύρω στις 6.15 το πρωί...

Εξασθενεί το ισχυρό ρεύμα αέρα, έρχονται…πασχαλινές καταιγίδες και χαλάζι!

Το ισχυρό νοτιοδυτικό ρεύμα αέρα που επηρεάζει την περιοχή εξασθενεί, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία. Απόψε, σταδιακά αναμένεται ασταθής αέρια μάζα. Απόψε, αρχικά ο καιρός...

ΡΩΣΙΑ: «Το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται σοβαρά για μια πιθανή σύγκρουση μαζί μας»

Η τετράμηνη στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ,, κοντά στα ρωσικά σύνορα, είναι απόδειξη ότι η Συμμαχία προετοιμάζεται για μια πιθανή σύγκρουση με την Ρωσία, δήλωσε...

Συγκίνηση και κατάνυξη κατά την τελετή αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα!

Με βαθιά συγκίνηση και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στην Ιερουσαλήμ, στον Ναό της Αναστάσεως. Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, λόγω του πολέμου...